Tips bij warm weer

Deze 12 tips kunnen je helpen bij hoge temperaturen op de golfbaan.

  1. Smeer je niet pas in met zonnebrandcrème als je op de baan staat, maar een half uur van tevoren. Gebruik een hoge factor.
  2. Draag luchtige kleding in lichte kleuren die voor sporten bedoeld is. Vermijd katoen of andere stoffen die vocht vasthouden.
  3. Drink een half uur voordat de ronde of wedstrijd begint al een halve liter water.
  4. Drink ook water gedurende de hele ronde. Neem eventueel bevroren water mee (plastic fles uit de vriezer).
  5. Vermijd alcohol. Door alcohol produceer je meer urine dan je gedronken hebt. Hierdoor is het lastiger je lichaamstemperatuur op peil te houden.
  6. Het drinken van koffie en thee kan (bij gematigd gebruik) geen kwaad.
  7. Draag een pet (liefst met een donkere binnenkant van de klep voor bescherming van je ogen) en/of een zonnebril.
  8. Gebruik een paraplu tegen de zon.
  9. Neem extra handschoentje(s) mee.
  10. Neem een extra handdoek mee, die je vochtig maakt voor extra verkoeling (eventueel voor in je nek).
  11. Als het speltempo het toelaat: rust af en toe op schaduwplekken.
  12. Blijf goed naar je lichaam luisteren! Bij oververhittingssymptomen moet je direct stoppen en hulp inroepen.

Klik hier voor meer informatie!

Tips bij warm weer

/
Deze 12 tips kunnen je helpen bij hoge temperaturen op de golfbaan. …

EIKENPROCESSIERUPS: NEEM PLAKBAND MEE ALS JE GAAT GOLFEN

/
In deze periode worden veel Nederlanders geteisterd door de processierups.…

Clubs te koop !

/
Gevonden en afgegeven clubs bewaren wij een jaar. Na dit jaar…

Let op de openingstijden bij gebruik van een locker!!

/
Als u in de namiddag gaat spelen let dan op dat er geen vaste…

Wanneer mag ik op de golfbaan komen?

/
De afgesproken maatregelen op de golfbanen geven exact aan welke…
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.