Nieuws

Clubkampioenschappen Strokeplay 2023

22 augustus 2023

Het was prachtig (golf)weer van vrijdag 18 augustus t/m zondag 20 augustus. Veel enthousiaste leden hadden zich ingeschreven om de strijd aan te gaan tijdens de Clubkampioenschappen Strokeplay 2023.

Vrijdag 18 augustus
Op vrijdag begonnen de Heren Senioren en Dames Senioren aan hun eerste ronde over 18 holes. De uitslagen waren goed tot zeer goed te noemen. Bij de Dames Senioren behaalden zowel Patricia, Thew als Maaike een toppositie door allen met 82 slagen binnen te komen. Bij de Heren Senioren was Tom Groen heer en meester. Hij speelde level par.

Zaterdag 19 augustus
Deze dag werd het drukker op onze baan, omdat de Heren <50 zich ’s morgens aansloten op de grote baan voor hun 1ste ronde  18 holes.
Ook zaterdag was een prachtige dag om te golfen, ondanks de wat harde wind. Patricia kwam binnen met 76 slagen, op de voet gevolgd door Thew met 77 slagen. Maaike kwam op achterstand in de top 3 door een ronde van 82 slagen te spelen.
Tom kon zijn voorsprong prima handhaven. Hij kwam met 79 slagen binnen en maakte het gat tussen hem en de rest van het veld groter.
De Heren <50 speelden die dag twee rondes. Aan het einde van de dag stond Martin de Jong met 165 slagen op de eerste positie. Gevolgd door: Alex Been 169 slagen, Cedric Klijn 170 slagen, King Tse 181 slagen.

Finale dag: zondag 20 augustus
Als sterkste speelster bij de dames kon Patricia zich na 3 rondes op hole 18 kampioen noemen, omdat zij over 3x 18 holes 3 slagen minder nodig had dan Thew.

 

Bij de Heren Senioren was het eigenlijk al een gelopen race voor Tom. Robin Kooijman haakte af ondanks zijn 2de positie in het klassement. De eerstvolgende in het klassement was Wim Tigelaar, die 24 slagen goed moest maken om kampioen te worden. Die uitdaging was te groot en werd Wim uiteindelijk derde en Karel Sàndor runner up.
Tom kon op hole 18 de felicitaties in ontvangst nemen.

Bij de Heren <50 was Martin de Jong de beste speler over drie rondes. Zijn concurrenten Alex Been, Cedric Klijn en King Tse konden hem niet stoppen. Hij werd kampioen met 249 slagen en Alex Been werd runner up met 251 slagen.

Trouwens, wilt u alle uitslagen van het Clubkampioenschap Strokeplay weten? Log dan in op het ledengedeelte van de website. Klik op “Meerronde” voor de complete uitslagen.

Na afloop bleef het nog lang gezellig op het terras. Want naast de huldiging van de Strokeplay kampioenen was er ook nog ruimte voor de huldiging van de kampioenen uit de NGF competitie 2023.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dames 1 50+ 18 holes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dames 2 27 holes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heren 4 27 holes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heren 2 50+ 18 holes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Par 3 Mixed

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeugd 18 holes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeugd Par 3

Vindt u het leuk om de, door John de Graaf, gemaakte foto’s te zien? Klik dan op: https://drive.google.com/drive/folders/1A3VCdEFASa9n3cRopd8hc9dfSlzg2hNl?usp=share_link

Recent nieuws

Nieuws

Nieuws

Golfless is more!!

29 februari 2024

Ook in 2024 staat uw pro-team van de Heemskerkse Golfschool weer 7 dagen per week voor u klaar. Naast de reguliere privé lessen van 1 t/m 4 personen hebben wij uiteraard een uitgebreid aanbod zodat als lid van de club meerdere opties heeft om uw spel via uw PGA Holland Golfprofessionals te verbeteren. Inlooplessen Uiteraard […]

Nieuws

Regelsessies voor leden

Wanneer Zaterdag 16 maart 10.30-12.30 voor competitiespelers met nadruk op Matchplay 13.30-15.30 voor alle leden met nadruk op Strokeplay/Stableford Waar Presentatieruimte (oude shop) Meedoen? Aanmelden via Egolf4U op (“wedstrijd”) evenement op 16 maart.

Nieuws

Zaterdag 30 maart Open Dag Heemskerkse Golfclub

27 februari 2024

Op zaterdag 30 maart, van 10 tot 12 uur organiseren we op de Heemskerkse Golfclub weer een open dag. Ideaal voor iedereen (jong en oud) die eens kennis wil maken met de golfsport en onze gezellige golfclub. Uiteraard leren we iedereen de beginselen van de golfsport (golfclubs en golfleraar staan klaar) en vertellen we van […]