Nieuws

Clubkampioenschappen Matchplay 2024

2 juli 2024

In het weekend van zaterdag 29 juni en zondag 30 juni werden de finales van de Clubkampioenschappen Matchplay 2024 gespeeld. In drie categorieën werd gestreden om de beste speler van onze club: Heren (<50 jaar), Heren Senioren en Dames. De weergoden waren ons eindelijk goed gezind. Het was heerlijk weer in het finale weekend.
Al eerder deze maand werden voorrondes gespeeld door de Heren Senioren en Dames. De winnaars daarvan speelden zaterdag de halve finale en zondag de finale.
De Heren (<50 jaar) speelden dit weekend de achtste finale, kwart finale, halve finale en finale.

Zaterdag 29 juni 

Simon Zonneveld was door de WeCo uitgenodigd om, zoals al veel jaren, de deelnemers te starten vanaf hole 1. Ook dit jaar deed hij dit met veel enthousiasme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De heren <50 speelden deze dag de achtste finale en de kwart finale. ’s Morgens vroeg meldden zich voor de achtste finale:
Alex Been – Lodewijk Kleijn
Ivo Beernink – Wouter Nieuwland
Kristof de Vries – Joost de Ruijter
Patrick Snijder – Rick Boots
Mike Bulten – Matthijs Braun
Guido Oortwijn – Martin de Jong
Cedric Klijn (bye, vanwege afzegging tegenstander)
Dennis Veldman (bye, vanwege afzegging tegenstander)

De kwart finale werd vanaf 13.30 uur gespeeld door:
Alex Been – Wouter Nieuwland
Joost de Ruijter – Rick Boots
Martin de Jong – Matthijs Braun
Cedric Klijn (bye, vanwege afzegging tegenstander)

De dames startten direct na de heren voor hun halve finale:
Maaike Molman – Ellen Crabbendam
Patricia Hogerheijde – Willy Tolhuijsen
Maaike en Patricia wonnen van hun tegenstanders en speelden op zondag de finale.

De Heren Senioren startten op zaterdag voor hun halve finale:
Peter Boudewijn – Ado Hartenhof
Tom Groen – Gerard Bakkum
Door naar de finale op zondag gingen: Peter Boudewijn en Tom Groen.

 

Zondag 30 juni: de finales

Als eerste speelden de Heren <50 ’s morgens vanaf 9.00 uur de halve finale om zich te kwalificeren voor de finale in de middag.
Alex Been – Rick Boots
Cedric Klijn – Martin de Jong

Na sportieve en spannende partijen konden Martin en Alex zich opmaken voor de finale.
Noot: Voor Cedric Klijn was het een teleurstellend golfweekend. Hij heeft alleen de halve finale gespeeld, vanwege twee afzeggingen op zaterdag.

Om 13.30 uur werd het startsein voor de finales gegeven. De Dames startten als eerste, gevolgd door de Heren Senioren. Als laatste startte de flight van de Heren <50.

Onder prima weersomstandigheden werden uitstekende prestaties geleverd. Ook dit jaar waren er weer veel toeschouwers op de baan om de wedstrijden te volgen.

Na een zeer spannende partij, waarbij Maaike als Patricia tegen elkaar opgewassen waren, maakte Patricia op de 19de hole op de winnende putt en mocht zich Matchplay kampioen 2024 noemen.

Tom Groen en Peter Boudewijn speelden een mooie wedstrijd, waar Tom uiteindelijk toch de betere golfer was. Hij kon de felicitaties op hole 15 in ontvangst nemen van Peter.

Alex en Martin hebben een zeer spannende partij gespeeld, die pas op de 20ste hole (hole 2) werd beslist. Alex miste een putt op een haar en Martin werd kampioen. Het applaus vanaf het terras, bij binnenkomst, nam hij dankbaar in ontvangst.

Nadat de kampioenen van de NGF competities gehuldigd waren, nam Peter van Driel (als bestuurslid Sport & Spel) het woord voor de huldiging van de Matchplay kampioenen. Samen met Jetty overhandigde hij de bekers, prijzen en bloemen aan de winnaars en runners-up.

Het was weer een mooi en vooral sportief toernooi. Op naar de Clubkampioenschappen Strokeplay in augustus!

 

Recent nieuws

Nieuws

Nieuws

Zaterdag 20 juli Open Dag Heemskerkse Golfclub

10 juli 2024

Zaterdag 20 juli, van 10 tot 12 uur bent u weer van harte welkom op de Open Dag van de Heemskerkse Golfclub. Ideaal voor iedereen (jong en oud) die eens kennis wil maken met deze populaire sport én onze gezellige golfclub. We maken er een leuke ochtend van! Uiteraard leren we je de beginselen van […]

Nieuws

Verslag Maandbeker nr. 5, gesponsord door The Spirit of Wine

9 juli 2024

De 5de maandbeker wedstrijd was net als voorgaande jaren weer een populaire wedstrijd. Vanaf 9.30 uur speelden 69 deelnemers  onder redelijk goede omstandigheden de 18 holes wedstrijd, gesponsord door The Spirit of Wine. Het waaide hard, maar mocht geen naam hebben als je het vergeleek met de eerste zomerstorm van zaterdag. De takken en bladeren […]

Nieuws

PAR3 Fairway golftravel maandagavond inloop 2024

1 juli 2024

Een heerlijk avondje golf. De vakantieperiode is echt van start en dat zien we ook tijdens de maandagavond inloop. Het deelnemersveld is iets kleiner dan gebruikelijk. Weliswaar kleiner, maar zeker niet minder fanatiek! Voorzien van extra water, werd onder zomerse omstandigheden aangevangen met de maandagavond inloop. Onderweg leken sommigen toch wat moeite met de warmte […]