Nieuws

Winterafsluiting Damesochtend 4 april

18 april 2023

Dit keer was er geen twijfel of de wedstrijd door zou gaan, er was goed weer voorspeld en dat klopte helemaal! Dat was afgelopen winter wel anders. Regelmatig was de baan gesloten of wel open, maar heel nat. Toch waren er altijd wel een paar diehards die de uitdaging aangingen en een aantal of zelfs 9 holes liepen.

We werden ontvangen met een kopje koffie en een paaseitje.

34 dames hadden zich ingeschreven. Om 10.00 was de all tee start en we speelden in teams van 3.

De zon liet zich al zien en de temperatuur werd steeds aangenamer, dat beloofde een mooie ochtend te worden. Wij, Anneke, Ella en ondergetekende, startten op hole 16. Anneke sloeg als 1e de tweary en kon het busje neerzetten en…dat is blijven staan, proficiat! Door de baan werden we weer getrakteerd op een paaseitje door Inge en Edith.

Na afloop was er de bekende drukte in de kleedkamer. De kaarten werden door Britta ingevoerd, altijd een helpende hand bij computerproblemen.

In het clubhuis waren de tafels al gedekt, het  zag er allemaal heel verzorgd uit.

We genoten van een heerlijk gevarieerd buffet en tussendoor werden de prijswinnaars bekend gemaakt door Petra.

1e plaats lage hcp.  Joke Jochems

1e plaats hoge hcp. Anja Hijnen

1e plaats matchplay Petra Visser

Winnaars winterafsluiting team: Ella Mandaat, Anneke de Haan, Marie José Bovenlander

Damescommissie ontzettend bedankt voor al jullie inspanningen. We kijken uit naar de zomer inloop ochtenden en de wedstrijden die jullie weer gaan organiseren.

En de horeca heeft z’n visitekaartje afgegeven, het was goed, dank jullie wel.

Marie José Bovenlander

Op dinsdag 4 april jl. was het dan zover. De afsluiting van de Dinsdagochtend-Dames-Wintercompetitie. De organisatie, Edith, Inge en Petra, had een leuke teamwedstrijd georganiseerd. Het weer viel zowaar ook eens een keer mee. Op het allerlaatste moment mochten zelfs de handicarts in de baan. Fijn voor de dames die al heel lang geen rondje konden golfen op de grote baan.

Na afloop van de wedstrijd stond daar een prima buffet voor ons klaar. Voor ieder wat wils en als afsluiting een heerlijk toetje. Super deze horeca, chapeau!

Tijdens de lunch werden de prijzen bekend gemaakt. Dit gaat over de 10 beste rondes. En tot mijn grote verrassing bleek ik de winnaar te zijn in de categorie lage handicaps. De andere prijs was voor de hoge handicaps en dat bleek Anja Hijnen te zijn. Vervolgens werden er nog balletjes uitgedeeld voor de dag winnaars en de geslagen nearies en twearies. De fun wedstrijd van vandaag werd uiteindelijk na wat computerproblemen gewonnen door het team Anneke de Haan, Marie Jose Bovenlander en Ella Mandaat.

Al met al een heerlijke dag en nu op naar de zomercompetitie.

Joke Jochems – van Gilst

 

 

Recent nieuws

Nieuws

Nieuws

TPR hindernis “Boomvakken” Baan weer Q

17 mei 2024

De definitie van “Hindernis” zoals gemeld in de plaatselijke regels van de Heemskerkse Golfclub wordt uitgebreid met: “Alle niet gemaaide boomvakken zijn rode hindernissen en de grens van de hindernis is daar waar het gras wel gemaaid is (op rough hoogte).” Als die grens niet duidelijk is geldt de contour van het boomvak. Als een […]

Nieuws

25 mei Open Dag Heemskerkse Golfclub

13 mei 2024

Zaterdag 25 mei, van 10 tot 12 uur organiseren we als Heemskerkse Golfclub weer een open dag. Ideaal voor iedereen (jong en oud) die eens kennis wil maken met deze populaire sport én deze gezellige golfclub. We maken er een leuke ochtend van! Uiteraard leren we je de beginselen van de golfsport (golfclubs en golfleraren […]

Nieuws

Indeling Foursome during the Season 2024

9 mei 2024

Het is zover! Na een aantal jaar wordt dit jaar weer de Foursome during the Season gespeeld. De indeling is gemaakt. In tegenstelling tot voorgaande jaren worden de voorrondes dit jaar gespeeld in poules van 3 tot 4 koppels. Na de poule fase volgt er een kwartfinale, halve finale en de finale. De nummers 1 […]