Nieuws

Heemskerkse 1 (Korte banen Mixed 18-holes): Landskampioen 2022

24 mei 2022

Het team van Heemskerkse 1 (Korte banen Mixed 18-holes) is er in geslaagd, om landskampioen te worden in hun klasse. Een meer dan geweldig resultaat, waar De Heemskerkse erg trots op is.

Op donderdag 19 mei is de halve finale gespeeld tegen Ockenburgh 1 op Golfbaan Mondial in Nieuwegein. Het weer was enigszins onstuimig, maar dat mocht het team niet weerhouden om na de singles vier punten voor te staan.  Door twee greensomes te winnen, werd de finale behaald. Een finale die op vrijdag 20 mei gespeeld werd tegen Spielehof. Halverwege de singles stonden beide partijen vrijwel gelijk en kon het nog alle kanten opgaan. Vanwege de all-tee start had niemand het totaaloverzicht. Onze vice-voorzitter Carin Hofman was aanwezig om het team aan te moedigen en dat maakte misschien wel het verschil. Want na de singles stond het team voor met 11 punten.

Het team wist de goede lijn vast te houden en met twee ruime overwinningen en slechts een nipt verlies, werd de eindstand 17 – 5 en was het landskampioenschap binnen.
De droom, die Martin de Jong al zeven jaar had werd waarheid: Hij kreeg de zilveren schaal overhandigd van de vertegenwoordiger van de NGF, die beide dagen als wedstrijdleider was opgetreden.

De naam van De Heemskerkse staat nu op die zilveren schaal (die Martin de Jong stiekem mooier vindt dan de Johan Cruyff schaal) en daar hebben captain Martin, Hermine, Karel, René, Bart en Richard, voor gezorgd.

Van harte gefeliciteerd aan allen!

 

Recent nieuws

Nieuws

Nieuws

TPR hindernis “Boomvakken” Baan weer Q

17 mei 2024

De definitie van “Hindernis” zoals gemeld in de plaatselijke regels van de Heemskerkse Golfclub wordt uitgebreid met: “Alle niet gemaaide boomvakken zijn rode hindernissen en de grens van de hindernis is daar waar het gras wel gemaaid is (op rough hoogte).” Als die grens niet duidelijk is geldt de contour van het boomvak. Als een […]

Nieuws

25 mei Open Dag Heemskerkse Golfclub

13 mei 2024

Zaterdag 25 mei, van 10 tot 12 uur organiseren we als Heemskerkse Golfclub weer een open dag. Ideaal voor iedereen (jong en oud) die eens kennis wil maken met deze populaire sport én deze gezellige golfclub. We maken er een leuke ochtend van! Uiteraard leren we je de beginselen van de golfsport (golfclubs en golfleraren […]

Nieuws

Indeling Foursome during the Season 2024

9 mei 2024

Het is zover! Na een aantal jaar wordt dit jaar weer de Foursome during the Season gespeeld. De indeling is gemaakt. In tegenstelling tot voorgaande jaren worden de voorrondes dit jaar gespeeld in poules van 3 tot 4 koppels. Na de poule fase volgt er een kwartfinale, halve finale en de finale. De nummers 1 […]