Nieuws

Update energieverbruik 2022

2 februari 2022

Beste leden,

Bij het opstellen van de begroting 2022 (september 2021) was er geen sprake van mogelijke onrust in de energiemarkt. Tijdens de Algemene Ledenvergadering eind november 2021 was er wel een plotselinge onrust in de energietarieven, vooral de gastarieven.

Op vragen uit de vergadering hebben wij toen geantwoord dat wij een jaarcontract hebben dat per 1 januari 2022 afloopt. We zouden het nieuwe jaarcontract afwachten en afhankelijk van het tarief kiezen voor een nieuw jaarcontract of een contract met variabele tarieven en dan in het voorjaar, als de tarieven weer laag zijn, een nieuw jaarcontract ( of meerjarencontract) afsluiten.

We hebben het nieuwe jaarcontract gezien en hebben gekozen voor het variabele tarief. Als dit variabele tarief niet daalt in het voorjaar krijgen wij een kostenstijging van 60.000 euro voor onze kiezen, en daar zouden we niet blij mee zijn!

Reden om nu actie te ondernemen.

Met ingang van vandaag zijn de thermostaten in het clubhuis van 21 graden verlaagd naar 18 graden, in de ruimtes die we op dit moment niet gebruiken zijn de radiatorthermostaten zo laag mogelijk gezet (denk aan kleedkamers e.d.). Ook alle terrasdeuren zijn afgesloten zodat ook daar de warmte niet uit het pand stroomt, iets wat u thuis waarschijnlijk ook al doet.

Komende weken gaan we een projectgroep optuigen met de onderhoudscommissie en deskundigen. We gaan alle varianten onderzoeken: van warmtepompen tot het afsluiten van de bovenverdieping in de winter.

Als er onder u mensen zijn die materie deskundig zijn en graag willen participeren in de projectgroep dan houden wij ons aanbevolen. Aanmelden kan per direct bij ons Hoofd Gebouwen, Marius Mulder (MMulder@schuf.com).

Bij voorbaat dank voor uw begrip.

Namens het bestuur,

Wim Tesselaar

Recent nieuws

Nieuws

Nieuws

Heemskerkse Masters 2023

1 oktober 2023

Afgelopen zaterdag 30 september namen 32 genodigden deel aan de Heemskerkse Masters 2023. Zij waren uitgenodigd, omdat zij door hun commissie waren opgegeven als kampioen van een clubwedstrijd of winnaar van een qualifying wedstrijd. Het weer was geweldig op deze laatste zaterdag van september en de baan lag er prachtig bij. In het clubhuis kon […]

Nieuws

U kunt weer scoren!

28 september 2023

Wat wordt hole 12 prachtig hè?! Wat een uitdagende hole gaat dit worden. Helaas houden wij de hole in overleg met de baancommissie, HARECO en de manager nog gesloten om beschadiging te voorkomen. Toch qualifying! De NGF heeft dispensatie verleend aan de Heemskerkse om Qualifying ronden te spelen over 18 holes onder de volgende voorwaarden: […]

Nieuws

Nieuwe driving range ballen, dankzij TechResources.

27 september 2023

Afgelopen dinsdag hebben we alle driving range ballen vervangen voor nieuwe Nassau Range two ballen; kwalitatief hoogwaardige ballen waarmee we weer jaren vooruit kunnen.  Cyril Swart en Jan Stravers van TechResources hadden als sponsor uiteraard de primeur om de eerste ballen van de afslagmat te laten vertrekken. En dat ging ze, als ervaren golfers, vanzelfsprekend […]