Nieuws

PAR 3 IJZER 7 WEDSTRIJD TER GELEGENHEID VAN HET 7E. LUSTRUM HGC.

14 juli 2023
  • Een ijzer 7 in het vuur hebben (een plan hebben dat nog onbekend is voor de buitenwereld, lees medespelers).
  • Het ijzer7 smeden als het heet is (je moet op het juiste moment de kansen grijpen en dingen doen, toeslaan als de ander in de bunker ligt).
  • Het is lood om oud ijzer 7(het komt op hetzelfde neer, resultaat is onbelangrijk bij dit soort wedstrijden,             WANT GOLFEN KAN ZO LEUK ZIJN).

 

Om het eerste gezegde uit te voeren waren er vele die op de Par3 een aantal dagen voor de wedstrijd hun plan ten uitvoer brachten en de 9 holes speelden met het ijzer 7 en de putter.

Voor de één was het juist een goed plan en voor de ander was het terras onder het genot van een verfrissing beter geweest, wij als commissie dachten de deelnemers misschien te helpen door een golfbal met het logo 35 jaar Heemskerkse te geven.

 

AANVALLEN!!!!!

Aan het tweede gezegde gaven 73 enthousiaste golfers antwoord.

Met zomerse temperaturen en tot de tanden gewapend met ijzer 7 en de putter gingen de 9 holes par3 Weidelus aan de aanval ten onder.

Er werd aangevallen met bogey’s, parren en birdies .

Er werd aangevallen met golfballen van allerlei soorten en kwaliteit.

Er waren zelf golfballen die ballmarks achterlieten op de greens, maar deze werden dan weer, zoals het hoort volgens de etiquette, gerepareerd.

 

Derde gezegde, ja dat zegt het eigenlijk al, het komt erop neer dat je gezellig en (dat doet iedereen toch) je best doet om zo goed mogelijk te spelen, nieuwe mede golfer en golfster ontmoet, grote baan leden en Par3 leden door elkaar gehusseld om een zo goed mogelijke mix te maken van het deelnemersveld.

Wij als Par3 commissie zijn daar gezien de opkomst aardig in geslaagd.

Na afloop van de ijzer7 battle was het wachten op de uitslag en nog lang gezellig op het terras alwaar aan de flights nog een ruime snackhap en een pubquiz “welke sporten” werd gegeven.

 

De prijzen bij de dames gingen naar:

1e. prijs;   Ingrid Zwart 19 punten, 18 holes grote baan.

2e. prijs;   Hanneke Langen, 18 punten, worsten trio van slagerij Brantjes.

3e. prijs;   Ronica Neefkens Visser, 17 punten, vruchtenslof bakkerij Klees.

 

De prijzen bij de heren gingen naar:

1e. prijs;   Erwin de Wit, 20 punten, 18 holes grote baan.

2e. prijs;   Cor Beentjes, 18 punten MC, worsten trio van slagerij Brantjes.

3e. prijs;   Richard Harmens, 18 punten MC, vruchtenslof bakkerij Klees.

 

De neary op hole 7 werd bij de dames geslagen door Annette Hilderink.

De neary op hole 7 werd bij de heren geslagen door Rene ten Berg.

De birdies in deze battle werden geslagen door:

Richard Harmens, Ado Hartenhof, Mart Rietjens, Nico de Croock, Theo Koot, Tom Groen en tot slot Cees Prinsen, allen ontvingen een flesje wijn.

Er zijn weer prachtige foto’s gemaakt door John onze huis fotograaf. KLIK HIER

Extra aandacht voor de Par3 Weidelus met een dagvullend evenement op zaterdag 9 september, op het programma staat een funwedstrijd, een stablefordwedstrijd, diverse disciplines in golfvaardigheid tussen de 2 wedstrijden in: bunkerslagen, longest put, pitchwedstrijd 50 mtr., chipwedstrijd 25 mtr.

En beat the pro, u leest o.a. hierover in het nieuwsblad van de HGC dat in augustus uitkomt.

Recent nieuws

Nieuws

Nieuws

Heemskerkse Masters 2023

1 oktober 2023

Afgelopen zaterdag 30 september namen 32 genodigden deel aan de Heemskerkse Masters 2023. Zij waren uitgenodigd, omdat zij door hun commissie waren opgegeven als kampioen van een clubwedstrijd of winnaar van een qualifying wedstrijd. Het weer was geweldig op deze laatste zaterdag van september en de baan lag er prachtig bij. In het clubhuis kon […]

Nieuws

U kunt weer scoren!

28 september 2023

Wat wordt hole 12 prachtig hè?! Wat een uitdagende hole gaat dit worden. Helaas houden wij de hole in overleg met de baancommissie, HARECO en de manager nog gesloten om beschadiging te voorkomen. Toch qualifying! De NGF heeft dispensatie verleend aan de Heemskerkse om Qualifying ronden te spelen over 18 holes onder de volgende voorwaarden: […]

Nieuws

Nieuwe driving range ballen, dankzij TechResources.

27 september 2023

Afgelopen dinsdag hebben we alle driving range ballen vervangen voor nieuwe Nassau Range two ballen; kwalitatief hoogwaardige ballen waarmee we weer jaren vooruit kunnen.  Cyril Swart en Jan Stravers van TechResources hadden als sponsor uiteraard de primeur om de eerste ballen van de afslagmat te laten vertrekken. En dat ging ze, als ervaren golfers, vanzelfsprekend […]