Wereld Handicap Systeem update januari 2021

Bekijk https://www.heemskerksegolfclub.nl/het-wereld-handicap-systeem/ voor alle nieuwsberichten van de Hareco over het WHS.

Fase 2: Transitie naar het Wereld Handicap Systeem

Zoals eerder gemeld zal vanaf 4 januari 2021 zowel de te verwachten WHS-handicap als de actuele EGA-handicap van golfers getoond worden op hun digitale NGF-pas. De digitale NGF-pas is of via Egolf4U in het eigen profiel of in de app GOLF.NL te bekijken.

Ook kunnen spelers de achterliggende (maximaal) 20 scores zien waarop WHS-handicaps zijn gebaseerd. De transitie berekening is door de NGF-software gedaan en aan de Hareco doorgegeven. De Hareco gaat de komende tijd proberen om de grootste afwijkingen op te sporen en te analyseren. Dat wordt best nog een klusje want er zijn 1423 handicaps bij de Heemskerkse Golfclub geregistreerd.

Daarnaast worden er ongeveer elke 3 weken tot 1 maart zgn. transitie runs gedraaid door de NGF-software om nog niet verwerkte scores alsnog mee te nemen. Dat betekent dat er tot 1 maart sprake is van een voorlopige WHS handicap die pas per 1 maart a.s. definitief wordt.

Een eerste snelle analyse van de aangeleverde WHS-handicaps leert dat 177 handicaps dalen, 514 handicaps ongewijzigd blijven meestal omdat er sinds 2016 te weinig qualifying scores zijn ingeleverd en de overige 732 een handicap verhoging krijgen. Zoals gemeld gaat de Hareco de komende tijd met deze gegevens aan de slag om te proberen iedereen van een passende WHS-handicap te voorzien per 1 maart.

Mocht u zelf, op basis van eigen gegevens en berekeningen, een aanmerkelijk verschil constateren met de vertoonde WHS-handicap, aarzel dan niet om met de Hareco contact op te nemen. Vermeld daarbij in ieder geval uw NGF-nummer en vertoonde WHS-handicap.

Uw reactie mag naar: hareco@heemskerksegolfclub.nl

Van 4 januari tot 1 maart 2021 is de EGA-handicap nog leidend, maar draait de te verwachten WHS-handicap al op de achtergrond mee. Clubwedstrijden worden tot 1 maart gespeeld op basis van de EGA-handicap!

Voor de volledigheid hieronder nog een keer de informatie over fase 3.

Fase 3: WHS “live”

Vanaf 1 maart 2021 is de WHS-handicap leidend. Op 1 maart verdwijnt de oude EGA-handicap en is deze ook niet meer zichtbaar op de digitale NGF-pas. Overal verschijnt nu alleen de WHS-handicap.

Met ingang van 1 maart gaan ook nieuwe baanhandicaptabellen gelden.

Meer informatie over het WHS is hier te vinden: www.ngf.nl/whs
De Hareco wenst u hierbij een sportief en vooral gezond 2021 en hoopt dat u met uw WHS-handicap nog meer plezier beleeft aan het golfen.

Peter Pelt, Hareco