Nieuws

PAR 3 IJZER 7 WEDSTRIJD TER GELEGENHEID VAN HET 7E. LUSTRUM HGC.

14 juli 2023
  • Een ijzer 7 in het vuur hebben (een plan hebben dat nog onbekend is voor de buitenwereld, lees medespelers).
  • Het ijzer7 smeden als het heet is (je moet op het juiste moment de kansen grijpen en dingen doen, toeslaan als de ander in de bunker ligt).
  • Het is lood om oud ijzer 7(het komt op hetzelfde neer, resultaat is onbelangrijk bij dit soort wedstrijden,             WANT GOLFEN KAN ZO LEUK ZIJN).

 

Om het eerste gezegde uit te voeren waren er vele die op de Par3 een aantal dagen voor de wedstrijd hun plan ten uitvoer brachten en de 9 holes speelden met het ijzer 7 en de putter.

Voor de één was het juist een goed plan en voor de ander was het terras onder het genot van een verfrissing beter geweest, wij als commissie dachten de deelnemers misschien te helpen door een golfbal met het logo 35 jaar Heemskerkse te geven.

 

AANVALLEN!!!!!

Aan het tweede gezegde gaven 73 enthousiaste golfers antwoord.

Met zomerse temperaturen en tot de tanden gewapend met ijzer 7 en de putter gingen de 9 holes par3 Weidelus aan de aanval ten onder.

Er werd aangevallen met bogey’s, parren en birdies .

Er werd aangevallen met golfballen van allerlei soorten en kwaliteit.

Er waren zelf golfballen die ballmarks achterlieten op de greens, maar deze werden dan weer, zoals het hoort volgens de etiquette, gerepareerd.

 

Derde gezegde, ja dat zegt het eigenlijk al, het komt erop neer dat je gezellig en (dat doet iedereen toch) je best doet om zo goed mogelijk te spelen, nieuwe mede golfer en golfster ontmoet, grote baan leden en Par3 leden door elkaar gehusseld om een zo goed mogelijke mix te maken van het deelnemersveld.

Wij als Par3 commissie zijn daar gezien de opkomst aardig in geslaagd.

Na afloop van de ijzer7 battle was het wachten op de uitslag en nog lang gezellig op het terras alwaar aan de flights nog een ruime snackhap en een pubquiz “welke sporten” werd gegeven.

 

De prijzen bij de dames gingen naar:

1e. prijs;   Ingrid Zwart 19 punten, 18 holes grote baan.

2e. prijs;   Hanneke Langen, 18 punten, worsten trio van slagerij Brantjes.

3e. prijs;   Ronica Neefkens Visser, 17 punten, vruchtenslof bakkerij Klees.

 

De prijzen bij de heren gingen naar:

1e. prijs;   Erwin de Wit, 20 punten, 18 holes grote baan.

2e. prijs;   Cor Beentjes, 18 punten MC, worsten trio van slagerij Brantjes.

3e. prijs;   Richard Harmens, 18 punten MC, vruchtenslof bakkerij Klees.

 

De neary op hole 7 werd bij de dames geslagen door Annette Hilderink.

De neary op hole 7 werd bij de heren geslagen door Rene ten Berg.

De birdies in deze battle werden geslagen door:

Richard Harmens, Ado Hartenhof, Mart Rietjens, Nico de Croock, Theo Koot, Tom Groen en tot slot Cees Prinsen, allen ontvingen een flesje wijn.

Er zijn weer prachtige foto’s gemaakt door John onze huis fotograaf. KLIK HIER

Extra aandacht voor de Par3 Weidelus met een dagvullend evenement op zaterdag 9 september, op het programma staat een funwedstrijd, een stablefordwedstrijd, diverse disciplines in golfvaardigheid tussen de 2 wedstrijden in: bunkerslagen, longest put, pitchwedstrijd 50 mtr., chipwedstrijd 25 mtr.

En beat the pro, u leest o.a. hierover in het nieuwsblad van de HGC dat in augustus uitkomt.

Recent nieuws

Nieuws

Nieuws

Zaterdag 20 juli Open Dag Heemskerkse Golfclub

10 juli 2024

Zaterdag 20 juli, van 10 tot 12 uur bent u weer van harte welkom op de Open Dag van de Heemskerkse Golfclub. Ideaal voor iedereen (jong en oud) die eens kennis wil maken met deze populaire sport én onze gezellige golfclub. We maken er een leuke ochtend van! Uiteraard leren we je de beginselen van […]

Nieuws

Verslag Maandbeker nr. 5, gesponsord door The Spirit of Wine

9 juli 2024

De 5de maandbeker wedstrijd was net als voorgaande jaren weer een populaire wedstrijd. Vanaf 9.30 uur speelden 69 deelnemers  onder redelijk goede omstandigheden de 18 holes wedstrijd, gesponsord door The Spirit of Wine. Het waaide hard, maar mocht geen naam hebben als je het vergeleek met de eerste zomerstorm van zaterdag. De takken en bladeren […]

Nieuws

Clubkampioenschappen Matchplay 2024

2 juli 2024

In het weekend van zaterdag 29 juni en zondag 30 juni werden de finales van de Clubkampioenschappen Matchplay 2024 gespeeld. In drie categorieën werd gestreden om de beste speler van onze club: Heren (<50 jaar), Heren Senioren en Dames. De weergoden waren ons eindelijk goed gezind. Het was heerlijk weer in het finale weekend. Al […]