Nieuws

Heemskerkse 1 (Korte banen Mixed 18-holes): Landskampioen 2022

24 mei 2022

Het team van Heemskerkse 1 (Korte banen Mixed 18-holes) is er in geslaagd, om landskampioen te worden in hun klasse. Een meer dan geweldig resultaat, waar De Heemskerkse erg trots op is.

Op donderdag 19 mei is de halve finale gespeeld tegen Ockenburgh 1 op Golfbaan Mondial in Nieuwegein. Het weer was enigszins onstuimig, maar dat mocht het team niet weerhouden om na de singles vier punten voor te staan.  Door twee greensomes te winnen, werd de finale behaald. Een finale die op vrijdag 20 mei gespeeld werd tegen Spielehof. Halverwege de singles stonden beide partijen vrijwel gelijk en kon het nog alle kanten opgaan. Vanwege de all-tee start had niemand het totaaloverzicht. Onze vice-voorzitter Carin Hofman was aanwezig om het team aan te moedigen en dat maakte misschien wel het verschil. Want na de singles stond het team voor met 11 punten.

Het team wist de goede lijn vast te houden en met twee ruime overwinningen en slechts een nipt verlies, werd de eindstand 17 – 5 en was het landskampioenschap binnen.
De droom, die Martin de Jong al zeven jaar had werd waarheid: Hij kreeg de zilveren schaal overhandigd van de vertegenwoordiger van de NGF, die beide dagen als wedstrijdleider was opgetreden.

De naam van De Heemskerkse staat nu op die zilveren schaal (die Martin de Jong stiekem mooier vindt dan de Johan Cruyff schaal) en daar hebben captain Martin, Hermine, Karel, René, Bart en Richard, voor gezorgd.

Van harte gefeliciteerd aan allen!

 

Recent nieuws

Nieuws

Nieuws

Bridge avond 1 december

6 december 2023

Beste bridgers, Ondanks de vele afzeggingen en zelfs een no show, was het op 1 december weer een gezellig samenzijn. Buiten vroor het, maar binnen ontdooide iedereen! Het was extra spannend, omdat deze avond de promotie/degradatie op het spel stond.   Het was fijn om te zien dat meer deelnemers vooraf kwamen eten. Het aanbod […]

Nieuws

Invoering Winterregels en Aanpassing Plaatselijke Regels

23 november 2023

M.i.v. woensdag 1 november 2023 worden zgn. Tijdelijke Winterregels Regels “Plaatsen” en “Bal Schoonmaken” van kracht. Wat houdt dat in: Plaatsen Een bal die op een kort gemaaid gedeelte door de baan ligt, mag zonder straf worden geplaatst binnen 15 cm van de plaats waar hij oorspronkelijk lag, maar niet dichter bij de hole. De […]

Nieuws

Heemskerkse klaverjas drive

21 november 2023

Vandaag deelnemer geweest van de eerste Klaverjas Drive op de maandag. Initiatiefnemer Ralph heeft er voor gezorgd dat wij op de golfloze maandag wat om handen kregen. Vanwege de lage opkomst was het voor een ieder waarschijnlijk natte voeten vrees. Mogelijk met de vraag of het wel gezellig zou zijn. Maar gelukkig waren er doorzetters […]