VAC-avond 21 juni 2019: een mooie avond

Er was heel wat mooi aan deze avond van de langste dag. Mooi golfweer, aangename temperatuur, weinig wind en een baan die niets te wensen overliet. Een mooie opkomst ook. 43 Deelnemers in handicap variërend van 36 tot 4,8 en van alle leeftijden, van 80-plussers tot vroege tieners. Dat is ook de charme van deze avond. Mooie scores: 6 spelers met een score van 18 en hoger over de eerste 9 holes. Uitblinker was wel Tom Groen, die met handicap 4,8 en een score van 20 beslag legde op de eerste prijs in de hcp. categorie tot 20. De hoogste score was echter voor Bernard Hollebrand (hcp. 27,2), die 21 sfd. punten behaalde in de categorie 20+.

De tweede prijs (alle categorieën) viel de jeugdige Finn Gerrits ten deel. Alhoewel zijn officiële handicap nog 54 is, moet hij op vrijdagavond uitgaan van hcp. 36. Dat is nu eenmaal op de VAC-avond de regel. En als je dan met en score van 19 eindigt, is dat best een mooie prestatie. Alle reden voor de Hareco om toch eens na te denken over de handicap van Finn.

Voor de derde prijs waren er maar liefst vier kandidaten, die met een score van 18 in het clubhuis terugkwamen. Dus op basis van matching cards werd beslist wie hier aan het langste eind trok. En dat was Rick Boots (Hcp. 6,6). Jammer voor Martine Aland, Alex Been en René Limmen.

Tweary op hole 4 ging naar Pauline de Kok. Trio op hole 4 was voor Marja Boots. De neary op hole 5 kon niet worden toegekend omdat het nearybusje niet was neergezet. Maar met de neary op hole 8 ging het wel goed. Die was voor Hennie Hollebrand. John Groot mocht het Kado van de Pro in ontvangst nemen. Er werd ‘maar’ één birdie geslagen. Op hole 8 door Tom Groen.

Mede door de aanwezigheid van veel competitiespelers, die waren gekomen om de kampioenen 2019 te huldigen en de deelnemers die zich aanmeldden voor de PAR3-midnight wedstrijd, was het restaurant De 19de gezellig vol. Maar ondanks dat lukte het VAC-voorzitter Aydin Kumas om met zijn welluidende stem alle VAC-prijswinnaars de eer te geven, die hen toekwam.

Op de foto de prijswinnaars:  staand v.l.n.r. Rick Boots-Pauline de Kok-Tom Groen-Hennie Hollebrand-Finn Gerrits en Bernhard Hollebrand. Zittend: Marja Boots.

Op foto: Winnaars eerste prijs Tom Groen (l) en Bernard Hollebrand.

VAC-avond 16 augustus 2019 de thuisblijvers hadden ongelijk

/
Het zag er de hele dag wat het weer betreft niet zo goed…

VAC-avond 9 augustus 2019 een avond vol verrassingen

/
  Dit werd een avond vol van verrassingen. Zoals…

VAC-avond 2 augustus 2019 opkomst valt tegen, maar resultaten niet.

/
De hittegolf heeft plaatsgemaakt voor wisselvallig zomerweer.…

VAC-avond 13 juli 2019: Cadeau van de Pro werpt vruchten af.

/
Een paar weken geleden nog maar was hij degene, die het Kado…

VAC-avond 28 juni 2019: aan mooie scores geen gebrek

/
Alweer een mooie zomeravond met 40 deelnemers, waarvan er 39…

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.