Nieuws

Clubkampioenschappen Matchplay: sportief, spannend, verrassend, warm, mooie baan ….

26 juni 2023

In het weekend van zaterdag 24 juni en zondag 25 juni werden finales van de Clubkampioenschappen Matchplay 2023 gespeeld. In drie categorieën werd gestreden om de beste speler van onze club: Heren (-50 jaar), Heren Senioren en Dames.
Er waren al eerder deze maand voorrondes gespeeld door de Heren Senioren en Dames. Zij speelden zaterdag de halve finales en zondag de finale.
De Heren (-50 jaar) speelden dit weekend de achtste finale, kwart finale, halve finale en finale.

Zaterdag 24 juni 
Simon Zonneveld was bereid gevonden om, zoals al veel jaren, alle deelnemers te starten vanaf hole 1. Ook dit jaar deed hij dit met veel enthousiasme.
De heren speelden deze dag de achtste finale en de kwart finale. ’s Morgens vroeg meldden zich voor de achtste finale:

Martin de Jong – Jasper Smit
Vincent Uitendaal – King Tse
Martin van Velzen – Tom Groen
(een Bye hadden: Nick Duivenvoorde, Patrick Snijder, Sebas Reijman Hinze, Alex Been, Cedric Klijn)

De kwart finale werd vanaf 13.30 uur gespeeld door:
Nick Duivenvoorde – Martin de Jong
Sebas Reijman Hinze – Patrick Snijder
King Tse – Tom Groen
Cedric Klijn – Alex Been
Uiteindelijk  kwalificeerden zich voor de halve finale op zondag:
Martin de Jong – Sebas Reijman Hinze, Tom Groen – Alex Been. Na sportieve en spannende partijen konden Martin en Alex zich opmaken voor de finale.

De dames startten direct na de heren. Ook weer gestart door Simon Zonneveld.
Maaike Molman was uiteindelijk te sterk voor Britt Spaan. Pas op hole 18 was de wedstrijd gespeeld. Annemieke Sauer ging ook door naar de finale op zondag. Zij won de halve finale van Pauline de Kok.

De halve finale bij de Heren Senioren was een “titanen strijd” tussen Wim Tigelaar en Jan van Rijn en tussen Alphons Beentjes en Peter Boudewijn. Als sterksten uit de strijd kwamen Jan van Rijn en Peter Boudewijn. Zij konden het tegen elkaar opnemen in de finale op zondag.

De foto momenten van zaterdag:

 

 

Zondag 25 juni: de finales
Het werd in de middag warmer en warmer. Gelukkig had onze horeca daar perfect op ingespeeld. De spelers kregen broodjes, water, fruit en een candybar mee in de baan. En werden de spelers in de baan nog getrakteerd op koud water, Raketjes en meloen. Een aantal leden supporten de spelers (hulde aan Arnold Smit, die vanaf hole 1 met Peter Boudewijn en Jan van Rijn mee liep).

De clubkampioenen matchplay 2023 zijn geworden:
Maaike Molman
Peter Boudewijn
Alex Been

Alphons Beentjes (wedstrijdleiding) maakte de uitslag bekend en gaf het woord aan Carin Hofman. Zij reikte namens het bestuur de prijzen en de bloemen uit aan de winnaars.


Op de foto staan de kampioenen samen met de runners-up: Annemieke Sauer, Jan van Rijn en Martin de Jong.

Gezien de subtropische temperaturen op het terras werd de Aperol Spritz een heel dankbaar drankje. Het was een mooi en vooral sportief toernooi. Op naar de Clubkampioenschappen Strokeplay in augustus.

De foto’s zijn dit keer gemaakt door Simon Zonneveld.

Recent nieuws

Nieuws

Nieuws

Heemskerkse Masters 2023

1 oktober 2023

Afgelopen zaterdag 30 september namen 32 genodigden deel aan de Heemskerkse Masters 2023. Zij waren uitgenodigd, omdat zij door hun commissie waren opgegeven als kampioen van een clubwedstrijd of winnaar van een qualifying wedstrijd. Het weer was geweldig op deze laatste zaterdag van september en de baan lag er prachtig bij. In het clubhuis kon […]

Nieuws

U kunt weer scoren!

28 september 2023

Wat wordt hole 12 prachtig hè?! Wat een uitdagende hole gaat dit worden. Helaas houden wij de hole in overleg met de baancommissie, HARECO en de manager nog gesloten om beschadiging te voorkomen. Toch qualifying! De NGF heeft dispensatie verleend aan de Heemskerkse om Qualifying ronden te spelen over 18 holes onder de volgende voorwaarden: […]

Nieuws

Nieuwe driving range ballen, dankzij TechResources.

27 september 2023

Afgelopen dinsdag hebben we alle driving range ballen vervangen voor nieuwe Nassau Range two ballen; kwalitatief hoogwaardige ballen waarmee we weer jaren vooruit kunnen.  Cyril Swart en Jan Stravers van TechResources hadden als sponsor uiteraard de primeur om de eerste ballen van de afslagmat te laten vertrekken. En dat ging ze, als ervaren golfers, vanzelfsprekend […]