Nieuws

35 jaar Heemskerkse golfclub: WAT EEN FEEST!!

16 augustus 2023

Op zondag 13 augustus werd het 7de lustrum van onze golfclub uitgebreid gevierd. En dat kon niemand ontgaan zijn. Het clubhuis werd in de kleuren geel en rood prachtig versierd en de deelnemers aan de wedstrijden werden bij de ontvangst getrakteerd op koffie of thee met een heerlijke lustrum petit fours. De dames, die deelnamen aan de Battle of the Sexes hadden geel in hun golf outfit en de heren rood. Het bracht iedereen direct in een caribische stemming, wat tevens het motto was van het 7de lustrum.

         

De lustrumcommissie zamelde op deze dag geld in voor een goed doel: De Kledingbank IJmond en in het bijzonder het ondergoedfonds voor kinderen in de IJmond. Peter van Driel maakte bekend, dat het totaal gedoneerde bedrag € 725,- is.
Een prachtig resultaat! Hij bedankte hiervoor de bijdragen van de leden, WeCo en Bestuur.

 

 
Om 13 uur werd het startsein gegeven voor de Battle of the Sexes. Gesponsord door Sjeff. Maar niet voordat Nicoline de spelvorm en spelregels had uitgelegd en de beide captains (Annemieke Sauer en Charles Wanst) hun respectievelijke dames en heren bemoedigend hadden toegesproken.

Om 15 uur werd het startsein gegeven voor de 18 holes wedstrijd op de PAR 3. En daar deden ook veel enthousiaste leden van zowel de PAR3 als van de 18 holes baan met veel plezier aan mee.

Trouwens het weer liet ons deze 13de augustus niet in de steek. Naast de caribische sferen, was de temperatuur ook zeker Caribisch te noemen. Een zonnetje en zacht briesje maakte het goed toeven op de banen.

 

             

Rond 17 uur was iedereen binnen en klaar voor een gezellige feestavond. Zo’n 130 leden waren aanwezig toen als grote verrassing de Caribbeanbrass International de trap van het terras op kwam en een geweldige show neerzette. Het feest kon beginnen….

De spanning liep ondertussen wel op, want hebben de dames voor de zoveelste keer weer gewonnen, of waren de heren dit keer oppermachtig? Peter en Nicoline hielden de deelnemers niet langer in spanning.

De PAR3 wedstrijd werd bij de dames gewonnen door Marian Koot met 37 punten. De prijs voor de heren ging naar Cor Beentjes met 44 punten.

De neary’s op de parren 3 van de 18 holes baan waren voor:
Bob Gerritse: hole 5
Aart Simons: hole 8
Thew Khanthonghoa: hole 13
Ab van Schooten: hole 16

Er waren tevens prachtige prijzen voor de beste dame en beste heer van de Battle.
René van Deventer* mag zich in 2023 beste “dame” noemen. Hij won met +10 van zijn tegenstander.
*Er hadden zich meer heren dan dames ingeschreven. René werd bereid gevonden om ingedeeld te worden bij de dames.
John Zoontjes werd beste heer  met +8.

En dan de Battle. Wie waren de sterksten in 2023? De spanning was om te snijden. Nicoline en Peter hielden de dames en heren niet langer in spanning. Na veel jaren konden de heren zich eindelijk weer winnaars van de Battle of the Sexes noemen. Zij kwamen binnen met 48 punten, terwijl de dames niet verder kwamen dan 35 punten. De beker met de grote oren en geel/rode linten werd door Charles Wanst met trots omhoog gehouden.

Sjeff. had een geweldige barbecue voor de deelnemers klaar gezet, waar na een dag golfen dankbaar gebruik van werd gemaakt.

Tot slot had de organisatie nog een muzikale verrassing in petto. Want niet minder dan ons gewaardeerd lid Piet Hoogeveen bleek een zeer kundige DJ te zijn, die de sfeer nog meer verhoogde.

Het bleef nog lang gezellig aan de bar en op de dansvloer!

Last but not least: Petje af voor de Lustrumcommissie en de WeCo, die deze dag door hun inzet mogelijk hebben gemaakt.

Er zijn filmpjes  (met dank aan Kyara Prinsen) en veel foto’s gemaakt van deze zeer geslaagde dag door John de Graaf, met hulp van Nicoline. Wilt u ze allemaal zien? Klik dan op deze link:
https://drive.google.com/drive/folders/1rXYxbXDbllt4Tsas6pglWSXKccRb4_uf

 

 

 

 

Recent nieuws

Nieuws

Nieuws

Heemskerkse Masters 2023

1 oktober 2023

Afgelopen zaterdag 30 september namen 32 genodigden deel aan de Heemskerkse Masters 2023. Zij waren uitgenodigd, omdat zij door hun commissie waren opgegeven als kampioen van een clubwedstrijd of winnaar van een qualifying wedstrijd. Het weer was geweldig op deze laatste zaterdag van september en de baan lag er prachtig bij. In het clubhuis kon […]

Nieuws

U kunt weer scoren!

28 september 2023

Wat wordt hole 12 prachtig hè?! Wat een uitdagende hole gaat dit worden. Helaas houden wij de hole in overleg met de baancommissie, HARECO en de manager nog gesloten om beschadiging te voorkomen. Toch qualifying! De NGF heeft dispensatie verleend aan de Heemskerkse om Qualifying ronden te spelen over 18 holes onder de volgende voorwaarden: […]

Nieuws

Nieuwe driving range ballen, dankzij TechResources.

27 september 2023

Afgelopen dinsdag hebben we alle driving range ballen vervangen voor nieuwe Nassau Range two ballen; kwalitatief hoogwaardige ballen waarmee we weer jaren vooruit kunnen.  Cyril Swart en Jan Stravers van TechResources hadden als sponsor uiteraard de primeur om de eerste ballen van de afslagmat te laten vertrekken. En dat ging ze, als ervaren golfers, vanzelfsprekend […]