Nieuws

Heemskerkse 1 (Korte banen Mixed 18-holes): Landskampioen 2022

24 mei 2022

Het team van Heemskerkse 1 (Korte banen Mixed 18-holes) is er in geslaagd, om landskampioen te worden in hun klasse. Een meer dan geweldig resultaat, waar De Heemskerkse erg trots op is.

Op donderdag 19 mei is de halve finale gespeeld tegen Ockenburgh 1 op Golfbaan Mondial in Nieuwegein. Het weer was enigszins onstuimig, maar dat mocht het team niet weerhouden om na de singles vier punten voor te staan.  Door twee greensomes te winnen, werd de finale behaald. Een finale die op vrijdag 20 mei gespeeld werd tegen Spielehof. Halverwege de singles stonden beide partijen vrijwel gelijk en kon het nog alle kanten opgaan. Vanwege de all-tee start had niemand het totaaloverzicht. Onze vice-voorzitter Carin Hofman was aanwezig om het team aan te moedigen en dat maakte misschien wel het verschil. Want na de singles stond het team voor met 11 punten.

Het team wist de goede lijn vast te houden en met twee ruime overwinningen en slechts een nipt verlies, werd de eindstand 17 – 5 en was het landskampioenschap binnen.
De droom, die Martin de Jong al zeven jaar had werd waarheid: Hij kreeg de zilveren schaal overhandigd van de vertegenwoordiger van de NGF, die beide dagen als wedstrijdleider was opgetreden.

De naam van De Heemskerkse staat nu op die zilveren schaal (die Martin de Jong stiekem mooier vindt dan de Johan Cruyff schaal) en daar hebben captain Martin, Hermine, Karel, René, Bart en Richard, voor gezorgd.

Van harte gefeliciteerd aan allen!

 

Recent nieuws

Nieuws

Nieuws

Verslag bridgeavond van vrijdag 2 december

9 december 2022

Als vanouds bracht de maandelijkse bridgeavond weer veel spanning, vooral omdat dit keer promotie en degradatie op het spel stond. Onder leiding van de wedstrijdleider Ben was alles prima onder controle. Er werden goede resultaten behaald en teleurstellingen menshaftig ondergaan. Uiteindelijk werd het aan het einde van de avond duidelijk hoe vreugde en verdriet waren […]

Nieuws

Sinterklaas damesochtend

6 december 2022

Op deze speciale Sinterklaas editie van de damesochtend ging ik heerlijk op mijn fiets naar de golfbaan, ik had er veel zin in. Het was prachtig weer, eerst nog een beetje mist en later een heerlijk zonnetje. Wij speelden met drie clubs en een putter; ik had geen hoge verwachtingen, maar  speelde direct niet slecht. Het […]

Nieuws

Par 3 soepwedstrijd november

18 november 2022

En wederom was het heerlijk weer, het zonnetje scheen uitbundig en alle deelnemers hadden er zin in.  In totaal hebben er 42 golfers mee gedaan aan de soepwedstrijd. Iedereen was keurig op tijd en vooraf is er gezellig koffie of thee gedronken met wat lekkers. Dit lekkers was een heerlijke peren slof van bakker Siets […]