VAC-avond 2 augustus 2019 opkomst valt tegen, maar resultaten niet.

VAC 2-8-2019 winnaars Nicky Schaap (l) en Ingrid Schilder.

De hittegolf heeft plaatsgemaakt voor wisselvallig zomerweer. Zo ook op deze avond. Heerlijke temperatuur, matig windje en overwegend droog. En als er dan regen viel dan was het meteen goed. Dat hebben de laatste flights van deze avond gemerkt. Toch kwamen de 26 deelnemers met een tevreden gevoel weer terug in het clubhuis. Er was andermaal heel goed gescoord. De eerste plaats in de categorie hcp. 20+ was voor Ingrid Schilder (hcp. 30,7) met 20 punten. Nicky Schaap (hcp. 11,2) was de beste in de categorie tot hcp. 20 met 19 punten op basis van matching cards. John Groot (hcp. 18,4) legde met eveneens 19 punten beslag op de tweede prijs. Voor de derde prijs kwamen 4 deelnemers met een score van 18 punten in aanmerking. Matching cards gaf uitsluitsel: Alex Been (hcp. 7,4) mocht de prijs in ontvangst nemen. Jammer voor Roy Kullick, Nel Gerbranda en Kees Balm. Maar hun prestatie was er niet minder om natuurlijk.

De Tweary op hole 4 (hcp. categorie tot 20) was voor Kyara Prinsen (hcp.12,4). De Trio (hcp. categorie 20+) was wel  een heel bijzondere. Tine Tempelman legde haar bal zo dicht bij de hole dat dit nauwelijks te overtreffen viel. Maar Tonny Hendriks deed dat wel door met haar derde slag de bal in de hole te laten verdwijnen en dus ook nog een birdy te scoren. Nicky Schaap pakte de neary op hole 5 en op hole 8 was het Peter de Lie, die het speciale neary balletje in ontvangst mocht nemen.

Dan waren er nog de birdies. Die waren op hole 2 en 6 voor Tom Groen, hole 4 voor Tonny Hendriks, op hole 5 voor Nicky Schaap en op hole 8 voor John Groot.

Het Kado van de Pro was voor Ans Rutgers. Zij zal binnenkort op de VAC-avond samen met Herman Gerrits tijdens de 9-holes ronde kunnen profiteren van de aanbevelingen van headpro Rogier Kootker.

Foto 2: VAC 02-08-2019 – Winnaars v.l.n.r.: Peter de Lie-Tonny Hendriks-Alex Been-Ingrid Schilder-John Groot-Nicky Schaap-Kyara Prinsen