Voor v.l.n.r. Nel Wessels/ Betty Hoekstra(voorzitter)/ Margreet Vorst / Marjolein Vromans.
Achter:  Britta Constandse / Joke Jochems/ Mieke Hendriks /

De activiteiten van de damesochtend

Iedere dinsdagochtend is er een inloopwedstrijd voor alle damesleden van de HGC met handicap 0 tot en met baanpermissie. Inschrijven kan aan de wedstrijdtafel in het restaurant; inloop van 8.30 uur – 10.00 uur en standing van 9.00 uur – 11.30 uur. Inschrijfgeld is € 2.00 per keer. We spelen vanaf de standaardtees, maar in overleg kan er ook van een andere kleur tee gespeeld worden. Info over baan open/dicht/wel/geen handicarts/trolleys:  beluister dan het baan -informatienummer  na 8.00 uur, het telefoonnummer is  0251 241693.

Behalve de inloopwedstrijden zijn er ook een aantal speciale wedstrijden, zoals de halfjaarlijkse prijsuitreiking,de sinterklaas- en kerst/nieuwjaars wedstrijd en eventueel een uitwisseling met een andere club.
Ook is er de omadag en de vriendinnendag.Voor al deze wedstrijden geldt,dat er  via de computer moet worden ingeschreven.

Zomerperiode van april – september

Sinds 2015 zijn alle stableford wedstrijden in de zomerperiode qualifying. Er kan worden ingeschreven via de computer. Vanaf handicap 4.5 kan men ook 9 holes spelen. Er wordt gespeeld in een driebal. Elke derde dinsdag van de maand wordt er matchplay gespeeld. Zowel over 18 – als over 9 holes. Als er een 5e dinsdag in de maand zit, wordt er die dag strokeplay gespeeld.    Per speelster worden de scores van de 10 beste kaarten opgeteld. Alle parren en birdies worden wekelijks bijgehouden ( Ringerscore),zij moeten wel  door de speelsters op de scorekaart worden genoteerd. De nearies worden genoteerd, evenals alle dagwinaars en tenslotte is er op de laatste dinsdag van september een feestelijke zomerafsluiting/prijsuitreiking.

Winterperiode oktober – maart
In deze periode spelen wij non-qualifying wedstrijden, meestal in een drie- bal, over 9 of 18 holes. Alleen de scores over de eerste 9 holes worden genoteerd, evenals de nearies op de holes 5 en 8. Per speelster worden de 10 beste kaarten bij elkaar opgeteld.
In de winter  wordt er afwisselend  stableford  of matchplay gespeeld. Op de laatste dinsdag van maart is er een gezamenlijke, feestelijke winterafsluiting/prijsuitreiking en wordt het definitieve zomerprogramma bekend gemaakt.

Informatie van de damescommissie is te lezen op deze website onder   “club ” / “commissies” / ” damescommissie”.

Blog berichten

Oma golfdag