Weco leden uitgezwaaid

 

Weco leden uitgezwaaid

Eind 2017 heeft onze wedstrijdcommissie enkele ervaren leden uitgezwaaid. Dit gebeurde met een gezamenlijke lunch in het clubhuis. De Weco nam afscheid van Angelique van Elteren, Thea van Heijningen, Simon Zonneveld en Rob Simoons. Frans Ossendorp noemde hun vertrek een groot verlies voor de Weco. Met hun vertrek ging immers veel ervaring en betrokkenheid verloren. Toch had hij er begrip voor dat er aan alles een eind komt. Zo was Angelique al zo’n 20 jaar actief, Rob 17 jaar, Simon 10 jaar en Thea ook vele jaren. Allen kregen mooie flessen wijn en een doos bonbons. Beter kon je zo vlak voor de feestdagen niet wensen. Ook hoopte hij in de toekomst nog wel eens een beroep op de vertrekkende mensen te kunnen doen. Hier werd van verschillende kanten positief op gereageerd.

De bestuursperiode van Rob is na acht jaar beëindigd. Hierdoor is hij portefeuillehouder Sport en Spel af. Deze rol wordt nu door King Tse overgenomen. De rol van Rob verandert dus. Rob gaat nog nader met Frans in overleg over een mogelijk nieuwe rol. Duidelijk maakte Rob wel dat even een stapje terug zet en géén gewoon weco lid meer zal zijn.

Rob dankte de Weco heel hartelijk voor hun inzet in de afgelopen jaren. Hij had veel respect voor de manier waarop de Weco jaarlijks haar wedstrijden organiseerde. Ieder jaar zo’n 25 wedstrijden verdeeld over het hele seizoen is een geweldige prestatie. Dat verdient heel veel lof. Met veel genoegen keek Rob terug op de vele nieuwe wedstrijden die in de afgelopen jaren tot stand gekomen zijn: de Heemskerkse Rydercup; het Open Noord-Hollands Golfkampioenschap; de Zweedse Parenwedstrijd; de Heemskerk Scramble, de Foursome Kampioenschappen; de Scottisch Inloop; de Heemskerk Masters; de Buggy Battle; de Par 3 Kampioenschappen; de Lustrumwedstrijden, w.o. Back to the Roots; de Cross Country; e.d. Vernieuwing van het wedstrijdprogramma is en blijft belangrijk. Daar ligt een belangrijke taak voor de wedstrijdcommissie. Want een leuke golfwedstrijd is veel meer dan: 18 holes Stableford. Zie ook www.gerritspeek.nl.

Als voormalig bestuurslid Sport en Spel stond Rob ook nog even stil bij het werk van de commissieleden. “Je inzetten voor de club is niet altijd even makkelijk. Vooral als je ongefundeerde kritiek krijgt. Dat doet pijn. En dit zorgt ervoor dat enthousiaste leden stoppen met hun goede werk. Werk waar zij ook veel plezier aan beleven. Heel jammer als zaken in onze club zo lopen. Ik hoop dat iedereen in de club zich realiseert hoe belangrijk het werk van onze vrijwilligers voor de Heemskerkse is. En als er soms iets niet gaat zoals je zou willen, praat daar dan over i.p.v. “hoog van de toren te gaan blazen”.”

Simon Zonneveld blikte op zijn karakteristieke “eigen wijze “nog even terug op 10 jaar lid van de Weco met voornamelijk leuke herinneringen;

Mijn eerste wedstrijd waar ik aan mee deed is nu ruim 10 jaar geleden ,  kom ik mijn kaart halen zit Thea aan de wedstrijd tafel en zegt welkom Simon ik ben Thea super zo’n ontvangst zij wist mijn naam. Later dacht ik …..Stond natuurlijk op de kaart, maar toch.

Ik was 2 weken lid van de Heemskerkse  toen Harry Schoonakker mij al vroeg voor de WECO, nadat ik was ingedeeld tijdens een wedstrijd in de flight met Anja zijn vrouw,  zeer slim gedaan van hem zij moest kijken wie ik was , hij had waarschijnlijk van Pien vernomen dat ik in Heiloo in die vijf jaar daar ook het een en ander had gedaan voor de club. Zomer avond competitie , Heren middag , Marshall en Country Club. Met Anja klikte het meteen in de flight  daar ook zij in het kappersvak had gezeten en haar broer nog een kapsalon had. Dus genoeg stof om te praten .

Harry had altijd een mop voor dat de vergadering begon .

Erg leuk, en hij had meteen de aandacht.

Met Diny van der Zee klikte het al snel,kende ik al van de zaak net als Jaap haar man, die knipte ik zelf altijd. Had net als ik een zeilboot dan zit je nooit om een praatje verlegen. Ik heb een paar keer met Dini de Koninginnedag  wedstrijd gedaan erg leuk en natuurlijk samen in het oranje op de foto.

Ook aan Tineke Sikkens heb ik goede herinneringen , zij is echt , recht op de persoon af…. mijn stijl .Met Angelique heb ik ook super gewerkt ,

Hoewel, gewerkt….? Zij deed alles en wat zij niet kon deed Gerard haar man en ik deed niets, alleen zoenen en prijs uitreiken. Dat ging mij al zeg ik het zelf  best goed af. Angelique en ik zaten altijd naast elkaar tijdens de vergaderingen. Een goed team.

Op een keer ging ik tijdens een wedstrijd de baan in om foto’s te nemen loopt een deelnemer nog op zijn zondagse schoenen in de baan.

Vraagt of ik zijn golfschoenen uit de  kleedkamer wil halen uit een zwarte tas . Dat viel niet mee, er lagen 5 van die tassen. Ik voelde me net een inbreker. Maar toch gevonden en speler meer dan tevreden.

