Welkom op onze

18 holes baan

In het hart van Kennemerland vind je onze natuurrijke 18 holes golfbaan, die een verrassende rust uitstraalt. En dat op slechts 25 minuten van Amsterdam.

Vóór je gaat spelen drink je misschien een kopje koffie in ons gezellige restaurant. Het uitzicht verraadt direct het karakter van de baan: De Heemskerkse is een parkbaan met veel groen, flora en fauna, en water.

Tegen de horizon steekt de kerk van Assendelft af met verspreid liggende boerderijen. En in de verte kan je nog net de havenkranen langs het Noordzeekanaal zien.

Eenmaal in de baan ontdek je al snel dat de holes uitdagend en natuurrijk zijn. En dat ze ondanks de vele waterpartijen ook eerlijk zijn.

Je zou afgeleid kunnen worden door de verscheidenheid aan watervogels, waaronder de familie Buizerd, die zich op hole 6 steevast laat horen en zien.

Golfarchitect Gerard Jol is er in geslaagd een 18 holes baan te ontwerpen met veel afwisseling en korte afstanden tussen green en tee. De holes zijn aangelegd in een zogenoemde binnen- en buitenring. De eerste negen holes lopen buitenom, met de klok mee.

Wij wensen je veel plezier met onze 18 holes baan!

Spelen op de 18 holes baan?

Reserveren en tarieven

Als lid en niet-lid is het mogelijk om op onze 18 holes baan te spelen, waarbij niet-leden een greenfee tarief betalen. De actuele greenfee tarieven zijn button hieronder te bekijken.

Natuurlijk komt een lidmaatschap van de 18 holes baan met diverse voordelen, waaronder onbeperkt speelrecht (op 18 holes en Par 3 baan) en voorrang op beschikbare starttijden. Hierdoor zijn starttijden voor niet-leden op dit moment beperkt beschikbaar en alleen in te plannen via onze receptie.

Direct een starttijd reserveren? Klik op de onderstaande knop.

Voor de goede doorstroming

Ready Golf

Op onze 18 holes baan spelen we Ready Golf. Een initiatief van de NGF om de doorstroming in de golfbaan op gang te houden. Zeker nu het drukker is op onze baan is dit geen overbodige luxe.

Betekent dit dat je zo snel mogelijk of gehaast door de baan moet lopen? Nee, zeker niet. Het zijn juist een aantal praktische toepassingen waardoor een rondje van 9 holes binnen twee uur gelopen kan worden. Daarom moedigen golforganisaties zoals de R&A, USGA en NGF ook Ready Golf aan.

Meer weten? Klik hieronder op de button.

Heerlijk douchen na 9 koude holes?

Ton Scholten Tegels & Sanitair

Wat is er nu fijner dan heerlijk douchen na een koud rondje lopen op de golfbaan? Sponsor van de Heemskerkse Golfclub Ton Scholten Tegels & Sanitairstaat al meer dan 45 jaar voor je klaar om de perfecte badkamer, vloer, keukenwand of wellnessruimte te creëren, van ontwerp tot oplevering.

Interesse? Bekijk de website van Ton Scholten via de onderstaand button.

Hole 1

Par 4
Stoke index 14

Variërend van 270 meter voor de dames en 330 meter voor de back tee van de heren is Hole 1 een prachtige start. Niet te moeilijk, maar wel uitdagend door de relatief smalle fairway.

Hole 2

Par 4
Stroke index 6

Hole 2 is de eerste hole waar water een serieus obstakel vormt. Met een boompartij aan de rechterzijde en een afstand variërend van 318 tot 387 is er een behoorlijke uitdaging om een par te halen.

Hole 3

Par 5
Stroke index 8

Vanaf wit of geel kom je eerst een waterhindernis tegen en is de afstand naar de vlag nog 462 of 453 meter. De hole buigt af naar links en naast begroeiing word je op nog een kleine waterhindernis getrakteerd.

Hole 4

Par 4
Stroke index 12

Een korte, maar prachtige hole met het venijn in de staart. Kijk uit dus goed uit dat je niet over de relatief ondiepe green slaat.

Hole 5

Par 3
Stroke index 16

Een korte hole van maximaal 179 meter. In een keer op de green moet lukken. Pas wel op voor de bunker aan de linkerzijde van de green.

Hole 6

Par 5
Stroke index 4

Een lange hole, met afstanden van 475 (wit) tot 388 meter (rood). Waterhindernissen aan beide zijden, diverse bunkers en begroeiing kom je tegen op weg naar de vlag.

Hole 7

Par 4
Stroke index 2

Een lange Par 4 waarbij de route naar de green een hele opgave is met het water aan de linkerkant.

Hole 8

Par 3
Stroke index 18

Binnen 150 meter lig je pin high op de green. De vraag is wel of je de druk van de waterhindernis en bunkers aan kan. Hoe dan ook, een mooie kans op een Par!

Hole 9

Par 4
Stroke index 10

Met afstanden tussen de 426 en 335 meter is het uitdagend om in vier slagen bij de vlag te komen. Onderweg is het genieten van mooie boomrijke omgeving. Let wel op de relatief smalle green.

Hole 10

Par 4
Stroke index 3

De start van de Parklus. Een relatief eenvoudige hole waarbij een kaarsrechte afslag cruciaal is. Lig jij na twee slagen al op de green?

Hole 11

Par 4
Stroke index 9

Voor golfers die vanaf wit of geel spelen licht de moeilijkheidsgraad wat hoger door de waterhindernis bij de afslagplaats. Maar ook de begroeiing en bunker bij de green maken het een lastige, maar uitdagende hole.

Hole 12

Par 4
Stroke index 13

Voor een Par 4 en onze 18 holes baan is dit een korte hole met afstanden tussen de 355 en 292 meter. De moeilijkheidsgraad zit in de aanwezigheid van de vele bunkers en vorm van de hole.

Hole 13

Par 3
Stroke index 15

Een van onze favoriete holes. Kan jij de druk van de waterhindernis aan en lig je na één slag op de green? Je komt onderweg in ieder geval zeker wat gevogelte tegen.

Hole 14

Par 4
Stroke index 7

Een afzwaaier naar rechts is niet aan te raden. Water en begroeiing (eco-gebied) liggen namelijk op de loer. De afstanden variëren van 348 tot 291 meter.

Hole 15

Par 5
Stroke index 1

Hole 15 wordt vaak gebruikt voor de longest drive vanwege de afstand en lage moeilijkheidsgraad. Hoever sla jij af?

Hole 16

Par 3
Stroke index 17

Een prachtige, korte maar lastige hole. De bunkers aan beide zijden van de green kunnen ervoor zorgen dat een par score erg moeilijk wordt.

Hole 17

Par 4
Stroke index 5

Na een lange afslag rechtdoor ga je linksaf richting green. Ook dit is weer een parel van een hole door het wijdse karakter van de fairway.

Hole 18

Par 5
Stroke index 11

De laatste hole is een lastige Par 5. Je speelt richtig het terras van het restaurant, dus iedereen kan meekijken hoe jij de laatste hole speelt. Kan jij de druk aan?