SGNL Cup 2017 voor Golfclub Olympus

Team Golfclub Olympus

Als je veel clubs van je hospitality chain op bezoek krijgt, wil je je natuurlijk van je beste kant laten zien. Dit deden wij j.l. zaterdag. Toen werd op de Heemskerkse, door 10 clubs van het Samenwerkingsverband Golfclubs Nederland, gestreden om de SGNL-Cup. Een jaarlijkse wedstrijd om de onderlinge verbondenheid te versterken.

Het werd een hele fijne golfdag. Jammer was alleen dat het weer niet zo meewerkte. Het regende langdurig en daardoor was de baan erg nat en dus moeilijk te bespelen. Dit kon de pret niet drukken. De deelnemers genoten van de baan, de ontvangst, de gezelligheid en de verzorging. De Heemskerkse toonde zich een uitstekende gastheer. Dat gaat zeker rond bij de andere clubs en dat gaan wij straks vast aan de bezoekersaantallen merken.

Na regen komt zonneschijn. Dat weten wij allemaal en dat gebeurde zaterdag ook. Daarom kon na de wedstrijd nog even van ons mooie uitzicht op het terras genoten worden.

De SGNL-Cup is een teamwedstrijd. Teams van drie dames en drie heren strijden tegen elkaar. De beste vier Stablefordscores tellen mee voor het eindklassement. Het was een spannende wedstrijd. De topteams zaten dicht bij elkaar. Als beste kwam het team van Golfclub Olympus uit de bus. Zij scoorden 130 punten. Omdat ook Golfclub Welderen 130 punten scoorde, was er sprake van matching cards. Hiervoor werd de vijfde score bij het totaal toegevoegd. Hierdoor kwam Olympus op 158 punten en Welderen op 155. Als derde eindigde Golfclub Veldzijde met 129 punten. Vierde was De Noordhollandse Golfclub met 126 punten en vijfde de Heemskerkse met 125 punten. Door de overwinning van Olympus, zal de SGNL-Cup 2018 in Amsterdam Zuid-Oost gespeeld gaan worden.

Natuurlijk was er ook een individueel klassement. Bij de dames was de beste: Sylvia Craenen – Olympus – hcp 12.2 en 37 Stablefords. Tweede: Ankie Cillekens – Welderen – hcp 22.3- 33 Stablefords. Derde: Reesja Basarat – Olympus – hcp 20.6 – 32 Stablefords.

Bij de heren scoorde Chiel Aufenacker van Golfclub Veldzijde het beste – 38 Stablefords – hcp 8.3. Tweede werd Nijs Boelens – Welderen – hcp 15.7 – 35 Stablefords mc. Derde Geert Versteeg – Welderen – hcp 16.6 – 35 Stablefords mc.

De bijzondere verrichtingen gingen naar:  Paul Degoree – Noordhollandse (Tweary hole 4); Mignon Sanders – Noordhollandse (Neary hole 8); Desmond van Zurk – Olympus (Neary hole 13); Mignon Sanders –Noordhollandse (Longest dames) en Stefan Trip – Groene Ster (Longest heren).

De verzorging door de 19e was uitstekend voor elkaar: koffie met Ezelsoortje, frisje en lekker wrapje door de baan. Heerlijke verrassende hapjes bij de borrel en prijsuitreiking. En daarna, voor de liefhebbers, nog een heerlijke golfschotel of driegangen diner.

Kortom een mooie golfdag van onze hospitality chain SGWN. Een dag waarop de Heemskerkse er stond!

Aadje Verduin en Rob Simoons – wedstrijdleiders

1. Natuurlijk ook veel dank aan onze sponsoren van de golfdag: Golfclub Bleijenbeek/Welderen; Golfpark De Efteling; Golfclub Flevoland , Golfclub Martensplek, Golfclub Veldzijde en Heemskerkse Golfclub .

Klik hier voor de foto’s