Afgelopen zaterdag 24 september werd voor alweer de vierde keer het Young Golfers Open gespeeld. Hét toernooi voor alle Young Golfers! Ook dit jaar was het bedrijf BMP Data Partners de hoofdsponsor.

Het Young Golfers Open heeft als doelstelling om golfers van 20 tot 40 jaar te enthousiasmeren voor de Heemskerkse Golfclub. Het toernooi staat in het teken van gezelligheid, gekkigheid en in teamverband spelen. Golf is natuurlijk voor iedereen, dus ook golfers die zich een “Young Golfer” voelen, zijn van harte welkom om mee te doen. Zo ook afgelopen zaterdag bij het BMP Datapartners Young Golfers Open 2016. Met 90 deelnemers (waarvan 56 niet-leden) verdeeld in 30 teams, veel lol, gezelligheid, muziek en natuurlijk supermooi weer, kunnen we wederom spreken van een zeer geslaagde dag! Hieronder een verslag van de dag.

Vanaf 10.00 uur s’ochtends druppelden de eerste deelnemers binnen op een (voor het vierde jaar op een rij) zonovergoten dag. De organisatie ontving de enthousiaste deelnemers voor de overvolle prijzentafel. De bijdrage bedroeg € 50,- voor deelnemers die geen lid zijn van de Heemskerkse en € 40,- voor deelnemers die lid zijn van de Heemskerkse of student zijn. Voor dit bedrag mochten de deelnemers meedoen aan het toernooi (inclusief greenfee voor de niet-leden) en kans maken op een of meer van de vele prijzen. Maar ook kregen de deelnemers een goed gevulde goodiebag, vijf bonnen voor drankjes, een lunchpakket en (alcoholische) versnapering (welke in de baan werden rondgebracht), hapjes tijdens de borrel en aansluitend aan het toernooi een drie-gangen-diner.

Na een welkomstpraatje en speluitleg werden de deelnemers verzocht om 12.00 uur op de tee van hun starthole te zijn. Overal waar je keek liepen teams in de meest originele en kleurrijke outfits gezellig met hun flight, genietend door de baan. Dit kwam voor een deel door de mooie baan en het superweer, maar ook Hans Klijn die met hapjes en een borrel door de baan reed droeg hieraan zeker zijn steentje bij. Daarnaast verzorgde DJ Benza, net als vorig jaar, de muziek in de baan vanaf een opgebouwde steiger met apparatuur bij hole 16, wat er wederom voor gezorgd heeft dat het een feest was om mee te mogen doen. Uiteraard werden er ook dit jaar weer leuke foto’s gemaakt door onze huisfotograaf John de Graaf.

Spelvorm was Texas Scramble met de gebruikelijke nearies. Door een misverstand is de longest drive dit jaar vergeten, maar uiteraard heeft de organisatie een passende oplossing gevonden zodat deze prijs alsnog uitgereikt kon worden. Verder waren er enkele sidegames; een hole waar elk team met één bal om de beurt moest slaan, een hole die alleen met de ijzer 7 gespeeld mocht worden, een hole waar de vlag niet zichtbaar was en een hole waarbij de dobbelsteen bepaalt met welke club er afgeslagen moest worden.

Rond half 6 stroomde het terras vol en in de nog steeds stralende zon was de sfeer optimaal. Op het terras van de 19e was ook dit jaar een steiger opgebouwd door Cees Prinsen voor de inmiddels jaarlijks terugkerende Neary Contest. De bedoeling van de Neary Contest is om de bal vanaf deze steiger te slaan zo dicht mogelijk bij de vlag van hole 18. Alle deelnemers krijgen 1 kans. Hoofdprijs dit jaar was een Ipad Air 2, maar ook voor een tweede prijs (een Sonos Speaker) en zelfs een derde prijs (een Fitbit Activity Watch) was gezorgd door BMP Datapartners.

En weten jullie het nog, vorig jaar? Die bal van Nicky Schaap? Zij sloeg, onder toeziend oog van bijna 100 man, een hole in one en nam zo de hoofdprijs mee naar huis. Zou er dit jaar weer zo’n spektakel plaatsvinden? Het was helaas te mooi om waar te zijn. Wel kwam Remy Zwager aardig in de buurt, zijn mooie slag binnen 1m van de vlag bezorgde hem de eerst prijs. Pim Boots, die Maaike Molman met slechts 2 cm dichterbij de hole wist te verslaan, werd net als vorige jaar 2e.

