Senioren HGC winnen uitwisseling met Golfclub Spaarnwoude.

In augustus vond voor de derde keer de uitwisseling van de senioren van HGC met die van GC Spaarnwoude plaats. Op 9 augustus Traden de teams van elk 16 spelers op 9 augustus tegen elkaar in het strijdperk op de baan van Spaarnwoude. Het was prachtig warm weer. Voor sommigen ietsje te warm zelfs. De Heemskerkers bleken daar beter tegen bestand, gezien de scores, waarmee zij na 18 holes terugkwamen. Het team scoorde in totaal 464 Stablefordpunten. Dat kwam neer op een gemiddelde score van 29 per deelnemer. Het team van Spaarnwoude behaalde met 15 spelers totaal 399 punten. Dat was een gemiddelde van 26,6. Conclusie: winst voor de HGC-senioren.
Rob van Vught was de beste speler met 38 punten. Bij de bijzondere verrichtingen wisten 3 clubgenoten een neary te slaan. Dat waren Margriet Welman, Theo Koot en Gerard Naber. De vierde neary ging naar Thijs Eckhardt van GC Spaarnwoude.

Erop gebrand om in de thuiswedstrijd van 23 augustus weer net zo goed voor de dag te komen deden de spelers van het HGC-team er alles aan om de punten binnen te halen. Dat lukte maar net. De weersomstandigheden waren compleet anders. Het was wat minder warm, maar er stond wel een stevig windje en zo af en toe liet Pluvius met wat plaagstootjes blijken dat hij zijn taak als regenmaker niet verleerd was. Maar ook op deze dag bleven de Heemskerkse senioren hun tegenstanders van Spaarnwoude de baas. Zij het met nipt verschil. De HGC’ers behaalden met 16 spelers een totaal aantal van 418 Stablefordpunten. Dat is een gemiddelde score van 26,1. Met 15 spelers kwamen de Spaarnwouders niet verder dan 383 punten. Dat is 25,5 gemiddeld.
Dus over beide speeldagen genomen mocht HGC zich de winnaar noemen.
Ook op deze dag waren er prijzen met bijzondere verrichtingen te winnen. Op hole 5 sloeg Adri Huidekoper (GCS) de neary. Pim Kik en Hennie Oosterhof deden dat op hole 8. De nearies op de holes 13 en 16 werden niet geslagen. Ook birdies werden niet gelsagen.
Van het HGC-team toonde Frank Duits zich weer de beste speler met een score van 36. Piet de Lie en Carol Alblas scoorden elk 33 punten.

Gezien het wat minder florissante weer was de nazit met drankje en hapje in het restaurant.
Aan het slot van beide dagen was er gelegenheid om een hapje met elkaar te eten. Velen maakten van deze gelegenheid gebruik. Leuk om elkaar zo beter te leren kennen en nog wat na te praten over de wedstrijd. Het was een gezellige dag, die sportief is verlopen. Met een “Volgend jaar zeker weer!” werd afscheid genomen.

Senioren Golfclub Westwoud andermaal te sterk voor HGC-senioren.

/
01-08-2019 - De winnaars van de thuiswedstrijd van de uitwisseling…

Afsluiting Winterseizoen 4 april 2019

/
42 senioren kruisten met elkaar op 4 april de golfclubs voor…

Seniorenochtend met een goede start van 2019

/
Ruim 40 senioren namen deel aan de traditionele Nieuwjaarswedstrijd…

Sinterklaaswedstrijd Senioren 29 november 2018

/
Het weer was niet echt aantrekkelijk om de baan in te gaan. Veel…

Afsluiting zomerseizoen competitie Seniorenochtend

/
En weer is er een zomerseizoen voorbij. Een mooie, warme en droge…
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.