Voorjaarscompetitie definitief afgelast

Het NGF-bestuur heeft op woensdag 25 februari besloten de voorjaarscompetitie 2021 voor volwassenen te annuleren om welbekende redenen. Hieronder de argumentatie voor het besluit en het moment van besluiten.

“Op dit moment is het niet toegestaan om wedstrijden/competities te spelen en is de kans uiterst gering en waarschijnlijk zelfs nihil dat er eind maart wel weer wedstrijden/competities tussen clubs mogen worden gespeeld. Dit wordt onder andere door NOC*NSF, het ministerie van VWS en diverse collega sportbonden bevestigd. Vanuit clubs krijgen wij al een aantal weken vragen over de stand van zaken en bereiken ons berichten dat binnen deze clubs meerdere teams en/of spelers hebben aangegeven zich niet prettig of zelfs niet veilig te voelen wanneer de competitie doorgang zou vinden. Alles afwegend hebben wij gemeend dit besluit te moeten nemen. Wij beseffen dat de teleurstelling over het annuleren van de competitie voor het tweede achtereenvolgende jaar bij velen groot zal zijn. We hechten echter in dit stadium grote waarde aan duidelijkheid voor iedereen. Een verplaatsing van de competitie naar een later tijdstip in 2021 is, zoals aangegeven in de brief van 8 januari jl., een onmogelijke zaak. Wij gaan er vooralsnog van uit dat de Jeugdcompetitie en de Najaarscompetitie wel gespeeld kunnen worden.”