Gezellige eerste VAC-avond van het seizoen 2019

Op vrijdag, 5 april, startte de VAC-competitie 2019 met 27 deelnemers. Dat hadden er wat de wedstrijdleiding betreft wel wat meer mogen zijn, maar zo aan begin van het seizoen is het kennelijk nog even wennen voor onze leden dat er op vrijdagavond in competitieverband een gezellige ronde golf over 9 holes kan worden gespeeld. Een prima manier om het weekeinde in te luiden. Het was nog een beetje frisjes, maar wel lekker rustig weer.

Vooral in de categorie vanaf hcp. 20 werd er goed gescoord. Monique van Laar werd eerste met 20 sfd.punten. Bij de heren was het Martin van Velzen, die in de categorie tot hcp. 20 met 15 pt. (m.c.), met de eerste prijs naar huis ging. De tweede en derde prijs voor alle categorieën gingen resp. naar Joke Jochems met 15 pt. (m.c.) en Carla Tuinman, ook 15 pt.

De tweary op hole 4 voor categorie tot hcp. 20, ging naar Martin van Velzen. Nieuw is de prijs voor een Trio op hole 4 (bal met 3 slagen het dichtst bij de hole) voor de categorie vanaf hcp. 20. Deze werd geslagen door Jan Willem Tuinman.

De neary op hole 5 (tot hcp. 20) was voor Annette Schoo en de neary op hole 8 (vanaf hcp. 20) ging naar Ja Willem Tuinman.

Vermeldenswaard zijn ook de birdies. Rogier Kootker sloeg er twee (hole 3 en hole 6) en Gerard Bakkum herhaalde dit kunstje op hole 6.

Dit jaar is er op de VAC-avond weer een mooie prijzenpot te verdelen, dankzij een aantal gulle sponsors. Dat zijn: Bonbon Atelier N. Limmen, Aannemersbedrijf Boots, Prestotype BV Autorijschool Emiel Mulder, Bakker Hypotheken, MKK Kumas Pensioenen & Verzekeringen, De Heemskerkse Golfschool, Bas Bloemen Beverwijk, Sportwereld Heiloo en Restaurant Grand Café de 19de.

Nieuw dit jaar is het Kado van de Pro (Heemskerkse Golfschool) voor degene met de laagste score. Marie Hoogenboom is de eerste, die gecoacht door pro Rogier Kootker, op de VAC een ronde gaat lopen. Zo heeft laatste worden toch ook een “zoete” kant.

Dat de winnaars in hun nopjes waren met deze prijzen is duidelijk te zien aan hun blije gezichten op de foto.

Goed om te constateren dat veel deelnemers bleven eten. Dat zorgde voor een prima sfeertje. Het horecateam leverde hieraan een waardevolle bijdrage met lekkere gerechten en dito drankjes.

Al met al een prima avond. De VAC-commissie kijkt ernaar uit om op volgende competitie-avond nog meer deelnemers te mogen verwelkomen.

Op de foto v.l.n.r. de prijswinnaars: achterste rij: Annette Schoo en Jan Willem Tuinman. Voorste rij: Carla Tuinman, Joke Jochems, Monique van Laar, Martin van Velzen.