Golfers spelen de langste hole ooit: 20.093 slagen door Mongolië

Doorgaans doen golfers vier, vijf of zes slagen over een hole. En wie de minste slagen heeft na 18 holes, wint de wedstrijd. Dat lag voor Adam Rolston en zijn caddy Ron Rutland net even iets anders.

Ze begonnen op 28 juni aan hun ‘wedstrijd’ en de bal belandde pas op 16 september, een kleine drie maanden later, na 20.093 slagen in de grond. Een wereldrecord.

Hoe dat kan? De golfbaan besloeg half Mongolië.

De keuze voor Mongolië was vervolgens snel gemaakt, aangezien het land veel wijde vlaktes kent en op die manier één natuurlijke fairway vormt.

2.011 kilometer

De twee begonnen bij het meest westelijke (en ook hoogste) punt van het Aziatische land. Het eindpunt? De enige golfbaan die Mongolië rijk is, in de hoofdstad Ulaanbaatar. Tweeduizend kilometer verderop.

Onverwachte reisgenoot

Wat de reis weer enigszins verlichtte: op een gegeven moment kregen ze een onverwachte reisgenoot: een hond. Hij liep 1.500 kilometer met ze mee, tot in Ulaanbaatar.

Een wereldrecord?

Ja, het gaat als zodanig de boeken in. Tijdens de reis moest Rolston zich aan de officiële golfregels houden. Een speciale app hield via GPS de locatie bij en telde ook elke slag van de Hongkonger. Hij deed er overigens 6.093 slagen meer over dan hij zelf van tevoren had berekend.

Bron : nos.nl