Wijziging spelregels internet reserveren

De werkgroep Internet Reserveren is kortgeleden weer bijeen geweest. Dit om een aantal knelpunten met elkaar te bespreken. Zo worden o.a. de volgende zaken gesignaleerd:

• Er komen in het systeem dubbele reserveringen voor, terwijl er maar één reservering per lid kan uitstaan;
  • Spelers die gereserveerd hebben melden zich niet bij de receptie, zodat onduidelijk is met hoeveel mensen daadwerkelijk wordt gestart;
  • Leden reserveren voor drie en komen en spelen met twee;
  • Leden reserveren voor drie of vier personen en daardoor kunnen tweeballen van inlopers niet meer spelen;
  • Inlopers botsen op mooie dagen tegen het feit dat de meeste starttijden gereserveerd zijn en er voor hen dus geen plek is;
  • Leden gebruiken namen van vakantiegangers om extra startijden te reserveren.
  • Op dagen dat er wedstrijden zijn is er nauwelijks inlooptijd, omdat er vanaf 12.30 uur gereserveerd kan worden.

Om een goed beeld te krijgen hoe het nu precies met het internet reserveren gaat, zullen in de komende tijd de regels strakker nageleefd dienen te worden. Hierop zal strikt toezicht worden gehouden.

Daarom een dringend verzoek aan leden en gasten:

• reserveer alleen voor uzelf en anderen waarvan u zeker weet dat ze komen. Diegenen die ten onrechte in de flight zijn gezet, worden gezien als no-show! Zij houden immers plekken bezet, die anders door anderen ingenomen hadden kunnen worden.
  • ook als u via internet hebt gereserveerd, dient u zich altijd te melden bij de receptie (svp naam noemen). Als u dit niet hebt gedaan, staat u te boek als een no-show. Kom dus op tijd naar de golfclub, tenslotte dient u 10 minuten voor uw starttijd op de tee te staan, en daarvóór moet u zich nog gemeld hebben.
  • Als er meerdere flights van tweeballen gereserveerd hebben, kan de receptie flights samenvoegen als er inlopers staan te wachten. Zo wordt bereikt dat steeds zoveel mogelijk leden kunnen spelen.

Let op: Reserveren in de middag weer terug naar 14.00 uur

Het bestuur is geconfronteerd met mopperende leden, die aangaven dat inlopen sterk wordt belemmerd door het internet reserveren. Vooral als er wedstrijden zijn is de vrije-buffertijd van 30 minuten te weinig om alle inlopers een plek te geven. Want vanaf 12.30 uur zijn alle startijden al weer gereserveerd. Om aan dit probleem iets te doen, heeft het bestuur – mede op advies van de werkgroep IR – besloten om de reserveertijd van 12.30 uur tijdelijk weer terug te brengen tot 14.00 uur.

Dus pas ’s middags vanaf 14.00 uur kan er om de 10 minuten worden gereserveerd en tot die tijd alleen de hele en halve uren. Dit geldt voor alle dagen van de week.

Het terugbrengen van de reserveertijd naar 14.00 uur geldt tot het einde van de proef. In de algemene ledenvergadering van november wordt dan de gang van zaken nader besproken.

1 antwoord