Afsluiting zomerseizoen competitie Seniorenochtend

En weer is er een zomerseizoen voorbij. Een mooie, warme en droge zomer. In totaal 120 leden deden mee aan de inloopwedstrijden op donderdagochtend, waarvan er 111 deelnamen aan de zomercompetitie. Samen liepen zij 912 rondes, inclusief de PAR3. En dat komt neer op gemiddeld 8,2 rondes per deelnemer. Henny van de Hoed en Henk Lugthart spanden de kroon met resp. 21 en 22 rondes. Het aantal speelbare dagen was 26.
Tja, aan alle mooie dingen komt een einde, zo ook aan deze 2018-editie van de Senioren zomercompetitie. De afsluiting was op donderdag, 4 oktober. Dat gebeurde met een 9 holes all tee wedstrijd met aansluitend een gezamenlijke warme lunch. Tijdens deze lunch werden heel wat prijzen uitgereikt.

In zijn openingstoespraak zette voorzitter, Peter de Groot degenen, die tijdens dit seizoen 80 jaar zijn geworden in het zonnetje. Dat waren Gerda en Jaap Naber, Henny van den Hoed en Tonny Hendriks. Zij werden verrast met een mooi flesje wijn.
Toen was het tijd voor de prijzenregen. De prijzen bestonden dit keer uit toepasselijk versierde tabletten chocolade, vervaardigd door clubsponsor Bonbon Atelier N. Limmen uit Zaandam. Dagwinnaar van de all tee wedstrijd was bij de dames Hella van de Kommer en bij de heren Henk Hoogervorst. Liesbeth Sträter en Hans Bruinsma werden verblijd met de aanmoedigingsprijs.

Vervolgens ontvingen alle dagwinnaars van het seizoen een jubileumballetje en mochten birdywinnaars Theo Koot en Paul Sebel een birdy uitzoeken. Daarna was het tijd voor de seizoenprijzen. Bij de dames, die voldoende keren een 18-holes ronde hadden gespeeld, ging de eerste prijs naar Carol Alblas met 250 punten. Tweede werd Irma Huitema met 214 punten en door Hella Kommers werden 196 punten gescoord. De prijswinnaars over rondes van 9 holes waren resp. Marijke de Groot met 140 punten, Coby Boom met 130 punten en Irma Wolters met 130 punten (m.c.). De prijzen voor de 10 beste 18-holes rondes gingen naar Harry van Kaam, 314 punten, Co Wille 296 punten en Jan Jeijsman 264. Ook bij de heren werden regelmatig 9-holes rondes gespeeld. Hier gingen de prijzen naar resp. Frank Duits met 163 punten, Rob van Vugt met 161 punten en Joop Haasbroek met 158 punten.

Het was bepaald geen verrassing dat Frank Duits beslag legde op de Nel Vlaanderen Oldenzeel wisseltrofee. Die is bestemd voor de speler met het beste seizoen resultaat over 9 holes. Voor de winnaar van het klassement voor de speelster/speler met het beste seizoen resultaat over 18 holes is er de Nico Koster wisseltrofee. Dit jaar is Harry van Kaam de gelukkige.

De door de keukenbrigade bereide lunchgerechten, inclusief een heerlijk toetje, vielen zichtbaar in de smaak. In zijn slotwoord dankte Peter de Groot het hele horeca-team voor hun serviceverlening en bijdrage aan de goede sfeer tijdens de seniorenochtenden. Er kan worden teruggekeken op een in alle opzichten mooie zomercompetitie.


Winnaar 2018 Nel van Vlaanderen Oldenzeel wisseltrofee Frank Duits ontvangt de prijs uit handen van de voorzitter van de Seniorencommissie, Peter de Groot.

Seizoenwinnaars over 9 holes waren vlnr. Irma Wolters, Coby Boom en Marijke de Groot.

Klik hier voor alle foto’s van deze dag!

Senioren Golfclub Westwoud andermaal te sterk voor HGC-senioren.

/
01-08-2019 - De winnaars van de thuiswedstrijd van de uitwisseling…

Afsluiting Winterseizoen 4 april 2019

/
42 senioren kruisten met elkaar op 4 april de golfclubs voor…

Seniorenochtend met een goede start van 2019

/
Ruim 40 senioren namen deel aan de traditionele Nieuwjaarswedstrijd…

Sinterklaaswedstrijd Senioren 29 november 2018

/
Het weer was niet echt aantrekkelijk om de baan in te gaan. Veel…

Afsluiting zomerseizoen competitie Seniorenochtend

/
En weer is er een zomerseizoen voorbij. Een mooie, warme en droge…
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.