Thuiswedstrijd uitwisseling met senioren van Golfclub Spaarnwoude.

Druilerig en troosteloos weer maar winst voor HGC-seniorenteam.

Op 17 augustus  trad een team van 16 HGC senioren aan voor de thuiswedstrijd  tegen Golfclub Spaarnwoude. Het zat de teams niet mee. Het weer was druilerig en troosteloos weer  en door de baanconditie werd het spelen over 18 holes als wat aan de zware kant ervaren. De grasmat was weliswaar prachtig groen, maar het gras was zowel in de semi-rough als door de baan ietsje te lang en behoorlijk taai. De weersomstandigheden van de afgelopen weken zullen daar zeker debet aan zijn geweest. Toch werd er relatief goed gescoord. De beste individuele prestatie werd geleverd door Adri Huidenkoper van Golfclub Spaarnwoude. Zij kwam binnen met een score van 38 punten. Good old Richard van Zelst bleef daar net een puntje onder.

Onder het genot van een hapje en een drankje werden de prijzen uitgereikt. Het eindresultaat was voor de HGC-senioren verrassend goed. Zij bleven de gasten van Spaarnwoude met 363 tegen 345 stablefordpunten de baas.  Die laatsten beloofden voor de returnwedstrijd op Spaarnwoude op 31 augustus aan het HGC-team een warm onthaal. Dat geldt ook voor hun op revanche beluste mentaliteit. Wij zullen dus alles uit de kast moeten halen om ook de tweede ontmoeting in winst om te zetten.

Resultaat HGC-spelers

Dames                                                                                                   Heren

1. Annelies Nieuwveld , score: 29 Richard van Zelst , score:  37
  2. Marjolein de Jonge, score 25 Frank Duits, score 34
  3. Hennie Oosterhof, score 24 Simon Zonneveld, score 26

Neary hole 13: Marijke Zonneveld

Longest drive dames hole 17: Annelies Nieuwveld.

Birdies waren er voor Piet de Lie op hole 8 en Annelies Nieuwveld op hole 14.

Klik hier voor de foto’s