Winterregels reserveren van starttijden

Onze Werkgroep Internet Reserveren heeft zich gebogen over de proef met het internet reserveren. De werkgroep stelt voor deze winter (november t/m maart) enkele wijzigingen voor. De voorstellen zijn door het bestuur goedgekeurd en zullen z.s.m. worden ingevoerd. Hieronder zijn de gewijzigde spelregels opgenomen. Wij verzoeken iedereen om daar goed kennis van te nemen en ze ook goed toe te passen. Bij voorbaat dank.

Winter 2016 – 2017 – Reserveren op de 18 holes baan

Proef Internet Reserveren

Op de Heemskerkse zijn wij dit jaar aan het “experimenteren” met het internet reserveren. Zo proberen wij er achter te komen wat beste manier is die bij onze club past. Voor het winterseizoen 2016 – 2017 hebben wij enkele wijzigingen doorgevoerd en enkele regels aangescherpt. Deze zijn hieronder onderstreept. Wij zullen de komende tijd nauwgezet volgen wat het effect van deze wijzigingen zijn. De resultaten zullen betrokken worden bij de plannen voor het komende seizoen. Hierover meer tijdens de voorjaarsledenvergadering 2017.

Uitgangspunt

Gezien de wensen van onze leden, blijft het mogelijk om: gewoon “in te lopen” en een starttijd te krijgen van de receptie en vooraf een starttijd te reserveren. Dit maken onze reserveringsregels mogelijk.

Aantal keer reserveren

Ieder lid kan in de reserveringstermijn (via internet) één starttijd reserveren. Er kan dus maar één reservering in de reserveringstermijn open staan. Pas als de tijd, waarop gereserveerd is, verstreken is, kan opnieuw een reservering gemaakt worden.

Reserveren voor leden kan

• 2 weken van te voren
  • Elke dag van de week, dus ook het weekend
  • Tot 2 uur voor de te reserveren tijd
  • Voor 9 holes of 18 holes en er wordt deze winter altijd gestart op hole 10
  • Voor een hele flight van vier personen. Indien voor een twee-bal wordt gereserveerd, dan graag bij een andere twee-bal bijschrijven. Indien er voor meerdere twee-ballen is gereserveerd, heeft de receptie het recht om twee-ballen i.o. samen te voegen. Dit i.v.m. een zo efficiënt mogelijk baan gebruik.
  • In het blok van 9.00 tot 13.00 uur op elk heel en half uur. Deze tijd wordt in de winter één uur vervroegd, het was immers 14.00 uur.
  • Van 13.00 uur elke 10 minuten op vier starttijden per uur. Twee starttijden per uur worden vrijgehouden voor inlopers. Op één daarvan kunnen ook greenfeespelers spelen.
  • Reserveren voor introducés kan alleen via de website als zij reeds bekend zijn in E-golf4U, maar kan uiteraard ook telefonisch via de receptie.
  • Handicartgebruikers kunnen tussen 9 en 10 uur elke tien minuten reserveren voor het spelen met gebruik van een handicart. Zij kunnen op die tussentijden alléén voor zichzelf en één andere speler reserveren. Dus géén hele flight. Dit kan alleen op de hele en halve uren.  Reserveren buiten de hele en halve uren kan niet via internet, maar alleen telefonisch. Ook is het reserveren van een handicart (vooralsnog) niet mogelijk via internet.
  • Reserveren kan alleen als de starttijden vrij zijn. Als er activiteiten zijn of geblokkeerde starttijden, kan op die tijden niet gereserveerd worden.

Reserveren voor gasten kan

• Via internet als zij een account hebben bij E-golf4U of telefonisch bij de receptie
  • Één week van te voren
  • Voor 9 holes of 18 holes en er wordt deze winter altijd gestart op hole 10
  • Elke dag door de week op de hele en halve uren en na 13.00 uur op één gereserveerde starttijd
  • In het weekend alleen in de middag om 10 minuten over het hele uur
  • Voor een hele flight van vier personen. Indien voor een twee-bal wordt gereserveerd, kan er bij een andere twee-bal worden bijgeschreven. Indien er voor meerdere twee-ballen is gereserveerd, heeft de receptie het recht om twee-ballen i.o. samen te voegen. Dit i.v.m. een zo efficiënt mogelijk baan gebruik.
  • Groepjes van b.v. onze Hospitality Chain, groter dan vier personen, kunnen alleen telefonisch reserveren en na toestemming  van onze manager een starttijd krijgen.
  • Noot: Gasten die komen inlopen, kunnen bij de receptie een starttijd krijgen als er plaats is.

Afzeggen

• kan via internet tot uiterlijk 48 uur van te voren
  • binnen 48 uur altijd telefonisch afmelden.
  • Noot: Het tijdig afzeggen is van groot belang, omdat er dan op de vrijkomende starttijd weer andere spelers kunnen golfen.

Melden/No show

• Als u via internet een starttijd gereserveerd heeft, dient u zich 30 minuten van te voren te melden bij de receptie. De receptie noteert uw aanwezigheid. Daarnaast zal de receptie vragen of u 18 of 9 holes gaat spelen.  Dit om te kunnen zien of er ook vanaf hole 10 gestart kan worden. Ook kan de receptie, b.v. bij drukte, met u overleggen over de goede gang van zaken. Denk hierbij b.v. aan het samenvoegen van 2-ballen.
  • Bij een te late aanmelding kan de starttijd aan een andere gegadigde gegeven worden.
  • Spelers die zich vooraf niet melden en/of niet komen opdagen worden beschouwd als een “no show”. Met “no shows” worden uw mede- clubleden/spelers benadeeld. De “no shows” worden door de club geregistreerd en kunnen leiden tot sancties.

Bestuur Heemskerkse Golfclub                                                                                                 November 2016