Verslag: “Gezond Ouder Worden” deel 2 met uroloog Dr. Hanane Azzouz

“Gezond Ouder Worden” deel 2 met uroloog Dr. Hanane Azzouz

De 2de avondlezing over “gezond ouder worden” had duidelijk een ander karakter dan de eerste. Ging het bij avond 1 over het hart etc. en wat kun je eraan kunt doen om problemen te voorkomen of de kans erop te verminderen, de 2de avond was meer een voorlichting, meer gericht op de ouder wordende man. Dr. Hanane Azzouz nam ons onder andere mee naar het fenomeen prostaat. Wat het is, hoe het een rol speelt in het leven van de man en wat onvermijdelijk is bij het ouder worden. Wat is een PSA en wanneer is het verstandig nader onderzoek te laten doen bij problemen. Het was wederom een levendige lezing waarin de deelnemers zeer open waren met vragen en vertellingen over hun eigen situatie. De groep van 16 mannen heeft een leerzame avond gehad waarin zij op de vragen die zij hadden duidelijke antwoorden kregen. Niet alles is helemaal duidelijk inzake het prostaat ook binnen de medische wetenschap. Daar kunnen nog stappen gezet worden.

Ook nu was er voor elk individu de gelegenheid een-op-eentje met de uroloog te hebben. Dit werd van de kant van de deelnemers zeer op prijs gesteld.
Voor diegene die belangstelling hebben voor de presentatie kunnen dit aanvragen bij Theo Koot mailadres theo.koot@ziggo.nl.
Wij zijn nog bezig een laatste lezing te organiseren met als onderwerp Orthopedie.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.