Actie tegen Golfbaanvariant: Het is menens

Het is menens. De komende weken zullen er door de golfclub allerlei acties worden gevoerd tegen de aanleg van de Golfbaanvariant, als verbinding van de A8 met de A9. Gisteren was de golfclub aanwezig bij de commissievergadering van Proviciale Staten, waar de bewoners van Broekpolder de handtekeningen tegen de Golfbaanvariant hebben aangeboden. Vandaag is een eerste spandoek op onze baan opgehangen. Het spandoek geeft duidelijk aan dat wij tegen zijn: “A8-A9 is asfalt ten koste van Werelderfgoed, Sport en Natuur”. Sinds enkele dagen is ook de website: www.golfbaanvariant.nl in de lucht. Hierop is allerlei feitelijke informatie over de Golfbaanvariant te vinden. Ook kan iedereen de petitie tegen de variant ondertekenen. Binnenkort ontvangen alle politiekverantwoordelijken de zienswijze van onze golfclub op de dreigende situatie. Hierbij zal ook verwezen worden naar de film die nu voorbereid wordt. In deze korte film geven allerlei betrokkenen hun visie op de gevolgen van de Golfbaanvariant. Alle acties hebben tot doel om ervoor te zorgen dat de Golfbaanvariant niet gekozen wordt als voorkeursvariant door het College van Gedeputeerde Staten. De verwachting is dat een besluit over de voorkeursvariant op 4 juli 2017 door het College van GS genomen zal worden. Wij blijven ons, samen met de bewoners van Broekpolder, met hand en tand verzetten tegen de Golfbaanvariant. Wij houden u op de hoogte en rekenen op uw steun.
Otto Pappe bestuur STEGIJN en Rens Koole bestuur Heemskerkse Golfclub