Maaike Molman 24 jaar

Maaike Molman

Maaike Molman is 24 jaar en sinds 2 jaar lid op de Heemskerkse Golfclub. Hiervoor was zij lid van de Zaanse, waar weinig spelers van haar leeftijd waren. Via, via kreeg zij te horen dat er op de Heemskerkse meer ‘Young Golfers’ waren, wat ook zo is! Daarom is zij overgestapt.

“Vaak kun je met golf niet met leeftijdsgenoten spelen. Die zijn er gewoon niet op diverse clubs. Maar op de Heemskerkse zijn er, in verhouding met andere clubs, veel jonge golfers die samen golfen. Voor deze jonge leeftijdsgroep worden ook verschillende activiteiten georganiseerd, waar zij en vele anderen met plezier aan mee doen. Er is een “Young Golfer Cup”, waarvoor iedere maand een qualifying wedstrijd wordt gespeeld. Aan de “Cup” mogen golfers tussen de 25 en 40 jaar meedoen en golfers die zich nog 40 voelen.”

“Als hoogtepunt is er op de Heemskerkse één keer per jaar het Young Golfers Open, waarbij de hele baan vol is met jonge golfers van verschillende clubs. Hier wordt dan in teamverband feestelijk gestreden om verschillende prijzen. “

Naast de wedstrijden doet zij ook altijd graag mee aan de inlooplessen voor de jonge golfers. “Wij zijn dan gezellig met elkaar, onder het toeziend oog van de Pro, aan het trainen.”

Maaike 3e van rechts bij Young Golferscup

“Wat de Heemskerkse zo leuk maakt is dat het vooroordeel over golf “Golf is toch voor oude mensen” flink van tafel wordt geveegd. Natuurlijk is het extra leuk dat je behalve met leeftijdsgenoten met nog veel meer mensen, met verschillende handicaps, kan golfen.”

Zo speelt zij graag in het weekend met haar ouders of doet zij soms mee aan andere wedstrijden. Een van de leukste activiteiten van het golfseizoen vindt Maaike de NGF 36-holes damescompetitie.

“Het spelen in teamverband op andere banen,vind ik altijd superleuk om te doen. Ook al kan het soms best zwaar zijn om in het weekend vroeg op te moeten staan en dan op één dag 36 holes te spelen. Met de dames uit het team is het altijd erg gezellig en we doen ons best om in de eerste klasse met Dames 1 te blijven spelen.”

Artikel uit de PAR 2017 nr. 4