Strokeplay Kampioenschap 2018

Sponsored by

Het voorbije weekeinde is het Club Kampioenschap Strokeplay 2018 weer gespeeld.
Ellen Crabbendam bij de dames. Nick Duivenvoorde bij de heren Hermine de Wit bij dames senioren en Ado Hartenhof bij de heren senioren zijn onze kampioenen Strokeplay 2018

Allemaal van harte gefeliciteerd

Helaas was ook dit jaar de bezetting bij de Dames en de Dames Senioren aan de matige kant. Dit gezegd hebbende hebben de wel deelnemende Dames onder mooie omstandigheden zich volledig ingezet om er een mooie strijd van te maken. Hoewel iedereen bij de DAMES met de beste bedoelingen de eerste ronde in ging slaagde niet alle dames er in in alle rondes een bevredigend resultaat neer te zetten. Zo liep de uiteindelijk als 3e geëindigde Maaike Molman een eerste ronde van 86 maar een slot ronde van 95. De als 2e geëindigde Patricia Hogerheijde begon met een ronde van 98 en vroeg zich af wat doe ik hier maar herstelde zich prima met een 2e ronde van 80 wat uiteindelijk er toe bijdroeg dat zij alsnog als 2e eindigde. De uiteindelijk winnares en Kampioen 2018 bij de dames werd Ellen Crabbendam met een totaal van 258 slagen.

Bij de Dames Senioren was ook dit jaar Hermine de Wit weer de allersterkste en werd Kampioen met een totaal van 264 slagen. Frieda Rozemeijer weerde zich kranig maar moest toch genoegen nemen met de 2e plaats. Annelies Nieuwveld eindigde uiteindelijk op de 3e plaats

Ook bij de Heren ontbraken de nodige “toppers “ waardoor ondanks goede tegenstand het toch betrekkelijk makkelijk is geworden voor Nick Duivenvoorde om wederom beslag te leggen op het Kampioenschap 2018 met een totaal van 224 slagen.

Op respectabele afstand werd Gert van Duin 2e en Martin de Jong die na 2 rondes op de 2e plaats stond moest na 3 rondes met 1 slag meer dan Gert genoegen nemen met de 3e plaats. In deze categorie een speciale verwijzing naar ons jeugdlid Senna Korving die zich kranig staande wist te houden tussen de voor hem toch al wat oudere heren en zich met verve plaatsen voor de finale ronde.

Bij de Heren Senioren was het van af ronde 1 een spannende strijd. Na de eerste ronde ging Gerard Bakkum aan de leiding met 83 slagen gevolgd door Ado Hartenhof met 84. Na een ronde van beide 81 voerde Ado en Bob Gerritse de lijst aan. Gerard moest door omstandigheden met een ronde van 91 een stap terug doen. In de finale ronde waarin deze 3 heren in de zelfde flight rond gingen werd het heel spannend. Uiteindelijk eindigde Gerard Bakkum op de 3e plaats met 259 slagen, Bob Gerritse werd 2e met 258 slagen en nog net op het nippertje wist Ado de rest toch nog voor te blijven om uiteindelijk met 257 slagen beslag te leggen op het Kampioenschap 2018.

Hartelijke dank aan de greenkeepers voor hun inzet en dank aan de medewerkers van de Weco en de horeca die door hun inzet hebben bijgedragen aan weer een succesvol evenement op de Heemskerkse Golf Club.

Klik hier voor het fotoalbum van het Strokeplaykampioenschap 2018.

De (3e) maandbekerwedstrijd van 20 september

/
Het was een mooie dag. Vanwege groot onderhoud was de baan…
donderdagavond

Maandbeker zaterdag 3 oktober gaat door maar.........

/
Met een vol deelnemersveld gaat de maandbekerwedstrijd aanstaande…

De maandbekerwedstrijd van 8 augustus 2020

/
Het was een zonovergoten dag, eigenlijk te warm om te gaan golfen.…

Succesvolle 1ste Maandbeker gesponsord door Notariskantoor Van Duin

/
Het zou een typisch Nederlandse zomerdag worden. Met af en…

Broekhuis: Alternatief klassement Golfer en Golfster van het Jaar!

/
  Alternatief klassement Golfer en Golfster van het Jaar: BROEKHUIS…
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.