Het clubhuis was vol en bruiste van de energie, omdat wij de sfeer van deze onvergetelijke dag graag op een speciale manier wilden vastleggen, hadden wij een PhotoBooth, een fotohokje, gestationeerd in het clubhuis. Even wat gekke bekken trekken, rare poses aannemen, vereeuwigd op een paar leuke kleine fotootjes. Er werd volop gebruikt gemaakt van deze Photobooth, de deelnemers stonden in rijen om foto’s te maken ook stond er een kist met attributen om het nog gezelliger en gekker te maken. De foto’s van de PhotoBooth zijn inmiddels te bewonderen op onze facebook pagina.

Tussen de gerechten door volgde de prijsuitreiking door Monique Jeijsman met haar charmante assistenten King en Kevin. De vele prijzen , variërend van poedelprijs, nearyprijzen, prijzen voor de beste outfits tot prijzen voor het eindklassement, worden uitgedeeld onder het gejoel en applaus vanuit de zaal. Veel spelers kwamen aan bod in deze prijsuitreiking. Naast de reguliere prijsuitreiking werden er ook diverse prijzen (o.a. Under Armour kleding, cadeau bonnen en een Moët Chandon magnum fles) verloot onder de deelnemers. De organisatie sloot af met een dankwoord aan alle deelnemers, sponsoren, vrijwilligers, horeca en de Heemskerkse Golfclub voor deze fantastische dag. De deelnemers waren en zijn enthousiast en spreken allen over een geslaagde dag. Wij hopen iedereen volgend jaar weer terug te zien op ons Lustrum toernooi!

Onderstaand nog een kort overzicht van de winnaars en de prijzen:

1e plaats             Tennisballen                                                     3x plantronic bt headphone (t.w.v. €100,-)

(Remy Zwager, Maarten Coesel en Niels Dekker)

2e plaats              Better than most                                            3x een bt speaker (t.w.v. €69,-)

(Kevin Pronk, Doby Ivanova en Martin van den Brom)

3e plaats              Het drugskortel                                              3x dinerbon (t.w.v. €25,-) bij Loetje

(Niels Tervoort, Freek Martens en Bart Happe)

4e plaats              Roofies                                                              3x paraplu (Beets)

(Mitchell Schoorl, Robert en Martijn Beets)

5e plaats              Copa Cabana                                                    3x paraplu (Beets)

(Paul Baltus, Glenn van Duin en Roy Scheerhoorn)

6e plaats              Better Looking than Most                           3x paraplu (Beets)

(Remco Marcus, Ing Yang Oei en Hans Bijlsma)

Poedelprijs        Impact first                                                       3x 18 holes Greenfee Heemskerkse Golfclub

(Matthijs Heemskerk, Jack Stuifbergen en Jeroen Zonneveld)

Neary Hole 5                     Michiel Seignette                           Bon van de Proshop € 30,- (Beets)

Neary Hole 8                     Matthijs Buur                                 Under Armour polo-shirt

Neary Hole 13                   Marjolein Boots                             cadeaubon Besseling Ledermode twv € 100,-

Longest drive Heren      Harry vd Plas                                   Under Armour pakket

Longest drive Dames     Monique Jeijsman                         Under Armour pakket

Beste outfit 1                    Het Drugkortel                                3x bluetooth minispeaker Siebert & Becker

Beste outfit 2                    The Mechanics                                3x bluetooth minispeaker Siebert & Becker

1e Neary Contest             Remy Zwager                                   Ipad Air 2

2e Neary Contest             Pim Boots                                          Sonos Speaker

3e Neary Contest            Maaike Molman                              Fitbit Activity tracker

Nog eenmaal dank naar iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt! Natuurlijk ook dank voor het begrip vanuit de leden die normaal op zaterdag hun rondje spelen. De Heemskerkse Golfclub heeft een grote groep externe jonge spelers op een fantastische manier kunnen bereiken en daarmee is ook deze editie van het Young golfers Open weer geslaagd!

Wij hebben ervan genoten, tot volgend jaar!!

Wij bedanken onze sponsors:

BMP Datapartners (hoofdsponsor)

Bakker Hypotheken

Kees Prinsen

Siebert & Becker Advocaten

Beets Schoonmaakbedrijf

Roofmanagement

Glashandel Ringeling

Jeroen Besseling Ledermode

Under Armour

De organisatie van het BMP Data Partners Young Golfers Open 2016

Monique Jeijsman, Nicky Schaap, Kyara Prinsen, Kevin Li, King Tse, Niels Tervoort, Remy Zwager en Meindert Deen.

Klik hier voor de foto’s