Nieuws

35 jaar Heemskerkse golfclub: WAT EEN FEEST!!

16 augustus 2023

Op zondag 13 augustus werd het 7de lustrum van onze golfclub uitgebreid gevierd. En dat kon niemand ontgaan zijn. Het clubhuis werd in de kleuren geel en rood prachtig versierd en de deelnemers aan de wedstrijden werden bij de ontvangst getrakteerd op koffie of thee met een heerlijke lustrum petit fours. De dames, die deelnamen aan de Battle of the Sexes hadden geel in hun golf outfit en de heren rood. Het bracht iedereen direct in een caribische stemming, wat tevens het motto was van het 7de lustrum.

         

De lustrumcommissie zamelde op deze dag geld in voor een goed doel: De Kledingbank IJmond en in het bijzonder het ondergoedfonds voor kinderen in de IJmond. Peter van Driel maakte bekend, dat het totaal gedoneerde bedrag € 725,- is.
Een prachtig resultaat! Hij bedankte hiervoor de bijdragen van de leden, WeCo en Bestuur.

 

 
Om 13 uur werd het startsein gegeven voor de Battle of the Sexes. Gesponsord door Sjeff. Maar niet voordat Nicoline de spelvorm en spelregels had uitgelegd en de beide captains (Annemieke Sauer en Charles Wanst) hun respectievelijke dames en heren bemoedigend hadden toegesproken.

Om 15 uur werd het startsein gegeven voor de 18 holes wedstrijd op de PAR 3. En daar deden ook veel enthousiaste leden van zowel de PAR3 als van de 18 holes baan met veel plezier aan mee.

Trouwens het weer liet ons deze 13de augustus niet in de steek. Naast de caribische sferen, was de temperatuur ook zeker Caribisch te noemen. Een zonnetje en zacht briesje maakte het goed toeven op de banen.

 

             

Rond 17 uur was iedereen binnen en klaar voor een gezellige feestavond. Zo’n 130 leden waren aanwezig toen als grote verrassing de Caribbeanbrass International de trap van het terras op kwam en een geweldige show neerzette. Het feest kon beginnen….

De spanning liep ondertussen wel op, want hebben de dames voor de zoveelste keer weer gewonnen, of waren de heren dit keer oppermachtig? Peter en Nicoline hielden de deelnemers niet langer in spanning.

De PAR3 wedstrijd werd bij de dames gewonnen door Marian Koot met 37 punten. De prijs voor de heren ging naar Cor Beentjes met 44 punten.

De neary’s op de parren 3 van de 18 holes baan waren voor:
Bob Gerritse: hole 5
Aart Simons: hole 8
Thew Khanthonghoa: hole 13
Ab van Schooten: hole 16

Er waren tevens prachtige prijzen voor de beste dame en beste heer van de Battle.
René van Deventer* mag zich in 2023 beste “dame” noemen. Hij won met +10 van zijn tegenstander.
*Er hadden zich meer heren dan dames ingeschreven. René werd bereid gevonden om ingedeeld te worden bij de dames.
John Zoontjes werd beste heer  met +8.

En dan de Battle. Wie waren de sterksten in 2023? De spanning was om te snijden. Nicoline en Peter hielden de dames en heren niet langer in spanning. Na veel jaren konden de heren zich eindelijk weer winnaars van de Battle of the Sexes noemen. Zij kwamen binnen met 48 punten, terwijl de dames niet verder kwamen dan 35 punten. De beker met de grote oren en geel/rode linten werd door Charles Wanst met trots omhoog gehouden.

Sjeff. had een geweldige barbecue voor de deelnemers klaar gezet, waar na een dag golfen dankbaar gebruik van werd gemaakt.

Tot slot had de organisatie nog een muzikale verrassing in petto. Want niet minder dan ons gewaardeerd lid Piet Hoogeveen bleek een zeer kundige DJ te zijn, die de sfeer nog meer verhoogde.

Het bleef nog lang gezellig aan de bar en op de dansvloer!

Last but not least: Petje af voor de Lustrumcommissie en de WeCo, die deze dag door hun inzet mogelijk hebben gemaakt.

Er zijn filmpjes  (met dank aan Kyara Prinsen) en veel foto’s gemaakt van deze zeer geslaagde dag door John de Graaf, met hulp van Nicoline. Wilt u ze allemaal zien? Klik dan op deze link:
https://drive.google.com/drive/folders/1rXYxbXDbllt4Tsas6pglWSXKccRb4_uf

 

 

 

 

Recent nieuws

Nieuws

Nieuws

Zaterdag 20 juli Open Dag Heemskerkse Golfclub

10 juli 2024

Zaterdag 20 juli, van 10 tot 12 uur bent u weer van harte welkom op de Open Dag van de Heemskerkse Golfclub. Ideaal voor iedereen (jong en oud) die eens kennis wil maken met deze populaire sport én onze gezellige golfclub. We maken er een leuke ochtend van! Uiteraard leren we je de beginselen van […]

Nieuws

Verslag Maandbeker nr. 5, gesponsord door The Spirit of Wine

9 juli 2024

De 5de maandbeker wedstrijd was net als voorgaande jaren weer een populaire wedstrijd. Vanaf 9.30 uur speelden 69 deelnemers  onder redelijk goede omstandigheden de 18 holes wedstrijd, gesponsord door The Spirit of Wine. Het waaide hard, maar mocht geen naam hebben als je het vergeleek met de eerste zomerstorm van zaterdag. De takken en bladeren […]

Nieuws

Clubkampioenschappen Matchplay 2024

2 juli 2024

In het weekend van zaterdag 29 juni en zondag 30 juni werden de finales van de Clubkampioenschappen Matchplay 2024 gespeeld. In drie categorieën werd gestreden om de beste speler van onze club: Heren (<50 jaar), Heren Senioren en Dames. De weergoden waren ons eindelijk goed gezind. Het was heerlijk weer in het finale weekend. Al […]