VAC 2021 met groots buffet afgesloten – Lisa Kiewit kampioen

Na 21 wedstrijden – waarbij 28 spelers 10 keer of meer hebben meegedaan, de hoogste deelnemers waren 20, 19 en 18 keer – 110 verschillende deelnemers – w.o. 95 leden, 4 Par 3 leden en 11 gasten – een gemiddelde van 34 deelnemers per avond, waarbij het hoogste aantal 51 en het laagste 16 was, 32 birdies, 1 hole-in-one, laagste handicap 2.4 en hoogste 54, is de VrijdagAvondCompetitie op vrijdag 10 september feestelijk afgesloten.

Het was door Corona wederom een raar jaar, waarin wij voornamelijk buiten vertoefden. Maar de laatste weken mochten wij ook weer binnen eten. Dat gezamenlijk, gezellig eten is één van de hoogtepunten van onze wedstrijd. Dit geldt zeker ook voor onze prijsuitreikingen. Vanwege onze geweldige sponsors waren er iedere vrijdag weer mooie prijzen te verdienen. Onze dank is dan ook groot aan: Aannemersbedrijf Boots, Bonbon Atelier Limmen, Sportwereld Heiloo, Aannemersbedrijf J.M. Putter, Harsveld Apparatenbouw, Bakker Hypotheken en MKK Kumas Pensioenen & Verzekeringen.

Voorafgaand aan de afsluiting werd er weer onze traditionele drie-stokken-wedstrijd gehouden. Ook deze avond maakte weer duidelijk dat je meer stokken eigenlijk niet nodig hebt, want er kwamen hele mooie scores binnen. De winnaar werd onze jeugdige deelnemer Yves Gerrits met 22 punten. Tweede werden Ans Rutgers (20 mc) en Peter de Lie (20). Derde Monique Betjes (20 mc) en Ken Limmen (19). De birdie ging naar Pim Boots.

Tussen de prijsuitreikingen door konden de deelnemers genieten van een verrukkelijk, uitgebreid buffet, dat door Mr.T’s was neergezet. Er waren soepjes, een saladebar, verschillende voorgerechtjes, kipsaté, mediterrane vis, lasagne, vergeten groenten, aardappelgratin, frites en als nagerecht verschillende soorten taart en coulis met slagroom. Het was heerlijk en de complimenten voor de keukenbrigade vlogen over de tafels.

Na het hoofdgerecht kwam de apotheose. Het absolute hoogtepunt van de avond. Onze voorzitter Aydin Kumas maakte, op zijn gebruikelijke enthousiaste wijze, de winnaars van het seizoen bekend. Het was erg spannend, omdat het totaal aantal punten heel dicht bij elkaar lag. Op grond van “the best of 10” was op de vijfde plaats geëindigd: Carla Tuinman met 187 punten. Vierde was Monique Betjes – de winnares van 2019 – met 188 punten. Derde Marc Kiewit met 189 punten. Tweede Herman Gerrits met 189 punten. En winnaar, met slechts negen wedstrijden gespeeld, Lisa Kiewit met 191 punten. Lisa was helemaal “flabbergasted”. Daar had zij niet op gerekend en werd dan ook door Aydin goed in het zonnetje gezet. Natuurlijk gingen alle prijswinnaars samen op de foto.

Ingezonden reactie van Lisa:

“Tot mijn grote schrik en vreugde bleek ik de hoogste score over alle vrijdagavondcompetities te hebben. Oftewel: kampioen 2021! Een wisselbeker, een cadeaubon van Sportwereld Heiloo, een chocoladecadeau van Bonbon Atelier Limmen, een bosbloemen en een golf pet mocht ik allemaal in ontvangst nemen. Wauw!”

“Natuurlijk hoort er op zo’n avond door mij een uitleg te worden gegeven, hoe het zo gekomen is, maar door de shock kwam ik (voor het eerst) niet uit mijn woorden.” Hier komt die alsnog: “In januari 2021 ben ik gestart als lid bij de Heemskerkse Golfclub en heb ik aan 9 VAC’s meegedaan. Mijn handicap ging naar beneden door veel te spelen, lessen te volgen bij Bob en Roy en nieuwe clubs te kopen, zoals een houten 5 en een driver. In het begin was het spannend om met onbekende mensen te spelen. Nu vind ik dat juist leuk, want je leert zo nieuwe mensen kennen.”

“Via dit berichtje wil ik alle mensen bedanken die hebben meegedaan aan de VAC en extra veel dank aan Aydin en “zijn angels” die de VAC organiseren. Zonder leuke flight genoten en warme organisatie wat dit mij nooit gelukt. Ook wil ik alle leden aanraden om mee te doen aan deze gezellig start van een ieders weekend. Tot volgend jaar bij de VAC!”

Lisa Kiewit

Natuurlijk was de avond nog niet voorbij. Allereerst bedankte Aydin “zijn Angels” – Marrie, Dicky, Anneke, Renee en Hanneke – voor hun jaren lange steun en inzet. Zonder hen waren de vrijdagavond niet zo goed verlopen. Er was een cadeautie en bloemen van de deelnemers. Ook Aydin werd natuurlijk bedankt voor alles wat hij voor de VAC gedaan heeft. Ook daarbij werden cadeautjes en bloemen door de deelnemers verstrekt.

Hoe nu verder met de VAC? Aydin en sommige van “zijn Angels” gaan er na vijf jaar mee stoppen. Nog wel meespelen, maar niet meer organiseren. Wie neemt het stokje over en gaan volgend jaar samen met Marrie en Renee een succes maken van de VAC?

Wij zijn benieuwd.
VAC-team

Bekijk hieronder foto’s van de VAC

1 antwoord