Nieuws

Heemskerkse 1 (Korte banen Mixed 18-holes): Landskampioen 2022

24 mei 2022

Het team van Heemskerkse 1 (Korte banen Mixed 18-holes) is er in geslaagd, om landskampioen te worden in hun klasse. Een meer dan geweldig resultaat, waar De Heemskerkse erg trots op is.

Op donderdag 19 mei is de halve finale gespeeld tegen Ockenburgh 1 op Golfbaan Mondial in Nieuwegein. Het weer was enigszins onstuimig, maar dat mocht het team niet weerhouden om na de singles vier punten voor te staan.  Door twee greensomes te winnen, werd de finale behaald. Een finale die op vrijdag 20 mei gespeeld werd tegen Spielehof. Halverwege de singles stonden beide partijen vrijwel gelijk en kon het nog alle kanten opgaan. Vanwege de all-tee start had niemand het totaaloverzicht. Onze vice-voorzitter Carin Hofman was aanwezig om het team aan te moedigen en dat maakte misschien wel het verschil. Want na de singles stond het team voor met 11 punten.

Het team wist de goede lijn vast te houden en met twee ruime overwinningen en slechts een nipt verlies, werd de eindstand 17 – 5 en was het landskampioenschap binnen.
De droom, die Martin de Jong al zeven jaar had werd waarheid: Hij kreeg de zilveren schaal overhandigd van de vertegenwoordiger van de NGF, die beide dagen als wedstrijdleider was opgetreden.

De naam van De Heemskerkse staat nu op die zilveren schaal (die Martin de Jong stiekem mooier vindt dan de Johan Cruyff schaal) en daar hebben captain Martin, Hermine, Karel, René, Bart en Richard, voor gezorgd.

Van harte gefeliciteerd aan allen!

 

Recent nieuws

Nieuws

Nieuws

Clubkampioenschappen Matchplay 2022

27 juni 2022

In het weekend van 25 en 26 juni werden de halve finales en finales gespeeld van onze Clubkampioenschappen Matchplay 2022. De halve finalisten bij de dames: Britt Spaan versus Ellen Crabbendam. Het werd een zeer spannende partij, die resulteerde in een play-off. Ellen won op hole 1. Marie Jose Bovenlander versus Maaike Molman. In de […]

Nieuws

Het was een prachtig midzomerdamestoernooi

23 juni 2022

21 juni is een prachtige datum. De zomer begint en het midzomerdamestoernooi vindt plaats! Er namen 38 dames deel aan deze all tee start, onder leiding van de tweekoppige organisatie: Britta en Petra. Het was prachtig weer met hier en daar een wolkje. Op weg naar de hole om te starten, blijkt de baan er […]

Nieuws

Nieuw! Team wedstrijd (Texas Scramble) op zaterdag 9 juli

Gesponsord door Roof Management van Ado Hartenhof Op zaterdag 9 juli organiseert De Heemskerkse voor haar leden een Texas Scramble Team wedstrijd. Om 12.30 uur wordt het startsein gegeven voor de all-tee start. U kunt zelf uw team van 3 personen samenstellen. Inmiddels staan er al 78 deelnemers ingeschreven (26 teams). Er kunnen  maximaal 108 spelers […]