Nieuws

Clubkampioenschappen Strokeplay 2023

22 augustus 2023

Het was prachtig (golf)weer van vrijdag 18 augustus t/m zondag 20 augustus. Veel enthousiaste leden hadden zich ingeschreven om de strijd aan te gaan tijdens de Clubkampioenschappen Strokeplay 2023.

Vrijdag 18 augustus
Op vrijdag begonnen de Heren Senioren en Dames Senioren aan hun eerste ronde over 18 holes. De uitslagen waren goed tot zeer goed te noemen. Bij de Dames Senioren behaalden zowel Patricia, Thew als Maaike een toppositie door allen met 82 slagen binnen te komen. Bij de Heren Senioren was Tom Groen heer en meester. Hij speelde level par.

Zaterdag 19 augustus
Deze dag werd het drukker op onze baan, omdat de Heren <50 zich ’s morgens aansloten op de grote baan voor hun 1ste ronde  18 holes.
Ook zaterdag was een prachtige dag om te golfen, ondanks de wat harde wind. Patricia kwam binnen met 76 slagen, op de voet gevolgd door Thew met 77 slagen. Maaike kwam op achterstand in de top 3 door een ronde van 82 slagen te spelen.
Tom kon zijn voorsprong prima handhaven. Hij kwam met 79 slagen binnen en maakte het gat tussen hem en de rest van het veld groter.
De Heren <50 speelden die dag twee rondes. Aan het einde van de dag stond Martin de Jong met 165 slagen op de eerste positie. Gevolgd door: Alex Been 169 slagen, Cedric Klijn 170 slagen, King Tse 181 slagen.

Finale dag: zondag 20 augustus
Als sterkste speelster bij de dames kon Patricia zich na 3 rondes op hole 18 kampioen noemen, omdat zij over 3x 18 holes 3 slagen minder nodig had dan Thew.

 

Bij de Heren Senioren was het eigenlijk al een gelopen race voor Tom. Robin Kooijman haakte af ondanks zijn 2de positie in het klassement. De eerstvolgende in het klassement was Wim Tigelaar, die 24 slagen goed moest maken om kampioen te worden. Die uitdaging was te groot en werd Wim uiteindelijk derde en Karel Sàndor runner up.
Tom kon op hole 18 de felicitaties in ontvangst nemen.

Bij de Heren <50 was Martin de Jong de beste speler over drie rondes. Zijn concurrenten Alex Been, Cedric Klijn en King Tse konden hem niet stoppen. Hij werd kampioen met 249 slagen en Alex Been werd runner up met 251 slagen.

Trouwens, wilt u alle uitslagen van het Clubkampioenschap Strokeplay weten? Log dan in op het ledengedeelte van de website. Klik op “Meerronde” voor de complete uitslagen.

Na afloop bleef het nog lang gezellig op het terras. Want naast de huldiging van de Strokeplay kampioenen was er ook nog ruimte voor de huldiging van de kampioenen uit de NGF competitie 2023.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dames 1 50+ 18 holes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dames 2 27 holes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heren 4 27 holes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heren 2 50+ 18 holes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Par 3 Mixed

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeugd 18 holes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeugd Par 3

Vindt u het leuk om de, door John de Graaf, gemaakte foto’s te zien? Klik dan op: https://drive.google.com/drive/folders/1A3VCdEFASa9n3cRopd8hc9dfSlzg2hNl?usp=share_link

Recent nieuws

Nieuws

Nieuws

Heemskerkse Masters 2023

1 oktober 2023

Afgelopen zaterdag 30 september namen 32 genodigden deel aan de Heemskerkse Masters 2023. Zij waren uitgenodigd, omdat zij door hun commissie waren opgegeven als kampioen van een clubwedstrijd of winnaar van een qualifying wedstrijd. Het weer was geweldig op deze laatste zaterdag van september en de baan lag er prachtig bij. In het clubhuis kon […]

Nieuws

U kunt weer scoren!

28 september 2023

Wat wordt hole 12 prachtig hè?! Wat een uitdagende hole gaat dit worden. Helaas houden wij de hole in overleg met de baancommissie, HARECO en de manager nog gesloten om beschadiging te voorkomen. Toch qualifying! De NGF heeft dispensatie verleend aan de Heemskerkse om Qualifying ronden te spelen over 18 holes onder de volgende voorwaarden: […]

Nieuws

Nieuwe driving range ballen, dankzij TechResources.

27 september 2023

Afgelopen dinsdag hebben we alle driving range ballen vervangen voor nieuwe Nassau Range two ballen; kwalitatief hoogwaardige ballen waarmee we weer jaren vooruit kunnen.  Cyril Swart en Jan Stravers van TechResources hadden als sponsor uiteraard de primeur om de eerste ballen van de afslagmat te laten vertrekken. En dat ging ze, als ervaren golfers, vanzelfsprekend […]