Senioren Golfclub Westwoud andermaal te sterk voor HGC-senioren.

01-08-2019 – De winnaars van de thuiswedstrijd van de uitwisseling met Golfclub Westwoud.

Senioren Golfclub Westwoud andermaal te sterk voor HGC-senioren.

Op 18 juli en 1 augustus vonden de uitwisselingswedstrijden plaats van de Heemskerkse senioren met die van Golfclub Westwoud. Tijdens de uitwedstrijd bij Golfclub Westwoud op 18 juli waren de spelers van het HGC-team duidelijk niet in hun beste doen.  De baan in Westwoud, aangelegd op en rond een vuilstort, is behoorlijk geaccidenteerd en dat zorgt voor de nodige lastige situaties. De Westwouders hadden duidelijk het voordeel van de thuisbaan. Aan het eind van de dag had hun team een totaalscore van 440 stfd.punten, tegen 311 voor de Heemskerkers.  Gelukkig maakte de gezellige nazit en de gezamenlijke maaltijd na afloop veel goed.

De thuiswedstrijd zou aanvankelijk een week later worden gespeeld, maar vanwege de hittegolf werd besloten de ontmoeting een week uit te stellen. Toen was de temperatuur een stuk aangenamer en het sporadische buitje op die dag was eerder prettig dan vervelend. Natuurlijk was het HGC-team op revanche uit, maar Westwoud had daar een ander idee over. Zij scoorden totaal 476 punten. HGC kwam beter voor de dag dan twee weken eerder, maar wist de overwinning niet binnen te halen. Zij het dat het  puntenverschil nu niet zo groot was.  Maar de 457 behaalde punten, waren niet voldoende om het zoet van de overwinning te smaken.

Gelukkig gaat het bij deze jaarlijkse vriendschappelijke clubontmoeting primair om de gezelligheid en de mogelijkheid om te spelen op een andere baan. De ontmoeting met oude bekenden was weer erg leuk en er was voldoende stof om bij te praten. Afgesproken werd dat we volgend jaar weer een uitwisseling organiseren. Natuurlijk zullen we dan ons uiterste best doen om een keertje van Westwoud te winnen.

eerste prijs winnaars uitwisseling HGC-Westwoud 1-8-2019 Marian Spruit en Cor Wielenga