Seniorencommissie: Traditionele start 2020

De winnaressen van de dagwedstrijd v.l.n.r. Margriet Welman, Hennie Oosterhof en Irma Wolters

Traditionele start 2020 Seniorenochtend

Op 9 januari was de eerste seniorenochtend van het nieuwe jaar. Ondanks de wat negatieve weersverwachting trokken zo’n 30 senioren de golfschoenen aan om een 9-holesronde te spelen. Het weer viel achteraf mee, op een enkel spatje na. Bij terugkomst in het restaurant De 19de troffen zij nog ruim 20 senioren aan, die ervoor hadden gekozen om niet aan de wedstrijd mee te doen, maar wel aan de lunch om bij te praten met hun clubgenoten.

Traditioneel bestond de lunch uit een tweetal maaltijdsoepen met roggebrood en spek en stokbrood. Vooral de erwtensoep viel in de smaak. De soeppot was zo leeg, maar die werd weer snel bijgevuld zodat iedereen aan zijn trekken kon komen.

Peter de Groot, voorzitter van de Seniorencommissie opende de Nieuwjaarslunch met het uitspreken van de beste wensen voor 2020. Tijdens de lunch werden de winnaars van deze eerste wedstrijd van het jaar bekendgemaakt. Dat waren Margriet Welman, Hennie Oosterhof en Irma Wolters bij de dames en de heren Co Witte, Henny te Beest en Peter Dieben. Ook de dagwinnaars van de periode oktober tot 31 december 2019 ontvingen hun welverdiende Seniorenballetje. En op deze ochtend werd de winnaar van de Wim ter Braaktrofee gehuldigd. Deze trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan de speler die over het hele jaar 2019 gemiddeld de hoogste score haalde over 20 wedstrijden. Het werd een verrassende winnaar: Guus Molenaar.

De winnaar van de Wim ter Braaktrofee 2019: Guus Molenaar.

Activiteitenkalender Senioren 2020

De activiteitenkalender 2020, waarin de data van de wekelijkse inloopwedstrijden en de bijzondere evenementen voor het komende jaar staan vermeld, is binnenkort op het mededelingenbord in de hal van het clubhuis te raadplegen. De vaste deelnemers aan de seniorenochtend mogen dit overzicht in de komende weken in hun e-mail verwachten.

Data bekend voor uitwisselingen met de golfclubs Noord-Hollandse Golfclub/Sluispolder, Westfriese Golfclub/Westwoud en Golfclub Spaarnwoude.

Voor de liefhebbers is het raadzaam om de data van de uitwisselingen met deze golfclubs alvast in de agenda te zetten:

• Noord-Hollandse Golfclub, baan Sluispolder

~ 3 juni 2020 uitwedstrijd op Sluispolder

~ 11 juni 2020 thuiswedstrijd

• Westfriese Golfclub, baan Westwoud

~ 16 juli 2020 uitwedstrijd op Westwoud

~ 23 juli 2020 thuiswedstrijd

• Golfclub Spaarnwoude

~ 6 augustus 2020 uitwedstrijd op Spaarnwoude

~ 13 augustus 2020 thuiswedstrijd

Het is de bedoeling dat zowel aan de uit-,  als aan de thuiswedstrijden wordt deelgenomen. Nadere informatie over inschrijving voor deze uitwisselingen volgt te zijner tijd. De inschrijflijsten zijn dan te vinden op het mededelingenbord in de hal en op de wedstrijdtafel op de seniorenochtenden. Volg de informatie in de nieuwsbrieven van de Seniorencommissie en onze club, die per e-mail worden toegestuurd.

old grand dad