Nieuws

Invoering Winterregels en Aanpassing Plaatselijke Regels

23 november 2023

M.i.v. woensdag 1 november 2023 worden zgn. Tijdelijke Winterregels Regels “Plaatsen” en “Bal Schoonmaken” van kracht.

Wat houdt dat in:

Plaatsen

Een bal die op een kort gemaaid gedeelte door de baan ligt, mag zonder straf worden geplaatst binnen 15 cm van de plaats waar hij oorspronkelijk lag, maar niet dichter bij de hole. De speler mag de bal eenmaal plaatsen.

Onder “Kort gemaaid gedeelte” wordt verstaan elk deel van de baan, met inbegrip van paden door de rough, gemaaid op fairwayhoogte of lager. Dus ook voorgreens en aprons rond de greens.

Bal Schoonmaken

Als de bal in het algemeen gebied ligt mag deze worden opgenomen, schoongemaakt en teruggeplaatst zonder straf.

De speler moet de bal eerst markeren voordat deze wordt opgenomen en de bal moet worden teruggeplaatst op zijn oorspronkelijke plek.

Onder “Algemeen gebied” wordt de hele baan verstaan, behalve alle hindernissen en alle bunkers net als de afslagplaats en de green van de hole die gespeeld wordt.

Deze Tijdelijke Plaatselijke Regel blijft van kracht zolang de baan door de overvloedige regen nat en zacht is waardoor modder aan de bal kan blijven kleven.

 

De volledige tekst van deze TPR’s  vindt u op de website, in de starthuisjes en op het Hareco publicatie bord in de hal van het clubhuis.

Als de baan Qualifying is dan kunnen er met toepassing van deze TPR’s ook Qualifying kaarten gelopen worden.

Zomer-/wintergreens

Zomer-/wintergreens gemerkt met een blauw paaltje in de hole of afgedekt met een groen dekseltje zijn een verboden speelzone. Bij een belemmering door deze verboden speelzone is het verplicht deze te ontwijken.

Dit om de niet gebruikte zomer-/of wintergreens te beschermen tegen beschadigingen.

Aanpassingen Plaatselijke Regels

Via de QR code op de scorekaart kunnen de Plaatselijke Regels worden bekeken.
Daaraan zijn of worden binnenkort toegevoegd:

Verloren of bal buiten de baan en

Ontwijken Vaste obstakels bij de green (sprinklers)

Deze regels stonden onder Tijdelijke Plaatselijke Regels maar kunnen nu via de QR code onder Plaatselijke Regel worden gevonden.

Voor vragen of nadere toelichting kan er een e-mail gestuurd worden naar

hareco@heemkerksegolfclub.nl

Hareco 31 oktober 2023

Recent nieuws

Nieuws

Nieuws

TPR hindernis “Boomvakken” Baan weer Q

17 mei 2024

De definitie van “Hindernis” zoals gemeld in de plaatselijke regels van de Heemskerkse Golfclub wordt uitgebreid met: “Alle niet gemaaide boomvakken zijn rode hindernissen en de grens van de hindernis is daar waar het gras wel gemaaid is (op rough hoogte).” Als die grens niet duidelijk is geldt de contour van het boomvak. Als een […]

Nieuws

25 mei Open Dag Heemskerkse Golfclub

13 mei 2024

Zaterdag 25 mei, van 10 tot 12 uur organiseren we als Heemskerkse Golfclub weer een open dag. Ideaal voor iedereen (jong en oud) die eens kennis wil maken met deze populaire sport én deze gezellige golfclub. We maken er een leuke ochtend van! Uiteraard leren we je de beginselen van de golfsport (golfclubs en golfleraren […]

Nieuws

Indeling Foursome during the Season 2024

9 mei 2024

Het is zover! Na een aantal jaar wordt dit jaar weer de Foursome during the Season gespeeld. De indeling is gemaakt. In tegenstelling tot voorgaande jaren worden de voorrondes dit jaar gespeeld in poules van 3 tot 4 koppels. Na de poule fase volgt er een kwartfinale, halve finale en de finale. De nummers 1 […]