Lars Krijt opnieuw als winnaar van de jeugd maandbeker

“Net nu er weer een voltallige jeugdcommissie is aangesteld, keken we alweer tegen de laatste jeugd maandbeker van het jaar aan. We stonden dubbel met de volwassen maandbeker die definitief zou moeten uitwijzen wie van de Heemskerkse zich golfer en golfster van het jaar zou mogen noemen. Na wat heen en weer gemail met de WeCo hadden we uiteindelijk toch een plekje voor de jeugd met een negen holes planning.
De oproep aan de jeugdspelers leverde uiteindelijk 8 spelers op die het toch niet zo best voorspelde weer gewoon wilden trotseren (‘niets daarvan’ met de wedstrijd eventueel annuleren). Het weer was uiteindelijk ook wel goed te doen, ook al was er hier en daar niet helemaal gerekend op de frisse wind. Toch ging iedereen met “frisse” moed de baan in.
Na slecht twee uurtjes kwam de eerste flight alweer binnen, wat met de toch best zware baan een goed tempo was. En met de kou viel het voor de meesten ook wel mee; zeer geconcentreerd spelende talenten uiteraard. Na het invoeren van de kaarten werd al snel duidelijk dat, op één uitzondering na, iedereen “gewoon” zijn of haar handicap gelopen had of zelfs iets beter. Erg knap hoor, gezien de omstandigheden.
De niet winnende spelers vonden wel dat de winnaar van ook deze ronde nu wel eens een keer een ander zou moeten laten winnen (alsof je dat wilt beïnvloeden met een mooie gesponsorde zak drop die te winnen viel). Het was namelijk een herhaling van zetten met Lars Krijt opnieuw als winnaar van de maandbeker (22 stb. punten). Tweede werd Yves Gerrits (21 punten) met als prijs ook gesponsorde golfballen en derde Tycho Kuiper (20 punten). Na het verorberen van de warme chocolademelk en de bitterballen konden de deelnemers (en de ouders) tevreden terugkijken op een seizoen met stevige groei in spelkunde en dalingen van handicaps.
Volhouden jongens en meiden. Nu eerst op naar de jaarafsluiting met de altijd spannende vossenjacht. En door de winter heen maar blijven trainen en spelen om in de nieuwe ronde weer goed strijd te kunnen leveren om maar zo veel mogelijk winnaars speeches te kunnen geven (toch Lars?).”
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.