1e lustrum BMP Datapartners Young Golfers Open een feit!

De derde zaterdag van september is traditiegetrouw de dag waarop het Young Golfers Open wordt georganiseerd. In 2012 een primeur maar inmiddels een jaarlijks terugkerend feest op de Heemskerkse Golfclub en dit jaar dus alweer de vijfde editie. De teamwedstrijd voor golfers tussen de 20 en 40 jaar is bedoeld om jonge spelers uit de regio kennis te laten maken met de Heemskerkse Golfclub en dit lukt jaar in jaar uit steeds erg goed.

Een traditie moet groeien, zo ook het Young Golfers Open. Na de eerste vier edities telkens bijna vol te zijn geweest was de afgelopen editie voor het eerst uitverkocht. Met 108 deelnemers tegelijkertijd de wedstrijd met het grootste aantal deelnemers ooit op de Heemkerkse. De reacties van de deelnemers zijn al jarenlang enthousiast en dit is een dag geworden waar je als jonge golf(st)er bij wil zijn.

De organisatie is in handen van een groep enthousiaste jonge leden van de Heemskerkse. Zij zoeken ieder jaar naar sponsoren om de dag te organiseren. BMP Datapartners is al jaren de trouwe hoofdsponsor en daarnaast zijn er tal van lokale ondernemers die bijdragen. Zonder hen zou de wedstrijd nooit zo groot geworden zijn. Het Young Golfers Open staat bekend om wat de deelnemers allemaal vanuit de organisatie aangeboden krijgen. Denk hierbij aan de greenfee, goodiebag, lunchpakket, drankmunten, bittergarnituur, diner en de photobooth waar jaarlijks de gekste foto’s in genomen worden.

De spelers verzamelden rond 11 uur in het clubhuis. Na de kick off was er een all tee start om 12.00 uur. Er werd met 36 teams van drie personen gespeeld via de spelvorm Texas Scramble. Dit betekent dat er op iedere hole gestart wordt met flights van zes personen. Ieder jaar is er een originaliteitsprijs en ook dit jaar waren er weer veel teams verkleed in de baan. Dit jaar waren er voor het eerst ook meerdere damesteams aanwezig wat weer bijdroeg aan de goede sfeer. Niet geheel onbelangrijk was ook dat het voor de vijfde keer op rij schitterend weer was.

Onder begeleiding van vaste baan DJ Benza werd er ruim 5,5 uur gespeeld waarna de spelers tegelijkertijd weer terugkwamen op het terras. Terwijl de organisatie de scores verwerkt begonnen de deelnemers aan één van de jaarlijks terugkerende hoogtepunten; De Neary Contest van een steiger van het terras naar de vlag van hole 18. Bijna alle 108

Naast de sponsoren draagt ook het bestuur van de Heemskerkse Golfclub bij door de kleine vergoeding die gevraagd wordt voor niet leden die komen spelen. Al met al een recept voor een geweldige dag met ruim 100 lachende gezichten.

deelnemers hebben onder het toeziend oog van de overige deelnemers onder volle druk een poging gewaagd om de nearyprijs te winnen, dit jaar een Fairway Golftravel cheque van 500 euro.

Tegen de klok van zeven konden de spelers aan tafel voor het diner, dit jaar werd er vanwege het mooie weer gekozen voor barbecue. Dit naar tevredenheid van de spelers. Zelden zal de horeca zo’n grote groep jonge(re) bezoekers bediend hebben en ook zij hebben hun steentje bijgedragen aan deze zeer geslaagde editie.

Aan het einde van de dag de prijsuitreiking, ook iets waar het Young Golfers Open bekend om staat. Vanwege het grote aantal sponsoren wordt er altijd flink uitgepakt en zo ook dit jaar. Onderaan dit bericht een overzicht van de winnaars van vele prijzen.

Tot slot heeft de organisatie in overleg met het bestuur besloten om de verschuldigde greenfees samen met een aanvullende bijdrage vanuit de organisatie te geven aan de club in de vorm van een blijvende herinnering. Op dit moment wordt er nagedacht over de invulling maar waarschijnlijk heeft u eerdaags een nieuw doel om op te slaan als u de driving range van de Heemskerkse betreedt.

De organisatie wil alle betrokkenen, vrijwilligers, sponsoren en natuurlijk de deelnemers bedanken voor een zeer geslaagd evenement. Wij kijken uit naar het volgende young golfers Open in september van 2018!

De organisatie

Monique Jeijsman, Nicky Schaap, King Tse, Kevin Li, Meindert Deen, Kyara Prinsen, Maaike Molman

TIP: Bekijk alle foto’s op de Facebookpagina Heemskerk YG Open

3e prijs neary contest Kevin Li Plantronics koptelefoon
2e prijs neary contest Hans Klein Delonghi espresso apparaat
1e prijs neary contest Joep vd Pasch Reischeque 500 euro

Vrijwilligers: John de Graaf, Frans Seignette, Birgitte Seignette, Nelly Butijn, Ben Zandbergen, Maria Schuurman. Zij ontvingen allen een fles wijn van Winenutz.nl als dank voor hun inzet!

klik hier voor de foto’s