Nieuws

The EziGolf Tourer experience!

23 maart 2023

Wat was ik blij dat ik uit voorzorg een Ezigolf tourer, die tijdelijk ter promotie bij HGC staan, gereserveerd had.

Als Par3-lid had ik mij ingeschreven voor de Buggy Battle op 18 maart jl. Een mooie gelegenheid om voor het goede doel ook eens mijn golfvaardigheid op de grote baan (hole 1 t/m 9) te praktiseren.

Mijn wekelijkse rondje op de Weidelus is op en af succesvol en ik bestempel het ‘af’ op mijn lichamelijke gesteldheid in combinatie met de weersomstandigheden. Ik ben een luchtweg-patiënt. Een rondje met trolley op een dag met hoge relatieve vochtigheid gaat mij niet zo goed af. Ik kom beter tot m’n recht op een mooie, zonnige dag van ca. 22°C. Dus 9 holes op de grote baan zijn best een uitdaging.

Terug nu naar de Battle afgelopen zaterdag. Zonder accu kom je nergens … samen met Annemieke (receptie) de EziGolf aan de praat gekregen, tas erop en gaan. Ja, dat hoop je dan, maar de leen- exemplaren stonden opgesteld op het smalle stukje onder het clubhuis en de draaicirkel van zo’n tourer moet je niet onderschatten. Gas geven in D, met stuur naar rechts hangen met druk op rechterbeen, vervolgens in R, gasgeven links hangen aan stuur en druk op linkerbeen.

Deze acties een paar keer herhalen en dan sta je eindelijk in de goede rijrichting. Remmen doe je door het gas los te laten en iets naar voren te buigen. Ook is er een remhendel, maar met geringe snelheid is het gebruik daarvan bijna niet nodig. Gelukkig had ik even de tijd om aan het apparaat te wennen, want mijn flight moest starten op hole 6, ongeveer het uiteinde van de grote baan. Met de tourer had ik mijn flightgenoten weer snel bijgehaald en op het verharde pad kon ik flink oefenen met links en rechts hangen zodat de bochten met speels gemak genomen werden.

Een modderige entree op hole 6 gaf nog enig oponthoud maar nu ging het echte werk beginnen. Met de spelvorm Texas Scramble was de Tourer een uitkomst, want mijn afslagen gingen niet allemaal rechtuit naar de fairway en de bal ophalen met de Tourer was appeltje/eitje.

Halverwege de wedstrijd werd onze flight (Marguerite, Chris, Leny en ik) door Gerard op de foto gezet en kreeg ik de vraag hoe het met het ‘device’ ging. Ik prees mezelf gelukkig met deze uitvinding, waarmee ik als volwaardig lid van de flight mee kon en niet hijgend en zwoegend de baan door moest. Misschien is een elektrische trolley al een beter hulpmiddel, maar mijn opgedane ervaring met de EziGolf Tourer is zeker een succesverhaal. Helaas, de Battle hebben we er niet mee gewonnen … de poedelprijs was ons deel!

Dank aan de Heemskerkse Golf Club die de EziGolf Tourer ter beschikking heeft gesteld. Ik hoop dat er in de toekomst een aantal exemplaren in de verhuur komen, zodat ik naast de Par3 baan wat vaker de Champions Course kan ‘lopen’.

 

Liedeke Vlaanderen Oldenzeel

PS: Kleine bijkomstigheid: dat links en rechts hangen zal voor een ervaren skiër niet onbekend zijn; ik ben geen ervaren skiër en heb deze zondag met behoorlijke spierpijn in mijn benen rondgelopen😉.

Recent nieuws

Nieuws

Nieuws

Verslag Rabbitwedstrijd Par 3 inloop Golftravel 5-6-2023

6 juni 2023

Wat willen we nu nog meer? Een heerlijk zonnetje, een verkoelend windje en een prachtige baan. En niet te vergeten  (uiteindelijk) 36 enthousiaste golfers die met veel plezier hun ronde hebben gelopen. Helaas kregen we een aantal afmeldingen, waaronder één omdat de trein niet reed en men in een oord ver van hier was gestrand….. […]

Nieuws

Slagerij John de Roode zorgde voor een heerlijke Pinksterdag!

30 mei 2023

Op Tweede Pinksterdag is de 3de maandbeker wedstrijd gespeeld, die (inmiddels traditioneel) gesponsord werd door Slagerij John de Roode uit Heemskerk. Ook dit jaar hebben John en Sjaninka weer voor prachtige èn heerlijke prijzen gezorgd. Aan de wedstrijd deden 65 enthousiaste leden mee. Zij hebben kunnen genieten van het mooie weer, onze prachtige baan en […]

Nieuws

Vierde par 3 inloopwedstrijd voor de overall-prijs van Fairway Golf-Travel van 22 mei

Onder een stralende zon gingen 39 deelnemers de strijd met elkaar aan. Men had er zin, vooraf meedelend dat de “neary” dit keer al in de pocket zat. Mocht dat n iet lukken, dan moest er toch wel een birdy geslagen kunnen worden. Echter, of dat nu lag aan de hazen en eenden  op  de […]