Senna Korving – 11 jaar

Senna Korving

Het is zondagmiddag 8 oktober en ik zit te wachten tot de flight van Hanneke Simoons, vader André Korving en zoon Senna binnenkomt. Ze hebben meegedaan aan de maandbekerwedstrijd.
Hanneke en ik gaan Senna interviewen voor een stukje in de PAR. Voor degenen die geen idee hebben wie Senna is? U zult versteld staan.
Als hij 8 jaar is (dat is 3 jaar geleden) krijgt hij een putter en een ijzer 7 en gaat met zijn vader op de Cruquius een balletje slaan. Dat gaat goed. Later komen er nog een paar stokken bij. Het wordt eigenlijk steeds beter. Vader André, die al 20 jaar lid is van onze baan, besluit dan om samen met Senna een paar lessen bij Bob te nemen. Daar komt hij snel van terug. Hij vindt het namelijk veel leuker om
toe te kijken als Senna les heeft.

In de zomer golfen ze steeds samen. Afgelopen winter neemt Rogier hem mee op de Par 3. Als ze terugkomen zegt Rogier tegen André dat ze even samen moeten praten. Hij vertelt hem dat Senna inzicht heeft. Sterker nog, hij zegt: “Dit is een ruwe diamant”. Vanaf die tijd volgt hij lessen bij Rogier en wordt hij door hem begeleid.
Senna wil veel oefenen en heeft vaak met Peter de Lie samen gespeeld. Ook speelt hij elke donderdag met Milia Huiskens, die hem thuis ophaalt en weer terugbrengt. Zes keer per week staat hij vier uur op de golfbaan en vindt het geweldig.
Vrijdag houdt hij vrij, voor huiswerk of vrienden. In het weekend speelt hij vaak wedstrijden, met kinderen van zijn niveau, op andere golfbanen. Hij zal voor een wedstrijd nooit afzeggen. ”Hoe gaat het dan op school?”, willen wij graag weten. Senna zit nu in groep 8 en zegt dat hij een goed eindrapport in groep 7 had. Toen wist hij dat het voor hem op deze manier goed geregeld was. Dit strakke schema
kan hij volhouden. Hij is de enige van onze club die het zo doet. Hij vindt alleen spelen fijn. Zo kan hij goed oefenen als hij de Par 3 gaat doen. Hij krijgt ook oefeningen van Rogier mee: b.v. leg een bal voor de green en chip hem in de hole; gooi een bal in iedere bunker en speel hem zo dicht mogelijk bij de vlag; leg een bal voor een bunker en pitch hem in de hole. Lachend vertelt hij dat hij als opdracht
een pitch-in moest slaan. Dat duurde wel een half uur, maar uiteindelijk lukte het. Hij had wel 3 flights door moeten laten.

senna-korving-gup-van-het-jaar-2016

“Heb je wel eens vrij van school gevraagd”. Senna:“Het mocht wel eens, maar het is niet makkelijk”.
Met een zucht zegt hij: “School, daarna golfen,daarna soms nog huiswerk. Ik ben dan moe van het trainen. Maar volgend jaar ga ik naar het Mendelcollege en daar hebben ze een sportklas en kan ik op school bijvoorbeeld in plaats van gymnastiek, mijn huiswerk maken, dat scheelt weer.
Het liefst wil ik niet minder naar de golfbaan, maar ik wil ook geen onvoldoendes halen.” Een paar weken geleden heeft hij vrij gevraagd om mee te kunnen doen aan de talentendag van de NGF.
Zoals u misschien op de site gelezen hebt, is hij geplaatst in de C-selectie van de NGF. Geweldig!
Op de site is vorige week ook een heel leuk filmpje van Senna geplaatst. Daar laat hij heel duidelijk zien hoe je moet afslaan.
Hanneke: “Het viel mij tijdens het spelen op dat Senna heel rustig blijft als het even wat minder gaat. Een heel goede eigenschap voor een
toekomstige topper. Een voorbeeld voor velen.”
Onze laatste vraag aan hem: “ Hoe zie jij jouw toekomst?”
Zijn vastberaden antwoord luidt als volgt: ”Samen met Rogier in 2027/28 op de Europese Tour spelen”.
Wij gaan hem volgen.

Artikel verscheen eerder in de PAR 2017 nr 4