Handicapregistratie voor niet leden

Sinds augustus 2012 biedt de Heemskerkse Golfclub handicapregistratie aan voor niet-leden.
De kosten hiervan bedragen € 50,- per jaar.

Hiervoor krijgt u

• Handicapregistratie door de Handicap en Regelcommissie,
  • 2x 18 holes spelen tegen introductietarief,
  • Jaarlijks uw NGF pasje,
  • 2x per jaar NGF Golf.nl magazine,
  • 4 x per jaar Digitaal Clubblad  PAR,
  • Digitale nieuwsbrieven,
  • Jaarlijkse uitleg bijeenkomst van de (gewijzigde) regels door de Hareco
  • Tevens is men via de NGF collectief WA verzekerd tijdens het golfspel.

Voor Informatie NGF Collectieve Aansprakelijks Verzekering klik hier

Golf.nl
Clubblad PAR

Van Clubhandicap 54 (GVB) naar EGA-Handicap 36 en lager

Als u uw Clubhandicap 54 heeft gehaald, kunt u deze handicap verlagen naar een EGA-handicap. Een Clubhandicap verlagen moet net zoals een EGA-handicap door middel van het lopen van Qualifying kaarten. Normaliter speelt u met een uitslag van 36 punten precies uw handicap. Bij elk punt dat u meer scoort, zult u uw Clubhandicap met 1 handicappunt verlagen. Dit gaat zo door, totdat u handicap 36 heeft. Hierna zal het EGA-Handicapsysteem geldig zijn.

Voorbeeld: U heeft Clubhandicap 38. U speelt een Qualifying kaart en komt binnen met 40 Stablefordpunten. Dit betekent dat u 4 punten beter dan uw handicap heeft gespeeld. Tot handicap 36 volgt u de rekenmethode van de Clubhandicap. Dus 38-2 is 36 en vervolgens hanteert u de rekenmethode van de EGA-Handicap. 2 punten x 0.5 = 1 handicappunt. Uw nieuwe handicap is dan 36.0 – 1 = 35.0.

Is de regel van 3 Qualifying kaarten voor een EGA-handicap nog van toepassing?

Door de introductie van het 9-Stappenplan zal een beginnende golfer via de Golfbaanpermissie en de Clubhandicap vanzelf bij een EGA-handicap uitkomen. Daardoor is het niet meer noodzakelijk om drie Qualifying kaarten te lopen voordat u een EGA-handicap krijgt. In het voorbeeld hierboven ziet u dat u via de Clubhandicap vanzelf een EGA-handicap ontvangt.

De regeling om met drie Qualifying kaarten en met verrekening van de Slope Rating de eerste EGA Exact Handicap te vast te stellen, wordt uitsluitend gebruikt voor EGA Exact Handicaps die zonder voorafgaande Clubhandicap 54 tot stand komen. Een speler moet hiervoor drie scores inleveren van minimaal 18 punten over 9 holes of 36 punten over 18 holes. De EGA-handicap wordt berekend op basis van de beste van de drie scores.