Nieuws

Invoering Winterregels en Aanpassing Plaatselijke Regels

23 november 2023

M.i.v. woensdag 1 november 2023 worden zgn. Tijdelijke Winterregels Regels “Plaatsen” en “Bal Schoonmaken” van kracht.

Wat houdt dat in:

Plaatsen

Een bal die op een kort gemaaid gedeelte door de baan ligt, mag zonder straf worden geplaatst binnen 15 cm van de plaats waar hij oorspronkelijk lag, maar niet dichter bij de hole. De speler mag de bal eenmaal plaatsen.

Onder “Kort gemaaid gedeelte” wordt verstaan elk deel van de baan, met inbegrip van paden door de rough, gemaaid op fairwayhoogte of lager. Dus ook voorgreens en aprons rond de greens.

Bal Schoonmaken

Als de bal in het algemeen gebied ligt mag deze worden opgenomen, schoongemaakt en teruggeplaatst zonder straf.

De speler moet de bal eerst markeren voordat deze wordt opgenomen en de bal moet worden teruggeplaatst op zijn oorspronkelijke plek.

Onder “Algemeen gebied” wordt de hele baan verstaan, behalve alle hindernissen en alle bunkers net als de afslagplaats en de green van de hole die gespeeld wordt.

Deze Tijdelijke Plaatselijke Regel blijft van kracht zolang de baan door de overvloedige regen nat en zacht is waardoor modder aan de bal kan blijven kleven.

 

De volledige tekst van deze TPR’s  vindt u op de website, in de starthuisjes en op het Hareco publicatie bord in de hal van het clubhuis.

Als de baan Qualifying is dan kunnen er met toepassing van deze TPR’s ook Qualifying kaarten gelopen worden.

Zomer-/wintergreens

Zomer-/wintergreens gemerkt met een blauw paaltje in de hole of afgedekt met een groen dekseltje zijn een verboden speelzone. Bij een belemmering door deze verboden speelzone is het verplicht deze te ontwijken.

Dit om de niet gebruikte zomer-/of wintergreens te beschermen tegen beschadigingen.

Aanpassingen Plaatselijke Regels

Via de QR code op de scorekaart kunnen de Plaatselijke Regels worden bekeken.
Daaraan zijn of worden binnenkort toegevoegd:

Verloren of bal buiten de baan en

Ontwijken Vaste obstakels bij de green (sprinklers)

Deze regels stonden onder Tijdelijke Plaatselijke Regels maar kunnen nu via de QR code onder Plaatselijke Regel worden gevonden.

Voor vragen of nadere toelichting kan er een e-mail gestuurd worden naar

hareco@heemkerksegolfclub.nl

Hareco 31 oktober 2023

Recent nieuws

Nieuws

Nieuws

Bridge avond 1 december

6 december 2023

Beste bridgers, Ondanks de vele afzeggingen en zelfs een no show, was het op 1 december weer een gezellig samenzijn. Buiten vroor het, maar binnen ontdooide iedereen! Het was extra spannend, omdat deze avond de promotie/degradatie op het spel stond.   Het was fijn om te zien dat meer deelnemers vooraf kwamen eten. Het aanbod […]

Nieuws

Heemskerkse klaverjas drive

21 november 2023

Vandaag deelnemer geweest van de eerste Klaverjas Drive op de maandag. Initiatiefnemer Ralph heeft er voor gezorgd dat wij op de golfloze maandag wat om handen kregen. Vanwege de lage opkomst was het voor een ieder waarschijnlijk natte voeten vrees. Mogelijk met de vraag of het wel gezellig zou zijn. Maar gelukkig waren er doorzetters […]

Nieuws

Verslag bridge avond 3 november

16 november 2023

Nu het nauwelijks mogelijk is een balletje te slaan op de Heemskerkse, was het op 3 november prettig elkaar onder warmere omstandigheden te ontmoeten, tijdens de tweede bridgeavond van het seizoen. In de voorbereiding voor deze avond werden wij, door tijdelijke afwezigheid van Ben Bleeker, geholpen door Britta Constandse, waarvoor onze grote dank. Op deze […]