Wereld Handicap Systeem update november

Informatie over de transitie naar het Wereld Handicap Systeem

De NGF heeft onlangs de handicapcommissies en besturen gedetailleerd op de hoogte gebracht hoe de transitieperiode van het EGA Handicap System naar het Wereld Handicap Systeem zal verlopen. Kort samengevat is er – om de transitie in goede banen te leiden – een overgangsperiode van 16 december 2020 tot eind februari 2021.

Op 1 maart 2021 wordt het WHS officieel ingevoerd, onder voorbehoud dat technische zaken voorspoedig blijven verlopen.

Hieronder een toelichting op het Transitie pad zoals dat er nu volgens de NGF uitziet.

De benodigde software om de WHS handicaps te kunnen berekenen wordt nu gebouwd en daarna getest. Na implementatie kunnen de handicap gegevens met de clubs uitgewisseld worden.

Fase 1: Transitie naar WHS (16 december 2020 tot 4 januari 2021)

• In de periode vanaf woensdag 16 december tot maandag 4 januari worden geen qualifying scores verwerkt.
  • Scores die in deze periode ingeleverd worden, komen in een wachtrij en worden, chronologisch, vanaf 4 januari met terugwerkende kracht verwerkt.
  • Scores van vóór 16 december, die niet vóór 16 december zijn ingevoerd, zullen op geen enkel moment meer kunnen worden verwerkt, ook niet met terugwerkende kracht vanaf 4 januari 2021.

Fase 2: Dubbele handicap (4 januari tot 1 maart 2021)

• Zowel de WHS- als de EGA-handicap zal worden getoond op de digitale NGF-pas in uw profiel in Egolf4U en evt. de app GOLF.NL.
  • Vanaf 4 januari 2021 kunnen spelers de achterliggende (maximaal) 20 scores zien waarop de WHS-handicap is gebaseerd. Op Egolf4U via de website naar Ledenlogin is onder mijn profiel de Handicap historie te vinden. Dat kan ook via de app GOLF.NL klik hiervoor op “Mijn spel”).
  • Vanaf 4 januari 2021 worden alle qualifying scores verwerkt voor zowel de EGA- als de WHS-handicap.
  • Van woensdag 16 december tot maandag 1 maart 2021 is de EGA-handicap nog leidend, maar draait de WHS-handicap al op de achtergrond mee.
    De twee handicaps lopen parallel tot 1 maart.
  • Tot 1 maart worden Clubwedstrijden nog gespeeld op basis van de EGA-handicap.
    De huidige Playing handicap tabellen blijven tot 1 maart van kracht.

Invoering WHS op 1 maart 2021

• Vanaf 1 maart 2021 is de WHS-handicap leidend
  • Op 1 maart verdwijnt de oude EGA-handicap en is deze ook niet meer zichtbaar op de digitale pas. Overal verschijnt nu alleen de WHS-handicap.
  • Met ingang van 1 maart gaan ook nieuwe baanhandicaptabellen gelden.

Meer informatie over het WHS is hier te vinden:  www.ngf.nl/whs

Eventuele vragen mogen naar: hareco@heemskerksegolfclub.nl