Donderdagochtend = seniorenochtend

De Seniorencommissie organiseert iedere donderdagochtend, op recreatieve basis golfwedstrijden voor seniorleden van onze club. Dus voor alle dames en heren vanaf 50 jaar. Op de seniorenochtend is er volop gelegenheid om prestatiegericht een wedstrijd te spelen.  Maar altijd is een sociale en prettige omgang met elkaar het uitgangspunt om iedere deelnemer, dus ook de recreatieve spelers, zich in ons gezelschap welkom te laten voelen.

Dus er is volop gelegenheid voor handicapverbetering! Een  verplichting is het niet. Gekozen kan worden voor het spelen van 18 holes, 9 holes op de grote baan of de PAR3.  Natuurlijk gaat iedereen ervoor om zo goed mogelijk te scoren. Het zijn altijd wedstrijden op basis van Stablefordpunten. De flights worden in principe samengesteld op volgorde van binnenkomst. Deelname aan de wedstrijd kost  € 2,00 per keer.

Als er voldoende deelnemers voor de PAR-3 baan zijn, tellen ook de scores van deze baan mee voor de dagwinnaarsprijs. De dagwinnaars, zowel bij de dames als de heren, verdienen voor hun prestatie een golfballetje. Ook deelnemers die een neary of een birdy scoren verdienen een balletje of een  heuse “birdy”.  Op de wintergreens is de neary niet van toepassing.

Besteding inschrijfgeld

Het inschrijfgeld wordt onder andere besteed voor de aankoop van golfballen met speciaal Seniorenochtend logo. Ook worden de prijzen voor speciale wedstrijden en de winnaars van de verschillende trofeeën uit de inschrijfpot betaald. Een belangrijk deel wordt gebruikt voor de bijdrage aan de lunches, die enkele keren per jaar worden georganiseerd. Ook het geld voor attenties bij “lief en leed” komt uit deze pot.

Kwartaalafsluiting

Elk kwartaal wordt afgesloten met een gezellige golfochtend waarop een  9-holes wedstrijd met all tee start wordt georganiseerd, gevolgd door een gezamenlijke lunch. Tijdens de lunch worden de dagprijzen van de afgelopen periode (balletjes en/of winnaar trofeeën) uitgereikt. Ook rondom Sinterklaas is er een all tee wedstrijd, met aansluitend een eenvoudige lunch.

In juli of augustus wordt een invitatiewedstrijd georganiseerd, waarvoor u een niet-lid van onze golfclub als partner voor de wedstrijd kunt uitnodigen. ’s Morgens worden 9 holes gespeeld op de 18-holes baan en na de gezamenlijke lunch volgt een 9 holes wedstrijd op de Par3 baan.

Elk jaar organiseren wij uitwisselingen met de senioren van de Noord-Hollandse Golfclub (baan Sluispolder/Alkmaar,  de Westfriese Golfclub (baan Westwoud) en sinds kort ook de Golfclub Spaarnwoude.

Winnaartrofeeën

Tijdens het zomerseizoen wordt er om twee hoofdprijzen gestreden:

*      De Nel Vlaanderen-Oldenzeel Trofee voor de deelnemer met het beste totaalresultaat over 9 holes.

*      De Nico Koster Trofee voor de deelnemer met het beste resultaat over 18 holes.

Bij deze twee trofeeën gaat het per periode, per speler om het gemiddelde van de 10 beste scores.

Dan is er nog de Wim ter Braak Trofee, voor de speler met het beste gemiddelde resultaat over 9 holes gedurende het hele jaar (van 1 januari t/m 31 december). Een speler moet dan minstens 20 keer (10x in de zomer en 10x in de winter) hebben gespeeld .

Introducés van harte welkom

Op onze Seniorenochtend zijn introducés van harte welkom. Wel melden bij de receptie en de verschuldigde greenfee afrekenen.

Inschrijf- en starttijden

Van april t/m september:

Inschrijven van 08.15 tot 10.00 uur. Starttijden van 08.30 tot 11.30 uur.

Van oktober t/m maart:

Inschrijven van 08.45 tot 10.00 uur. Starttijden van 09.00 tot 11.30 uur.

Informatie over activiteiten

1. Website HGC
  2. Mededelingenbord bij de receptie
  3. E-mail nieuwsbrief aan deelnemers Seniorenochtend over actuele zaken zoals wedstrijden, enz.

V.l.n.r. op de foto: Tonny Hendriks, Frans Ossendorp, Ineke Duits, Peter de Groot, Jan Metselaar, Marrie Wölcken.

Blog berichten

old grand dad