Nieuws

TPR hindernis “Boomvakken” Baan weer Q

17 mei 2024

De definitie van “Hindernis” zoals gemeld in de plaatselijke regels van de Heemskerkse Golfclub wordt uitgebreid met:

“Alle niet gemaaide boomvakken zijn rode hindernissen en de grens van de hindernis is daar waar het gras wel gemaaid is (op rough hoogte).” Als die grens niet duidelijk is geldt de contour van het boomvak.

Als een bal in een niet gemaaid boomvak is geland en binnen 3 minuten gevonden is mag die altijd gespeeld worden zoals die ligt, of er mag gebruik gemaakt worden van de hindernis regel. (Regel 17)

Als een bal in een niet gemaaid boomvak is geland en niet gevonden is binnen drie minuten mag er een nieuwe bal in het spel gebracht worden met bijtelling van 1 strafslag.

Zie daarvoor Regel 17.1d in de Golfregel app voor de procedure.

Meestal zal zijwaarts ontwijken daarvan het meest gebruikt worden Regel 17.1d (3) Kies daarvoor zo nauwkeurig mogelijk het punt waar de bal de grens van het niet gemaaide vak passeerde, en creëer daar een dropzone van 2 stoklengtes. Drop daarin een nieuwe bal, niet dichter bij de hole.

Deze aanpassing is gedaan om het mogelijk te maken om de baan Qualifying te laten zijn.

Daarnaast wil de Hareco nogmaals wijzen op het juist toepassen van de Tijdelijke plaatselijke regel “Bal Schoonmaken”. De procedure daarvan is iets anders dan bij “Plaatsen” dat niet meer is toegestaan.

Hoe dan wel:

Als er modder aan de bal kleeft mag in het algemeen gebied (dus ook de rough) de bal worden schoongemaakt.

De bal moet eerst worden gemarkeerd, mag daarna worden opgenomen en schoongemaakt en moet vervolgens op de oorspronkelijke plek bij de marker worden teruggeplaatst. Dus niet een mooiere plek uitzoeken.

Straf voor het overtreden van deze regel (meestal spelen van de verkeerde plaats):

Algemene straf volgens Regel 14.7.a (2 strafslagen of verlies van de hole in matchplay)

De volledige tekst vindt u op de website.
En voor de volledigheid, een ingebedde bal in het algemeen gebied mag altijd

volgens Regel 16.3b worden opgenomen en gedropt zonder straf. Voor vragen e-mail naar: hareco@heemskerksegolfclub.nl
Hareco 18 mei 2024

Recent nieuws

Nieuws

Nieuws

Schone schoenen, schone trolleys.

13 juni 2024

In de week van 17-6 gaan de zeer gewaardeerde klussers van deze club weer iets moois realiseren. Bij de locker ruimte gaan zij een grote nieuwe afspuitplaats maken, waar iedereen zijn schoenen en trolleys schoon kan spuiten. De huidige afspuitplaats bij de lockerruimte verdwijnt. Houd hier wel rekening mee. Om u een idee te geven, […]

Nieuws

29 juni Open Dag Heemskerkse Golfclub

12 juni 2024

Zaterdag 29 juni, van 10 tot 12 uur organiseren we als Heemskerkse Golfclub weer een open dag. Ideaal voor iedereen (jong en oud) die eens kennis wil maken met deze populaire sport én deze gezellige golfclub. We maken er een leuke ochtend van! Uiteraard leren we je de beginselen van de golfsport (golfclubs en golfleraren […]

Nieuws

Tweede rabbitwedstrijd seizoen 2024 van de par 3 Weidelus

5 juni 2024

Onder begeleiding van 6 rabbits , op deze avond waren dat: Jan Kallenbach, Theo Koot, Frans Wortel, Marjolein van Geene, Bart van Etten en Mieke Cordez, sloegen 28 deelnemers vanaf de oranje T-box de grote baan af. Namens de Par3 commissie, dank aan deze rabbits! Wilt u ook een keer rabbit zijn geef u op […]