CTG- Geo commissie Heemskerkse Golfclub

GEO audit vrijdag 22 september as.

Aanstaande vrijdag 22 september zal er een her-audit voor GEO plaatsvinden.

De heer Paul van Kan  van Natuur en Landschap, zal de GEO audit vrijdag uitvoeren.

GEO staat voor Golf Environment Organisation en is gevestigd in Schotland en voert wereldwijd audits uit voor golfbanen. We moeten voldoen aan de eisen die bij de GEO zijn vastgelegd maar die met organisaties als de NGF zijn vastgesteld.

Als gecertificeerde club kunnen we op de site van alle aangesloten golfclubs kijken, ook internationaal,  en dus onze werkwijzen en verbruiken vergelijken.

Het doel waarom we meedoen is dat we de beheersbaarheid van de bedrijfsvoering kunnen verbeteren en daardoor kosten zouden kunnen besparen.

Daarnaast is het vergroten van de Natuur en Landschapsbeleving een kans. Door gerichte informatie, cursussen en dergelijke  kunnen we goed inspelen op veranderingen in wet en regelgeving en daarbij milieu risico’s verminderen.

Als voorbeeld geldt het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en meststoffen.

Dit alles zou een exploitatie kosten verlaging mee zich mee kunnen brengen.

Vrijdag zullen vanaf 13 uur de gesprekken aan tafel plaatsvinden die gaan over de aandachtspunten uit onze rapportage over onze baan aan de hand van de 6 thema’s van GEO te weten:

-Landschap en Biotopen

-Water

-Energie en hulpstoffen

-Product en keten beheer

-Milieukwaliteit

-Mens en Samenleving

U ziet wel dat er meer wordt gevraagd dan “hoe gaat het met de bloemetje en de bijtjes”.

We worden als onderneming gezien en men gaat na of die degelijk wordt geleid.

Vanaf 15 uur gaan we voor 11/2 uur de baan in, langs het clubhuis en naar de werkplaats van IJmond Werkt.

Als u in de baan bent zou u ons tegen kunnen komen. Houdt u een beetje rekening met ons…!

Het laatste half uur van het bezoek wordt besteed aan het naar de toekomst kijken, onze plannen bespreken.

Het impliciete thema van de audit is “Klaar voor de Toekomst”

Dat we ook nog met een A8-A9 probleem zitten telt voor nu even niet.

Ik ga er vanuit dat onze onderneming zodanig wordt geleid dat her-certificering geen probleem zal zijn.

Toch is 22 september nu een belangrijke datum. Denk maar met ons mee!

Met vriendelijke groet, namens het team,

Jan Wolring