De wedstrijden van SPIRIT OF WINE waren een toppertje die Lowi , vooral die keer met die Doedelzak speler en later nog eens met het thema Tour de France en dat mooie verhaal van Lowietje over dat geweer. Ook allemaal met de race fiets op hole 10 op de foto en ik maar foto’s maken. Ja dat was top. Ik kom nog regelmatig in de zaak. Jammer dat ze gestopt zijn.

De Harsveld wedstrijden , straks in juni 2018 voor de 25e keer. Eerst, als voorbereiding met Angelique, naar het kantoor van Harsveld  om alles af te spreken. En dan met Marijke naar Tegel  in Beverwijk om de prijzen te kopen. Alles van roestvrij staal. Dat werd na een paar keer wel moeilijk want je wilde toch steeds wat anders als prijs. Maar het lukte toch altijd weer. Als we samen bij Tegel binnen kwamen herkende men ons al. Tijdens één van die prijsuitreiking heb ik zelf  genoten van mijn droom die ik vertelde. Ja ik zag ze samen met  BUKO op de voorpagina van de Telegraaf omdat zij op onze mooie Heemskerkse golf baan een groot landelijk toernooi sponsorden .

Later nog een keer  een verhaal van een stage plek voor Pietje Roestvrij het kleinkind van Opa Glans bij Harsveld. Dat kwam in me op toen ik over die mooie brug liep in de baan die nu een beetje beschadigd is.

De Zonneveld Coiffures wedstrijd was  voor mij ook top om te doen vooral die met  petje op petje af door mijn dochter in elkaar gezet ,super leuk.

Slager de Roode, leuke wedstrijd met al dat proeven op het terras van die heerlijke worst rond gedeeld door hun kinderen. En die kinderen nam ik later in een kar mee de baan in.  Ik zette ze op de foto met vlag en golfstok en puttend met golfbal. Alleen maar stralende gezichten ,vooral van John en zijn vrouw Sjanienke.

Na een wedstrijd zat ik ,na het badderen, een keer in de kleedkamer samen met Gert van Duin en Herman Gerrits  alle drie in ons onderbroekie, zegt Gert tegen mij: “ ik wil wel weer een keer een wedstrijd  sponsoren.” Ik zeg: “oké ga ik regelen voor je .”

Ik ga hem voor je doen samen met Angelique. Zegt Gert , daar kan ik me wel in vinden ,(Dacht ik meteen zeker Notaris taal) en tegen Herman zegt hij ik wil ook wel 10 loten van de nieuwe stoelen loterij   .

Ik dacht kijk met notarissen kan je ook in je onderbroek keurig zaken doen.

Later werd ik gevraagd om voor Uncle Sam te spelen tijdens de stoelen-loterij- wedstrijd, Wat een leuke actie en wat een groot succes.

Via de weco kwam ik in de Nieuwe ledencommissie. Ook die wedstrijden zijn gezellig om te doen. De nieuwe en ook  de par 3 leden zijn zo dankbaar als ze een keer op de grote baan mogen spelen. Ook al is het maar 9 holes. En dan ook nog een prijsje winnen. En  Rob Simoons maar zoeken in de Weco kast of er nog wat prijsjes te gebruiken waren .

Het Sponsor Event, de wedstrijden voor de sponsors en adverteerders eens per jaar , samen met Robert Simoons heel leuk om te doen. Daar geniet ik echt van.

Dit geld ook voor de Bedrijven competitie  Samen met Rob en Willy Tolhuijsen echt leuk. Toch twijfel ik nog om daar mee door te gaan .

Het starten tijdens de clubkampioenschappen wil ik graag nog een tijdje blijven doen. Echt iets voor mij. Daar geniet ik van.

De laatste van Vuuren wedstrijd met Marijke (wij komen daar regelmatig in de zaak),  was een maandbeker wedstrijd , Tijdens de uitreiking zeg ik tegen Marijke: Pak jij de beker even hij staat daar op die paal. Zij geef hem aan, en ik reik hem uit aan de winnaar Patrick Snijder. Later op de foto’s  van John de Graaf, zag ik pas dat het niet de maandbeker is, maar die van de Mens-Lady’s Trophee  gesponsord door Prestotype van Charles Wanst. We lagen in een deuk. De foto staat nu nog voor op de site van het foto archief.

De laatste Sluitingswedstrijd met Renée en Nicolien. Twee toppertjes die het  heel goed doen. Het was een super afsluiting voor mij persoonlijk.  Vooral ook door de sponsoring van die lekkere biertjes van BROER en ZUS.

Door al deze waardevolle herinneringen draag ik de Heemskerkse Golfclub en vooral de WECO leden een heel warm hart toe. Wat hebben wij een mooie baan met heel veel leuke leden en helaas een stuk of tien  druiloren, die het af en toe  erg moeilijk maken om vrijwilligers werk te blijven doen.

Natuurlijk blijf ik altijd bereid om hier en daar te helpen. Want het is heel leuk om te doen.

Allemaal hartelijk bedankt , vooral Frans Ossendorp die het heel goed doet als voorzitter van de WECO.

Het waren 10 geweldige jaren . Simon Zonneveld

Ook Angelique en Thea stonden nog even kort stil bij hun Wecolidmaatschap. Ook zij hadden het een geweldig leuke tijd gevonden. Een periode waar zij met veel plezier op terugkijken.

 

Tot slot wordt er nog een mooie groepsfoto gemaakt. Ook deze willen wij u niet onthouden.

 

Onze WECO vraagt om nieuwe enthousiaste leden. Leden die samen met ons bereid zijn om de clubwedstrijden in het weekeinde te organiseren. Zoals bij alles geldt ook hierbij: “Vele handen maken licht werk!.” DUS meld u aan.

Bij voorbaat onze hartelijke dank

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.