Par 3 clubkampioenschappen een blijvertje?

Het is alweer het 4de jaar dat deze kampioenschappen gehouden is. Er lijkt een stabilisatie gekomen in het aantal deelnemers. Dit jaar waren het 37 clubleden (vorig jaar 38) die meededen in de 3 Hcp categorieën. Verheugend was het dat in de categorie met de laagste handicap (10-19.9) er twee eerdere kampioenen de uitdaging aangingen om wederom te strijden voor het kampioenschap.
De weersvoorspellingen waren niet helemaal gunstig voor het toernooi. Maar zoals een echte golfer altijd zegt: “gewoon naar de baan gaan dan zien wij wel”. En gelukkig is het met een beetje regen tussen de ochtendgroep en de middaggroep gewoon heerlijk golfweer geweest. De deelnemers hadden er echt zin.
Door het geringe aantal aanmeldingen in de hoogste en laagste Hcp groepen werd deze groepen evenals vorige jaren gecombineerd. Niet helemaal gelukkig gekozen want bij de hoogste handicappers waren er op het laatst moment twee flights met 4 spelers gevormd waardoor het bij de laagste Hcp’ers enig geduld gevraagd werd. En wij weten dat het wachten invloed kan hebben op je concentratie. Maar met de opmerking dat het beter anders had gemoeten bleef het bij deze spelers. Gelet op de nazit en het positieve woordje van de uiteindelijke winnaar van deze groep had dit uiteindelijk weinig invloed op het resultaat.

In de morgen werd er gespeeld om het kampioenschap Hcp 20-35,9 door 17 golfers. Veel spelers zijn gewend om op de Par 3 9 holes te spelen. Maar het kampioenschap ging over 18 holes dus fouten in de eerste 9 konden goed gemaakt worden in de 2de 9. Maar ook het omgekeerde kon natuurlijk gebeuren. Na een goede 3 uur kwam iedereen voldaan terug in het clubhuis. Daar werden zij verwelkomd met een warm hapje en een lach van de organisatie

Dit gold ook voor de middag groepen. Met ieder 3 flights met totaal 20 spelers kwamen zij ook moe maar voldaan gestreden naar de warme hap.
De uiteindelijke kampioenen werden in twee sessies gehuldigd
Voor de Hcp groep 36-54 met aanstormend talenten werd de winnaar met 52!! stableford punten Pedro Bellod met een mooie grote wisselbeker. Hij is een enthousiaste beginner dus dat kan nog wat worden voor de club. Op de 2de plaats eindigde Perry Spaargaren met 37 punten en als 3de Wim van Eijs met 35 punten. Tinie Borst, met eveneens 35 punten een punt extra nodig in de laatste 9 holes.
Voor de Hcp groep 20-35.9 werd winnaar een vaste gast bij de inloop Bart Bartelds met 38 punten. Tweede met eveneens 38 punten Frans Seignette met op de 3de plaats Peter Bes met een mooie 36 punten.
Uiteindelijke de Hcp groep 10-19.9 werd Fred Nijman, evenals twee jaar geleden, de kampioen met een netto score van 52 slagen. Ook hier kwam nummer twee Annette Hildering eveneens  met 52 netto slagen maar een iets mindere 2de 9. Kwam zeker door de fotograaf die zo nodig plaatjes wilde schieten van haar fenomenale spel. Tenslotte als 3de en kampioen van het vorig jaar Frans Hamann met netto 54 slagen
Bijzonder verrichtingen waren er ook deze keer. Neary’s gescoord door Bart Bartelds, Frans Seignette, Arnold Smit en Perry Spaargaren.
En de gewilde Birdie 11 stuks gingen naar Bart Bartelds, Frans Seignette, Perry Spaargaren, Fred Nijman (2), Frans Hamann (2), Mieke van Twist, Hans Klein (2) en Ton Hoff
Terugkomend op de eerste zin. Gelet op de reactie zijn de Par 3 kampioenschappen zeker een blijvertje. Maar het mag altijd met meer deelnemers.
Trotse kampioen Hcp 10-19.9 Fred Nijman met naast hem Annette Hildering en Frans Hamann. Op de achtergrond Arnold Smit trots op zijn Neary kado 
Kampioen Bart Bartelds Hcp 20-35.9 geflankeerd door Perry Spaargaren links en Peter Bes rechts
Een verbaasde maar dolgelukkige Pedro Bellod met zijn mooie beker met links Wim van Eijs en rechts Perry Spaargaren.
De winnaars werden getrakteerd op tegoedbonnen van onze geliefde sponsors. Siets Klees van Bakkerij Klees te Beverwijk, GertJan Brantjes van Slager Brantjes te Beverwijk. De winnaars kunnen wat lekkers gaan uitzoeken bij deze gulle gevers. Daarbij had de commissie voor iedere deelnemer een uniek balletje als herinnering.
Par 3 Commissie Nel Gerbranda, Mieke Cordes en Theo Koot
par 3 baan

Maandagavond PAR-3- Weidelus inloop gaat maandag 3 augustus weer van start!

/
Beste par 3 spelers,   Wij gaan weer beginnen.…

Nieuwe mooie prijs Fairwaygolftravel PAR-3 Inloopcompetitie bekend

/
Maandag 20 april starten wij weer met de Fairway Golftravel Par…

Weidelus Par 3 van 16 februari 2020

/
Zondag gold door de komst van storm Dennis overdag in het hele…

Zondag 16 februari weer Inloop wintersoep op de PAR 3

/
Zondag 16 februari is er weer een wintersoep wedstrijd op de…

Verslag winter soep inloop par 3 19 januari

/
Zondag 19 januari werd alweer derde winter par 3 inloop gehouden…
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.