Nieuws

Van de Hareco

4 april 2024

Er is een uitbreiding van de Plaatselijke Regels van zowel 18 holes als Par 3 baan waar een Verboden Speelzone wordt ingesteld.

En er is een extra Tijdelijke plaatselijke Regel van kracht geworden voor het ontwijken van bunkers die last hebben van de gevolgen van wateroverlast.

Verboden Speelzone

Het instellen van de Verboden Speelzone heeft te maken met het niet mogen spelen van een bal die geslagen is van hole 1 en op de Par 3 baan is geland. Met ingang van heden is het niet toegestaan om die bal vanaf de Par 3 baan terug te spelen naar de 18 holes baan. Dit heeft te maken met de veiligheid en de doorstroming.
Dit geldt ook andersom voor een bal die van hole 5, hole 8 of hole 9 van de Par 3 baan op de 18 holes baan is geland.

Er komt een aangepast hindernismarkering rode palen met een groene kop om dit aan te geven.

Deze wordt geplaatst langs de waterkant op de Par 3 baan.

In het geval dat een bal in de hindernis van hole 1 niet gevonden of verloren is of in de verboden speelzone terecht is gekomen mag er met 1 strafslag verder gespeeld worden. Er moet een bal gedropt worden zo dicht mogelijk bij het punt waar de bal het laatst de rode hindernis markering aan de fairway zijde passeerde.

In het geval dat een bal in de als verboden gemarkeerde speelzone links van hole 5, hole 8 of hole 9 van de Par 3 baan verloren is mag er met 1 strafslag verder gespeeld worden. Er moet een bal gedropt worden zo dicht mogelijk bij het punt waar de bal het laatst de rode/groene verboden speelzone markering passeerde.

Bunkers met blauwe paal.

Daarnaast is er een Tijdelijke Plaatselijke Regel ingesteld die bepaald dat als er 1 blauwe paal in een bunker is geplaatst deze bunker geheel mag worden ontweken als zijnde GUR.
De Hareco zal in samenwerking met de greenkeepers de conditie van de bunkers zo goed mogelijk bewaken om waar nodig blauwe palen te plaatsen dan wel weg te halen.

Hareco 4 april 2024

Recent nieuws

Nieuws

Nieuws

TPR hindernis “Boomvakken” Baan weer Q

17 mei 2024

De definitie van “Hindernis” zoals gemeld in de plaatselijke regels van de Heemskerkse Golfclub wordt uitgebreid met: “Alle niet gemaaide boomvakken zijn rode hindernissen en de grens van de hindernis is daar waar het gras wel gemaaid is (op rough hoogte).” Als die grens niet duidelijk is geldt de contour van het boomvak. Als een […]

Nieuws

25 mei Open Dag Heemskerkse Golfclub

13 mei 2024

Zaterdag 25 mei, van 10 tot 12 uur organiseren we als Heemskerkse Golfclub weer een open dag. Ideaal voor iedereen (jong en oud) die eens kennis wil maken met deze populaire sport én deze gezellige golfclub. We maken er een leuke ochtend van! Uiteraard leren we je de beginselen van de golfsport (golfclubs en golfleraren […]

Nieuws

Indeling Foursome during the Season 2024

9 mei 2024

Het is zover! Na een aantal jaar wordt dit jaar weer de Foursome during the Season gespeeld. De indeling is gemaakt. In tegenstelling tot voorgaande jaren worden de voorrondes dit jaar gespeeld in poules van 3 tot 4 koppels. Na de poule fase volgt er een kwartfinale, halve finale en de finale. De nummers 1 […]