VAC-avond 17 mei 2019: uitzonderlijk goede scores en een Eagle voor Rogier Kootker

Op deze avond hadden de 45 deelnemers er kennelijk veel zin in. Dat resulteerde in uitzonderlijk goede resultaten. Had je 18 sfd.punten gescoord? Dan viel je buiten de prijzen. 19 punten dan? Ook dan was er geen eer te behalen. Nee, pas bij 20 of meer punten was het prijs! Bij elkaar waren het 13 spelers die 19 punten of hoger scoorden. Dat betekent werk voor de Hareco! Een topresultaat was er voor de jeugdige Yves Gerrits (9 jaar oud). Hij speelt nog niet zo lang en heeft formeel een handicap van 54. Maar op de VAC-avond geldt dat alle spelers minimaal van hcp. 36 starten. Daar zat Yves kennelijk niet mee, want na 9 holes kwam hij met een glunderend gezicht in het clubhuis terug met een resultaat van maar liefst 23 punten. De eerste prijs dus in de hcp. categorie 20+. Zijn handicap zal nu wel snel gaan zakken. Een ware belofte voor de toekomst!

In de categorie tot hcp. 20 werd Gerard Bakkum eerste met 21 punten. Frans Ossendorp scoorde 22 punten en ging naar huis met de 2de prijs.  De derde prijs was voor Jan-Willem Tuinman, de  beste van de 4 spelers met een resultaat van 20 sfd.pt. (m.c.).

De Tweary op hole 4 (hcp. tot 20) was voor Rogier Kootker, die op deze hole zijn Eagle scoorde! De Trio (hcp. 20+) was voor John Groot. De neary op hole 5 (hcp. tot 20) was weer voor Rogier Kootker. Mieke Schoone legde beslag op de neary op hole 8 (hcp. 20).

De VAC-commissie zag maar liefst 7 birdies (uiltjes) uitvliegen. Hun nieuwe eigenaren werden: Gerard Bakkum en Tom Groen op hole 3. Hole 4 Rogier Kootker. Hole 5 Frans Huiskens, hole 6 Senna Korving en Rick Boots en hole 8 Gerard Bakkum.

Niet verwonderlijk dus dat door heel wat deelnemers met tevreden gezichten genoten van de nazit en de prima golfschotels, die het horecateam hen voorzette.

Het is leuk dat er op de VAC-avonden ook meer en meer spelers uit de hogere handicapcategorieën aan het werk te zien zijn om hun krachten te meten. “Dat is goed voor het algehele spelniveau en inspirerend voor de spelers met een hogere handicap”, aldus voorzitter Aydin Kumas. Hij uitte de wens dat de combinatie van een uitdagende competitie en ontspannen golfavond nog meer leden op vrijdagavond naar de baan zal lokken.

Ten slotte nog een correctie: vorige week werden Uiltjes als birdies geïntroduceerd. Abusievelijk is gemeld dat Frans Huiskens die gesponsord had. Maar bestuurslid King Tse is de gulle gever. Waarvan akte. Bedankt King!

Op de foto v.l.n.r. de prijswinnaars: Gerard Bakkum – Yves Gerrits – John Groot – Jan-Willem Tuinman –  Frans Ossendorp – Mieke Schoone en Rogier Kootker.

Op foto 2: Een trotse en blije Yves Gerrits (9 jr.) met chocola en bloemen, die hij ontving voor de eerste prijs in de hcp. categorie 20+. Hij scoorde met een hcp. van 36 maar liefst 23 sfd.ptn.

Dit jaar helaas geen Vrijdag Avond Competitie (VAC)

/
De VAC-commissie heeft unaniem besloten om de VAC 2020 af…
vrijdagavondcompetitie

Vrijdagavond Competitie 2020 start op 17 april

/
Op vrijdag, 17 april aanstaande, start de VAC-competitie 2020.…

VAC-avond 16 augustus 2019 de thuisblijvers hadden ongelijk

/
Het zag er de hele dag wat het weer betreft niet zo goed…

VAC-avond 9 augustus 2019 een avond vol verrassingen

/
  Dit werd een avond vol van verrassingen. Zoals…

VAC-avond 2 augustus 2019 opkomst valt tegen, maar resultaten niet.

/
De hittegolf heeft plaatsgemaakt voor wisselvallig zomerweer.…

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.