Winst voor HGC-senioren in uitwisseling met NHGC-Sluispolder

De jaarlijkse uitwisseling met de senioren van de Noord-Hollandse Golfclub is dit keer met mooie cijfers gewonnen door het team van HGC.

Eerst even iets rechtzetten: in tegenstelling tot het bericht over de uitwedstrijd van de week ervoor, werd door het HGC-team op de baan van Sluispolder met 411 tegen 401 punten gewonnen. Een kleine vergissing bij het tellen van de scores was de oorzaak. Een goede prestatie van onze HGC’ers dus , want in de jaren hiervoor was het steeds het team van de NHGC dat met de eer ging strijken.

Ook in de thuiswedstrijd toonden de onzen zich de sterksten. Zij lieten zich niet van de wijs brengen door de wat stevige wind, die later op de dag aanwakkerde tot  kracht 6 à 7, en de regen die in de middag viel.  De totaalscore was 429 Sfd. punten voor  HGC tegen  411 punten voor de gasten. De gemiddelde score per speler was goed. HGC 26,3 punten en NHGC 25,1. Dus iedereen toonde zich heel tevreden.

De beste scores bij het team van HGC waren voor: Ina de Lie 39, Marijke Zonneveld 34, Marijke de Groot  33,  Frank Duits 33,  Marjolein de Jonge 32, Piet de Lie 31, Simon Zonneveld 31.

De neary-prijzen gingen naar Marjolein de Jonge op hole 5, Peter Zuiderwijk (NHGC) op hole 8 en Nico van Wonderen (NHGC) op hole 13. Peter Zuiderwijk scoorde een birdy op hole 8 en Piet de Lie deed hetzelfde op hole 13.

Na nazit met een hapje en drankje was weer ouderwets gezellig. Dit kwam zeker ook omdat we over en weer oude bekenden tegenkwamen. Het is ook leuk om te zien dat een steeds grotere groep aanschoof bij de gezamenlijke maaltijd na afloop (voor eigen rekening, natuurlijk).

Frank Duits winnaar heren met 33 punten

Ina de Lie winnaar dames en topscorer met 39 punten

 

Senioren Golfclub Westwoud andermaal te sterk voor HGC-senioren.

/
01-08-2019 - De winnaars van de thuiswedstrijd van de uitwisseling…

Afsluiting Winterseizoen 4 april 2019

/
42 senioren kruisten met elkaar op 4 april de golfclubs voor…

Seniorenochtend met een goede start van 2019

/
Ruim 40 senioren namen deel aan de traditionele Nieuwjaarswedstrijd…

Sinterklaaswedstrijd Senioren 29 november 2018

/
Het weer was niet echt aantrekkelijk om de baan in te gaan. Veel…

Afsluiting zomerseizoen competitie Seniorenochtend

/
En weer is er een zomerseizoen voorbij. Een mooie, warme en droge…

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.