Nieuws

Heemskerkse 1 (Korte banen Mixed 18-holes): Landskampioen 2022

24 mei 2022

Het team van Heemskerkse 1 (Korte banen Mixed 18-holes) is er in geslaagd, om landskampioen te worden in hun klasse. Een meer dan geweldig resultaat, waar De Heemskerkse erg trots op is.

Op donderdag 19 mei is de halve finale gespeeld tegen Ockenburgh 1 op Golfbaan Mondial in Nieuwegein. Het weer was enigszins onstuimig, maar dat mocht het team niet weerhouden om na de singles vier punten voor te staan.  Door twee greensomes te winnen, werd de finale behaald. Een finale die op vrijdag 20 mei gespeeld werd tegen Spielehof. Halverwege de singles stonden beide partijen vrijwel gelijk en kon het nog alle kanten opgaan. Vanwege de all-tee start had niemand het totaaloverzicht. Onze vice-voorzitter Carin Hofman was aanwezig om het team aan te moedigen en dat maakte misschien wel het verschil. Want na de singles stond het team voor met 11 punten.

Het team wist de goede lijn vast te houden en met twee ruime overwinningen en slechts een nipt verlies, werd de eindstand 17 – 5 en was het landskampioenschap binnen.
De droom, die Martin de Jong al zeven jaar had werd waarheid: Hij kreeg de zilveren schaal overhandigd van de vertegenwoordiger van de NGF, die beide dagen als wedstrijdleider was opgetreden.

De naam van De Heemskerkse staat nu op die zilveren schaal (die Martin de Jong stiekem mooier vindt dan de Johan Cruyff schaal) en daar hebben captain Martin, Hermine, Karel, René, Bart en Richard, voor gezorgd.

Van harte gefeliciteerd aan allen!

 

Recent nieuws

Nieuws

Nieuws

Verslag Rabbitwedstrijd Par 3 inloop Golftravel 5-6-2023

6 juni 2023

Wat willen we nu nog meer? Een heerlijk zonnetje, een verkoelend windje en een prachtige baan. En niet te vergeten  (uiteindelijk) 36 enthousiaste golfers die met veel plezier hun ronde hebben gelopen. Helaas kregen we een aantal afmeldingen, waaronder één omdat de trein niet reed en men in een oord ver van hier was gestrand….. […]

Nieuws

Slagerij John de Roode zorgde voor een heerlijke Pinksterdag!

30 mei 2023

Op Tweede Pinksterdag is de 3de maandbeker wedstrijd gespeeld, die (inmiddels traditioneel) gesponsord werd door Slagerij John de Roode uit Heemskerk. Ook dit jaar hebben John en Sjaninka weer voor prachtige èn heerlijke prijzen gezorgd. Aan de wedstrijd deden 65 enthousiaste leden mee. Zij hebben kunnen genieten van het mooie weer, onze prachtige baan en […]

Nieuws

Vierde par 3 inloopwedstrijd voor de overall-prijs van Fairway Golf-Travel van 22 mei

Onder een stralende zon gingen 39 deelnemers de strijd met elkaar aan. Men had er zin, vooraf meedelend dat de “neary” dit keer al in de pocket zat. Mocht dat n iet lukken, dan moest er toch wel een birdy geslagen kunnen worden. Echter, of dat nu lag aan de hazen en eenden  op  de […]