Weco Teamwedstrijd

Winnaars Weco Teamwedstrijd

Lagere handicappers dominant in teamwedstrijd en hole-in-one van Mieke van Twisk

Het was heerlijk weer. De fairways en de greens waren snel. De rough meedogenloos. Kortom prima omstandigheden voor de 11 teams die tijdens de Weco Teamwedstrijd met elkaar de strijd aangingen. Er werd een Ambrose en Delaney Scramble gespeeld. Ambrose houdt in dat er vier afslagen van iedere speler gekozen dienden te worden. Delaney houdt in dat er nooit twee keer de beste bal van dezelfde speler achter elkaar op een hole gekozen mocht worden. Verder was het aantrekkelijk dat iedereen zijn eigen team samen mocht stellen. Dit leverde de mooiste teams op. Zelfs competitieteams waren van de partij.

De wedstrijd werd gedomineerd door de lagere handicappers. Niet zo verwonderlijk, omdat in zo’n flight altijd wel iemand een hele goede bal sloeg.

Glorieuze winnaar werd het team van: King Tse, Tom Groen, Jeroen Rijvordt en Aydin Kumas. Zij speelden samen -6 onder de baan en kwamen binnen met 66 slagen. Hun netto score was 59 slagen. Vooral Jeroen bleek het geheime wapen van het team te zijn.

Tweede werd het team van: Willem Tigelaar, Niels Silberstein, Edwin Jansen en Ron Steen.  Heren 3 in de competitie. Zij speelden -3 onder de baan. Hun netto score was 63 slagen – mc.

Derde werd het team van: Mitchel Jongeling, Erwin Uitendaal, Meindert Deen en Remco Ringeling. Heren 4 in de competitie. Zij scoorden ook 66 en hun netto score was ook 63 slagen. Alleen gebruikten zij op de laatste 9 holes 37 slagen en de anderen 35.

Vierde werd het team van: Carla Sjouwerman, Marius Mulder, Marjolein de Jonge en Erwin Sjouwerman. Zij scoorden 66 slagen netto. Zij bleven daarmee het team van: Thea van Heijningen, Ella Groenendaal, Hermine de Wit en Dick Groenendaal op matching cards net voor.

De nearies gingen naar: Theo Koot (hole 5), King Tse (holes 8), Mieke van Twisk – hole-in-one- hole 13, Mieke van Twisk (hole 16).

Het hoogtepunt van de wedstrijd was natuurlijk de hole-in-one van Mieke. Vele spelers hadden het gejuich van haar flight op hole 13 al gehoord. Voordat van het drankje van Mieke op het terras kon worden genoten, kreeg Mieke eerst van alle aanwezigen een heel mooi balletje. Dit hoort erbij op de Heemskerkse. Gelukkig had zij een plastic tasje bij zich, want er werden vele balletjes overhandigd. Jammer is wel dat Mieke met deze slag niet op de Wall of Fame komt, want de baan was niet-qualifying. Verder zal zij gelukkig wel van alle geneugten van deze hole-in-one kunnen genieten.

Het was een prachtige golfdag, goed georganiseerd door Aadje en Rob. Zij werden dan ook hartelijk bedankt voor hun inzet.